Obecne OC .
-
W wzeszłym roku miałem 476zł OC + HMA+ Standard i za przedłużenie umowy :
Firma HDI
-
Mówili, że mają się ceny ustabilizować to masz przykład :P
-
Dziś odnowiłem OC za 462zł
-
Daleko do cen sprzed podwyżek.. ale nawet w radiu dziś słyszałem że coś tam minimalnie drgneło w dół
-
co to jest HAMA -ubezpieczenie pasażera czy holowanie darmowe
-
Tak dla info napisze że kumpela ma Toyotę z silnikiem 2.0 i płaci w LInk 4 365zl za cały rok. Jak to możliwe to ja sam już nie wiem. Podobno po kupnie auta przepisała polisę na siebie i taką opłatę poniosła.
-
Moja siostra po zakupie i przepisaniu ośmioletniego BMW z dwulitrowym dieslem zapłaciła w zeszłym tygodniu 1850 zł w Link4 - OC z AC, Warszawa...
-
@leo napisał w Obecne OC .:
Moja siostra po zakupie i przepisaniu ośmioletniego BMW z dwulitrowym dieslem zapłaciła w zeszłym tygodniu 1850 zł w Link4 - OC z AC, Warszawa...
Sugerowałbym, żeby siostra sprawdziła jaki ma wkład własny przy AC. Już raz miałem AC w Link4 I przy szkodzie okazało się, że mam 30% wkładu własnego plus różne dziwne potrącenia np za prywatny import zza granicy...I tak przy 14 letnim aucie dostałem tyle, że nawet na części by mi nie starczyło, nie mówiąc o blacharzu, lakierniku etc.
-
@leo napisał w Obecne OC .:
1850 zł w Link4 - OC z AC, Warszawa...
Warszawa, czego się spodziewałeś? I tak mało moim zdaniem...
BTW czemu nie ubezpieczy u Ciebie?
-
@gooral napisał w Obecne OC .:
Sugerowałbym, żeby siostra sprawdziła jaki ma wkład własny przy AC.
Też podejrzewam, że warunki dogodne nie są. Dowiem się więcej, gdy się spotkamy.
-
@bpx33 napisał w Obecne OC .:
Warszawa, czego się spodziewałeś? I tak mało moim zdaniem...
Owszem, bardzo mało nawet... Wzięli pod uwagę max. zniżki. No i chyba pierwsze ubezpieczenie, więc trzeba zachęcić klienta.
W zeszłym miesiącu ubezpieczałem dustera, o wartości zadeklarowanej niższej niż jej auta, po raz szósty w PZU. Za komplet OC+AC (na solidnych warunkach dla mnie) + jakieś NW wyżyłowali ode mnie 1600 zł. A do tej pory mieściłem się w 1500.BTW czemu nie ubezpieczy u Ciebie?
Pisała maila z zapytaniem do agentki, ale ta nie odpowiedziała. No, to biorąc pod uwagę odległości i stratę czasu (oraz nerwów ewentualnie ;-) ) znalazła to Link4 i tam załatwiła.
-
@pacior napisał w Obecne OC .:
Daleko do cen sprzed podwyżek.. ale nawet w radiu dziś słyszałem że coś tam minimalnie drgneło w dół
U mnie też drgnęło ale podskoczyło sporo w górę. W zeszłym roku za roczne ubezpieczenie OC Tico w PZU płaciłem po drastycznej podwyżce 276 zł. W tym roku PZU zażyczyło sobie 316 zł, agencja ubezpieczeniowa wyszukała mi najtańsze OC też w PZU ale trochę taniej bo za 291 zł. Tak czy inaczej przyjdzie zapłacić drożej niż w zeszłym roku.
-
oc
w tamtym roku 1800pln warta hdi,
w tym roku 1250 allianz -
W tym roku za OC zapłaciłem o 51 zł mniej niż przed rokiem czyli 368 zł.
Nadal jest to dużo wyższa kwota od tych które płaciłem 3-4 lata temu.. -
@pacior ja się dowiem za niecałe 3 miesiące, ale na obniżkę jakoś nie liczę... :/
-
Nie wiem czy w dobrym wątku piszę. Właśnie oglądam Stop Drogówka i tam starsza pani nie ma przy sibie OC. Policjant owszen mowi jej ze nie musi mieć papierka z wpłata ale umowę zawarcia powinna miec przy sobie. No i jak to teraz z tymi papierkami jest. Ja mam zawsze ze sobą wsystko a wiem ze była tu dyskusja miec czy nie miec.
-
@Jaco w teorii wystarczy Prawo Jazdy, a jak widać nie tylko, dlatego ja też wożę ze sobą wszystkie dokumenty
-
-
Dziś byłem w Łukowie i stali z suszarką chyba . Ale gdy znów będę kiedyś ich widział może zatrzymam się i zapytam ? Może mnie nie przetrzepią auta dla własnego widzi mi się :)
-