Polo 6n2 by Jaco
-
Chyba zafunduję sobie http://allegro.pl/termometr-elektroniczny-led-40-110c-do-co-12v-i6662291914.html zamiast zmieniać podświetlenie.
napisał 22 lut 2017, 15:05 ostatnio edytowany przez@Jaco- powiedział w Polo 6n2 by Jaco:
Chyba zafunduję sobie http://allegro.pl/termometr-elektroniczny-led-40-110c-do-co-12v-i6662291914.html zamiast zmieniać podświetlenie.
Mam taki u siebie, ale nie tej firmy. Sprawuje się dobrze od kilku lat. Podłączyłem go pod wąż od płynu chłodzącego przy reduktorze lpg. Mam dzięki temu pomiar temperatury pomocny przy przełączaniu się na gaz.
-
napisał 22 lut 2017, 15:53 ostatnio edytowany przez
Czyli nada się do auta aby sprawdzać temperaturę na zewnątrz?
-
napisał 22 lut 2017, 18:02 ostatnio edytowany przez
Pewnie, ten termometr ma spory zakres poniżej i powyżej zera 👍
-
Załóż sobie termometr z wyświetlaniem na radiu przez RDS.
-
napisał 22 lut 2017, 18:49 ostatnio edytowany przez Jaco-
@drzonca a skąd takie coś wziąć ?
ŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁomatko http://allegro.pl/termometr-z-transmiterem-fm-do-rds-bi-automotive-i5759553288.html
-
Ale cena. Ja swój dopadłem kiedyś na niemieckim eBay, nie był drogi. Zaleta to brak ingerencji w wystrój wnętrza.
-
napisał 22 lut 2017, 19:20 ostatnio edytowany przez
To już wolę ingerencję 😄
Zwłaszcza że lubię grzebać jak dziś. Zimno trochę w garażu ale cóż.
Już wcześniej przerobiłem sobie zasilanie zapalniczki aby nie było stałego 12V. Tylko po przekręceniu kluczyka.
Teraz mam tam pod panelem sterowania rozdzielacz gniazda zapalniczki i dwa podłączone urządzenia . Kamerka i zestaw głośnomówiący.
Oczywiście zrobiłem sobie dodatkowy włącznik tych urządzeń na wypadek gdyby auto poszło do warsztatu i trzeba było włączać zapłon itp.Dziś odłączyłem zasilanie termometru i podłączyłem też aby po przekręceniu kluczyka wskazywał temperaturę ale wyeliminowałem dodatkowy włącznik.
-
napisał 22 lut 2017, 19:56 ostatnio edytowany przez
Kupiłem. Jak przyjdzie i zamontuję pochwalę się 😛
-
No i dobrze zrobiłeś. Te wyświetlacze, jak na Twoim termometrze ze zdjęcia, "lubią" się wylewać. Ja miałem przez parę lat podobny zegarek - w końcu padł, wyświetlacz zrobił się w połowie czarny. A ktoś na forum kiedyś pisał, że z zegarka wyciekło "coś" na deskę i ją zniszczyło.
Na Twoim miejscu kupiłbym jednak termometr z dwiema czujkami. Wtedy jedną dałbyś mierzyłbyś temperaturę zewnętrzną, a drugą - w kabinie, albo jak u Miecha - temperaturę silnika. -
napisał 23 lut 2017, 07:12 ostatnio edytowany przez
Bardziej zależy mi na zewnętrznej .
-
napisał 24 lut 2017, 11:30 ostatnio edytowany przez
-
napisał 24 lut 2017, 17:30 ostatnio edytowany przez
-
Ja bym przyciął jakąś ramkę. Lubię, jak coś jest do końca zrobione. ;-)
-
napisał 25 lut 2017, 07:43 ostatnio edytowany przez
@leo pisałem o tym między zdjęciami 😄
-
@Jaco- no i fajnie zagospodarowałeś walne miejsce ;-)
-
napisał 31 mar 2017, 16:49 ostatnio edytowany przez
-
@Jaco- Tłumik jak generacja wcześniejsza mojego Seata,
zalecam polerowanie tej końcówki raz na 2 tygodnie ;) -
napisał 5 kwi 2017, 13:38 ostatnio edytowany przez
Po wymianie oleju kapało spod korka oleju i trzeba było nowy zakupić i zamontować. Wymieniłem też symering wybieraka skrzyni biegów.
-
Po wymianie oleju kapało spod korka oleju i trzeba było nowy zakupić i zamontować. Wymieniłem też symering wybieraka skrzyni biegów.
@Jaco- Pod korkiem nie ma podkładki/uszczelki?
-
napisał 6 kwi 2017, 10:28 ostatnio edytowany przez
Owszem była ale już zmęczona życiem . Nowy korek 8zł więc to nie majątek.