Na drodze.
-
Może, o tym nie pomyślałem . A, jeszcze wczoraj nie dopisałem. Jak byłem już blisko jego, to zaczął zjeżdżać na ścieżke... po tych krawężnikach. One są gumowe (podobne do "leżącego policjanta") i strasznie śliskie, zwlaszcza, że wieczorem troche padało a rano był mróz. Już by chyba było lepiej jak by dalej jechał drogą, albo jak by zjechał dopiero jak bym go wyprzedził.
-
Piesi i rowerzyści niestety nie są tak wyedukowani i często nie myślą nad tym co robią, przykład choćby wczorajszy wypadek w Tychach
-
Chyba nie są świadomi, że mogą zrobić krzywdę nie tylko sobie, ale i komuś. A wystarczy czasami ruszyć głową.
Często "najgorsi" są Ci, który nie jeżdżą autami/motocyklami. Pewnie dlatego, że nie wiedzą jak to wygląda zza kółka i że np. pojazd nie zatrzyma się w miejscu jak wyjdą na pasy 5m przed autem.
Choć zarówno wśród jeżdżących i niejeżdżących ludzi są wyjątki . -
Ja dziś zrobiłem blisko 250km jadąc z domu do Łukowa (wizyta u okulisty dziecka) i z Łukowa prosto do Lublina (wizyta żony u lekarza) . Z powrotem z Lublina też przez Łuków po okulary dla dziecka. Dzień wolny (urlop) więc wykorzystać trzeba było na maxa.
Od rana sypiący śnieg nie sprzyjał jeździe.
Oczywiście na drodze nie brakuje super kierowców.
Na tym filmie pokazuję tira który o mało nie zderza się z dostawczakiem a po chwili wyprzedza mnie i tira kombi tuż przed skrzyżowaniem gdzie z przeciwka jedzie auto.
A tu już w drodze powrotnej kombi skręca w lewo tuż przed skodą.
Mnie samego też machnęło na jednym z zakrętów. O mało nie zawadziłem nadjeżdżającego z przeciwka auta.
Oglądajcie od 1:15
Gdyby w porę chodź trochę tam było odśnieżone myślę że nie było by tego zdarzenia.
A może jechałem za szybko ?
Tył Polo naprawdę jest jakiś lekki
-
Musisz podawać dokładniejsze czasy Tir był najlepszy, sam ostatnio miałem taką sytuację w wyjeżdżającym autobusem.
Czym nagrywasz? Bo ja się mam jakąś chińszczyznę i się poddałem, zbieram na lepszy sprzęt -
Musisz podawać
dokładniejsze czasyPostaram się w przyszłości.
Tir był najlepszy, sam ostatnio miałem taką sytuację w
wyjeżdżającym autobusem.Jakby się stuknęli i zablokowali drogę ciężko bym miał dojechać do docelowego miejsca. Oczywiście tir mógł chwilę zaczekać ale co będzie czekał.
Czym nagrywasz? Bo
ja się mam jakąś chińszczyznę i się poddałem, zbieram na lepszy sprzętMyślisz że ja mam lepszy ? Już kiedyś pisałem na forum jaką kamerkę kupiłem na Allegro.
Mam kamerkę firmy Tracer identyczną jak ta: http://www.tracer.pl/product/kamera-samoch-tracer-viewfinder-1280x720-0 tylko może model jest inny. Wygrałem za nieduże pieniądze nietrafiony prezent jak pisał sprzedawca. -
G1WC sobie kup.
-
A dziś wracając od znajomych miałem spotkanie z Sarną.
Oglądajcie od 2.15 minuty. Szybko nie jechałem .
-
Nawet nie zdjąłeś nogi z gazu...
PS. Ja w sobotę miałem takie spotkanie, na drodze Dęblin-Puławy. Dwie sztuki stały na poboczu po prawej (jeden to jelonek jakiś był). Ponieważ była prosta, zobaczyłem z daleka, zdążyłem wyhamować silnikiem, bo nie wiadomo, co zrobią za chwilę... Gdy się zbliżyłem, zwierzaki zeszły z nasypu drogi (która biegnie wałem przeciwpowodziowym) i pognały w swoją stronę.
Trafienie takiego zwierza w wyskoku to masakra dla samochodu. A pamiętam przypadek faceta w mercedesie, który rąbnął sarnę tak, że wybiła przednią szybę i wpadła mu w ramiona. Facet był w takim stresie, że ją udusił... -
Takie spotkanie to nic nadzwyczajnego. Ja miałem tak bliskie spotkanie podobne jak na filmiku ale ślady hamowania były widoczne ze 2 tygodnie i tylko cud że zderzaka nie ruszyło. A w tico zimą uderzenie w sarne zderzakiem spowodowało obrót o 180stopni przy ok 80km/h. To byłby fajny filmik z widokiem na mijane koło rowu drzewa.
-
Nawet nie zdjąłeś
nogi z gazu...Nawet nie zdążyłem bo było po ptokach. Jak teraz się to ogląda mógłby ktoś powiedzieć że widać jak wyskakuje itd.
A na żywca jest całkiem inaczej.
Trafienie takiego
zwierza w wyskoku to masakra dla samochodu. A pamiętam przypadek faceta w
mercedesie, który rąbnął sarnę tak, że wybiła przednią szybę i wpadła mu w ramiona.
Facet był w takim stresie, że ją udusił...Kiedyś mój szwagier na Lubelskiej za Garwolinem jak zaczynają się lasy(jeszcze nie było obwodnicy) Polonezem miał bliskie spotkanie z dzikiem. Bez zderzaka, maski i przedniej szyby jakoś udało im się wrócić do domu ale z dzikiem w bagażniku. Przerobili go na kiełbasę a Polonez poszedł na złom.
-
Dziś w godzinach rannych Tir zderzył się z osobówką niedaleko mnie:
-
Kierowca z BMW nie żyje.
-
Dziś jechałem do ustawiania anteny i :
Strzałką zaznaczyłem gdzie jest jedno auto.
A tu drugie:
Sprawca z tego drugiego z czego już się dowiedziałem uciekł . Prawdopodobnie był pijany. A wyjechał z drogi obok co widać tam suwa wprost pod nadjeżdżający samochód który prowadziła dziewczyna która mieszka nie daleko mnie. Zabrała ją karetka.
Więcej nie wiem .
-
O rrrany... a wydawałoby się, że tak spokojne drogi są u Ciebie - mały ruch, nikomu się raczej nie śpieszy... :-(
-
@leo napisał w Na drodze.:
a wydawałoby się, że tak spokojne drogi są u Ciebie - mały ruch,
No to bardzo się mylisz. Dosłownie tam gdzie byłem antenę ustawiać widać było koguty policji i straży bo to nie daleko. Ale dom w którym byłem jest na wsi ale co chwilę przejeżdżał jakiś samochód. Aż pytałem czy jakiejś impry już gdzieś nie ma skoro taki ruch. A właściciel posesji mówi że tu tak cały czas jest.
-
Hmm, z tej strony, od której do Ciebie jeżdżę, panuje mały ruch. Fakt, że droga biegnie lasami, polami i wioseczkami... Myślałem, że tak jest wszędzie dookoła Ciebie.
-
-
Nie wiem czy ktoś ogląda polskie drogi na yt, ale polecam poniższy odcinek od 5:25 😂😂😂
Polskie Drogi
Btw od 2:50 też się dobra akcja zaczyna. -