Seat Leon Mixed By Smisny
-
No to niezły remont przy okazji niedokręconych śrub od koła... :-(
No, ale po złożeniu wszystkiego będzie szansa na dłuższe użytkowanie bez zaglądania. A to wszystko ważne elementy. -
po mału do przodu, założone sprzęgło, wysprzęglik, skrzynia, sanki, wahacze, półosie, mcphersony, tylne amory.
Dzisiaj zrzuciłem jeszcze zderzak żeby podjąć próbę spasowania go z nadkolami i lampami ale nie wiem czy coś z tego będzie hihi.
-
@smisnykolo dobre ujęcie z tymi kablami, przewodami 😁 można się przerazić 😝
-
@smisnykolo Kiedy fura będzie gotowa? jakiegoś spotka byśmy strzelili :)
-
Muszę i ja jakieś dywany w garażu powykładać hihi.
-
kiedy fura będzie gotowa? też sobie zadaję to pytanie w każdej sekundzie mojego życia, przyszło już zniechęcenie.
Leon prawie poskręcany, tylko zderzak przedni nie założony, okazuje się że faktycznie nie da się zderzaka założyć tak jak być powinien w fabryczne zatrzaski bo pas przedni i przednie wzmocnienie są trochę pokrzywione. Ten człowiek który powiedzmy mi po dzwonie robił leona to nie postarał się wcale jeśli chodzi o prostowanie przedniego wzmocnienia.
Ale to jest jakoś mniej ważne.
Ważniejsza kwestia to taka że nie mam hamulców, tzn. mam hamulce jak fizyczne elementy, ale nie za bardzo hamują, pedał wpada do końca i efekt hamowania raczej mizerny, a hamulce odpowietrzaliśmy dwa razy. Nie wiadomo co jest grane, czy gdzieś ucieka, czy gdzieś nie trzyma, czy wystarczy jeszcze raz odpowietrzyć, szok i niedowierzanie miliony pytań bez odpowiedzi.
Druga sprawa to problem z wrzucaniem biegów, wsteczny i jedynka albo nie wchodzą albo wchodzą z oporem, ale nie zgrzytają. Reszta biegów wchodzi prawie ładnie, zmiana biegów podczas jazdy też jest prawie idealna. Nie wiem czy to tylko kwestia jakiejś regulacji cięgien od lewarka czy co tam innego może być. -
Jeżeli lewarek jest na linkach, to raczej regulować trzeba.
-
znalazłem na jewtubie fajny poradnik jak się to robi w grupie vw, https://www.youtube.com/watch?v=sWd7mx57dS0&t, zrobiłem i faktycznie jest lepiej.
Jutro może powalczymy z hamulcami. -
Niestety, w dusterze też mam linki i wiem, że sporo od nich zależy i sprawiają więcej problemów niż sztywne, pojedyncze cięgło.
Idę oglądać. :-) -
@leo napisał w Seat Leon Mixed By Smisny:
Niestety, w dusterze też mam linki i wiem, że sporo od nich zależy i sprawiają więcej problemów niż sztywne, pojedyncze cięgło.
Idę oglądać. :-)@Jaco chyba też coś o tym wie, bo też narzekał na linki w Polo.
Wbrew pozorom samo sztywne cięgno też może przysparzać problemów. Miałem takowe w Volvo i już nie pamiętam po czym, ale po jakiejś zmianie albo w zaiweszeniu, albo w poduszkach silnika nagle przestała mi wchodzić jedynka i wsteczny (wchodził tak samo jak 1ka z pierścieniem w gałce podniesionym do góry). Co ciekawe działo się to czasami. Potem mechanik coś poprawił przy cięgnie i problem ustąpił.
W Golfie też miałem pojedyncze cięgno i podczas zimy nie wchodziła 1,3,5 i wsteczny (ta sama zasada co w Volvo)...ale to była wina gleby...zawsze to było gdy 'tarłem brzuchem' o lód czy śnieg, to śnieg wbijał się pomiędzy skrzynie a silnik i to blokowało lewarek xd -
hamulce dziś ogarnęliśmy, odpowietrzyliśmy jeszcze raz tył. Teraz jest dziwnie, hamulec pracuje całkowicie inaczej niż przed czyszczeniem pompy ABS i płukaniem układu.
Został do założenia jeszcze zderzak przedni, a te biegi konkretnie wsteczny i jedynka jednak czasami nie tak na 100% jest ładnie jakbym chciał, pojeżdżę trochę i zrobię regulację jeszcze raz, może się musi nowe sprzęgło i skrzynia dotrzeć.
-
dzisiaj wpadła nowa belka pod przedni zderzak, a wczoraj jeszcze wypucowanko pod maską hihi
-
Kurde jaki profesjonalny turecki dywan perski! :P Trzymasz auto na dywanie? Czuć piniądz! XD
-
wczoraj wymiana rozrządu, nowy ustawiony na znaki a pomimo tego zapłon -13, i co jest grane nie wiadomo.
-
-
@smisnykolo długo kazałeś na siebie czekać.
-
-
@pacior no i tyle go widzieliśmy :)
-
-
@pacior @jaco @leo
nuda, wieje sandałem z masłem.
Założone cewki od 2.0 TFSI z adapterami.
Wymienione wtryski benzynowe na większe 370cc od saaba.
Program zrobiony od nowa.
Jakiś tam problem z czujnikami spalania stukowego, okazało się że zgnił kabel przy wtyczce.
Urwane jedno mocowanie od wydechu.
A tak to wymiana oleju, filtra kabinowego i piór wycieraczek.
Lanie gazu i raz na pół roku benzyny i właściwie tyle.
W tym roku 20 latek stuknęło.