[moje Tico] Daewoo Tico PM
-
-
@pacior napisał w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
@likaon wypytał co i jak a później zrobił sobie kilku kilometrową wycieczkę. Żałuję że tak mało ciekawych informacji mu przekazałem które mogłyby zostać wykorzystane w nagraniu..
Zajrzałem na jutubowe konto Złomnika z powodu nowego filmiku o Ładzie Samarze (jaką kiedyś posiadałem). Niestety, znowu jest kilka błędów i przekłamań, ale ogląda się nieźle.
I teraz ciekawostka: spojrzałem na ilości wyświetleń i co się okazuje? Na 66 filmów, ten o Twoim tico zajmuje 3. miejsce... :-) Znaczy jest bardzo popularny, zwłaszcza, jeśli wziąć pod uwagę krótką obecność na kanale. Ranking wygląda następująco:- miejsce - Mercedes CL 600 - 11 miesięcy / 289 tys. wyświetleń
- miejsce - Volkswagen T4 - 12 miesięcy / 245 tys.
- miejsce - Daewoo Tico - 3 miesiące / 201 tys.
- miejsce - Mercedes W210 - 10 miesięcy / 183 tys.
- miejsce - Daewoo Espero - 10 miesięcy / 166 tys.
Wygląda na to, że (uwzględniając czas i ilości wejść) PM Paciora jest najczęściej oglądanym autem na Złomniku. :-)
Grats, Pacior! :-) -
@leo napisał w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
ale ogląda się nieźle.
Zwłaszcza jak gościu sobie coś popija i później mówi kto go odwiezie. :P
Gratki dla @pacior
-
@leo też oglądałem o Samarze, chętnie bym pojeździł 😊
Nie mogę pojąć dlaczego Tico wzbudza takie zainteresowanie..
Ps. Bardzo powoli rozglądam się za jakimś innym autem, potrzeby się zmieniają.. ale to jeszcze nie ten moment.
-
@leo też oglądałem o Samarze, chętnie bym pojeździł 😊
Ja tam za swoją nie tęsknię. Zbyt zawodny był samochód.
Nie mogę pojąć dlaczego Tico wzbudza takie zainteresowanie..
Bo to dobre ałta som. :-D
Ps. Bardzo powoli rozglądam się za jakimś innym autem, potrzeby się zmieniają.. ale to jeszcze nie ten moment.
Espero?
-
-
@leo z jednej strony Espero a z drugiej Vitara z pierwszych lat produkcji.. czyli tak skrajnie trochę 🤣 najlepiej oba + Tico 😝
To kup dwa na raz = SsangYong Musso 😉 😂
-
idź na kompromis volvo s60 2.5 R5 300KM
-
@smisnykolo napisał w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
A co jest kompromisowego z Espero i Vitary w s60? Xd 😁😂
-
@gooral napisał w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
@smisnykolo napisał w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
A co jest kompromisowego z Espero i Vitary w s60? Xd 😁😂
Moc rozwiązuje wszelkie problemy! XD
-
Żarty żartami ale nawet w domu powiedzieli że czas wyrosnąć z Tico :D
Jednak moje obie propozycje chyba nie są wiele lepszymi alternatywami..ps. @Jaco ma więcej wyświetleń wątku o swoim aucie (ponad 20k) ode mnie, gratulacje :)
-
ps. @Jaco ma więcej wyświetleń wątku o swoim aucie (ponad 20k) ode mnie, gratulacje :)
No nie gadaj ?
Planuję kolejną zmianę :P
-
-
-
@jaco napisał w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
masz więcej postów
Obiecuję mniej pisać :P
Ale w tym wątku sobie nie żałuj 😜
-
Zafundowałem sobie nowy element do Tico, celowo nie podaję szczegółów jak ktoś będzie zainteresowany to sobie znajdzie 😜
Ps. Jestem w trakcie dopinania transakcji zakupu foteli z Civica VIgen. Szkoda mi niszczyć oryginalne.
-
Dziś byłem u mechanika, 2 godzinki roboty której mogłem się przyglądać, 180zł mniej w portfelu.
Mam nowy oryginalny stabilizator i wahacze przednie żeliwne Febi.
Tarcze i klocki póki co zostały stare bo nie są jeszcze bardzo zużyte.
Reszta podzespołów się trzyma, na lato planuję konserwację podwozia, jest jakiś rudy nalot ale generalnie bez dziur i szkoda byłoby Tica nie zabezpieczyć, mechanik stwierdził że jeszcze tak zdrowego nie widział :D -
Dziś byłem u mechanika, 2 godzinki roboty której mogłem się przyglądać, 180zł mniej w portfelu.
Ja przekładałem stabilizator sam jak było ciepło ale o tej porze to szkoda zdrowia.
Ściągali trochę ku sobie końce stabilizatora przy wkładaniu go w otwory wahaczy?Mam nowy oryginalny stabilizator i wahacze przednie żeliwne Febi.
Wahacze powinny długo wytrzymać. Końcówki stabilizatora pod gumami wahacza tak sobie myślę, że warto posmarować smarem silikonowym. Ja je przed nałożeniem gum malowałem ale średnio to zdaje egzamin. Strasznie szybko końcówki korodują pod gumami..
Reszta podzespołów się trzyma, na lato planuję konserwację podwozia, jest jakiś rudy nalot ale generalnie bez dziur i szkoda byłoby Tica nie zabezpieczyć, mechanik stwierdził że jeszcze tak zdrowego nie widział :D
Jak będziesz to robił to zdejmij też w środku auta wykładzinę i zobacz czy niema na podłodze niespodzianek.
-
@ryszard Akurat przy montażu samego stabilizatora wyszedłem na chwilę z warsztatu :P
Wszystkie elementy zostały zabezpieczone dość dobrym smarem, stabilizator powinien przetrwać do końca auta.Pod wykładzinę zaglądałem 2 lata temu i było super, pewnie zajrzę przy okazji wymiany przewodów paliwowych choć powinny jeszcze trochę wytrzymać.
-
W różnym czasie 2 osoby zapytały " Panie wejdzie to?"
Z uśmiechem odparłem że nawet 2 zestawy załaduję :)
I na koniec dziwne ujęcie Tico :P
ps. może ktoś potrzebuje ładną tylną kanapę do Civica z 1997r ?