Pora na poważnie pomyśleć o strajkach dot.cen paliw
-
Panowie! Zboczyliście z tematu a poza tym:
Oryginalna wiadomość napisana przez: "Krissgti"
Powiedz mi, za co miałbym szanować polaków?
,
Oryginalna wiadomość napisana przez: "Hellsin"
nie wstydzę się bycia polakiem,
"Polakiem" to nie jest przymiotnik
-
Panowie!
Zboczyliście z tematu a poza tym:Oryginalna wiadomość napisana przez: "Krissgti"
Powiedz mi, za co miałbym
szanować polaków?
,
Oryginalna wiadomość napisana przez: "Hellsin"
nie wstydzę się bycia polakiem,
"Polakiem" to nie jest przymiotnik
U mnie w liceum za napisanie na kartkówce, tudzież sprawdzianie z historii Polak/-lka lub Polska z małej litery, automatycznie otrzymywało się ocenę niedostateczną...
-
czepiacie się szczegółów
-
Tak sądzisz? A chciał byś być "polakiem"?
-
Tak sądzisz? A
chciał byś być "polakiem"?Panie władzo, więcej nie będę, bardzo przepraszam, zapamiętam
-
Panie władzo,
więcej nie będę, bardzo przepraszam, zapamiętamBrawo, M@rku. Cel dydaktyczno-wychowawczy został osiągnięty.
Przyłączam się do wyniku obserwacji Kriss'a'gti z wcześniejszego postu. Mam po prostu te same odczucia (niestety).
-
Mam propozycję;
sprawdź sobie ceny paliw w Europie - a potem się ciesz że nie mieszkasz gdzie indziej.
Wiem, wiem - pomyślisz że tam też zarobki inne - ale nie do końca, Polska jest na drugim miejscu na liście najtańszych paliw.
-
Bo Polacy to taki naród, że od wieków umie dobrze ale bić się o wolność. A jak już ją uzyska to tylko kiszka dale się dzieje. Tak było po I wojnie no i po 2 też. My mamy już w genach od wieków"nienawiść" do Niemców. Choć teraz dzieki nim wielu ludzie nie muszą pracować na 6zł za godzinę w ojczyźnie ale za ponad 6 euro tam u dawnego wroga .
Na wojnie gdzie inne narody nie mogły coś zdobyć wysyłali Polaków a oni szli jak burza. No i nadal tacy jesteśmy co przykładem jest teraz Irak i Afganistan. I raczej nigdy nie zmądrzejemy... -
Mam propozycję;
sprawdź sobie ceny paliw w Europie - a potem się ciesz że nie mieszkasz gdzie indziej.
Wiem, wiem - pomyślisz że tam też zarobki inne - ale nie do końca, Polska jest na drugim >miejscu na liście najtańszych paliw.
Kolejny zwolennik PO i ich głupiego tłumaczenia że mamy najtańsze paliwa, OC i samochody. Więc żyjemy w kraju miodem płynącym drugą Irlandią, Grecją, mamy wszystko tak tanio a tylko narzekać potrafimy . Aleczemu taki Niemiec za godzinę ma najmarniej z 12 euro a ja idąc do roboty 8zł. I co mam się cieszyć że paliwo kosztuje 5,30 bo u nich pewnie 1,5 euro czy 2.
Ile oni mogą przejechać za pensję po swoich autostradach a ile u nas po najtańszych w Europie płatnych. -
Ale nie da się dostosować cen paliw do zarobków. Można próbować odwrotnie, ale jest to raczej trudne w okresie takiej dziury budżetowej ( tak, zaraz pewnie powiesz ze to wina PO) i ogólnoświatowego zaciskania pasa. Tak naprawdę nadrabiamy w 20 lat to co europa zachodnia buduje od 1945 roku.
Czy masz się cieszyć z tego w jakim kraju żyjesz? Twoja sprawa. Pomyśl jednak jak się żyło 30 lat temu, a jak teraz. Nie mówię o tym, że każdy miał sztucznie pracę ( robotę 1 osoby robiło 5) ale o dostępności towarów, usług... -
Już nawet przestaje mi być żal tego narodu, bo ma to, na co zasłużył. A swoją "jednością", "odwagą' i "chęcią wyjścia na ulice, by pokazać, że nie odpuści, że solidarność zwykłych obywateli może wygrać z chciwością lobby" zasłużył nawet na 10zł za litr, czego się za jakieś 2 lata doczekamy.
-
Kolejny zwolennik
PO i ich głupiego tłumaczenia że mamy najtańsze paliwa, OC i samochody. Więc żyjemy
w kraju miodem płynącym drugą Irlandią, Grecją, mamy wszystko tak tanio a tylko
narzekać potrafimy . Aleczemu taki Niemiec za godzinę ma najmarniej z 12 euro a
ja idąc do roboty 8zł. I co mam się cieszyć że paliwo kosztuje 5,30 bo u nich pewnie
1,5 euro czy 2.
Ile oni mogą
przejechać za pensję po swoich autostradach a ile u nas po najtańszych w Europie
płatnych.Się nie podoba, to się pakuje manele i wyjeżdża. Paszporty od dawna nie są reglamentowane, ba w strefie Schengen w ogóle nie są potrzebne. A jak nie wiesz, dlaczego Niemiec pracuje za minimum 12 euro a Polak za 8 zł, to znaczy, że nie uważałeś na lekcjach historii.
-
Się nie podoba, to
się pakuje manele i wyjeżdża.dokładnie, jęczy i nic nie robi, myśli pewnie że zrobią wszystko za niego
-
Hej - możesz zostać pracodawcą. Mnie nie podobały się moje zarobki (chociaż to było i tak więcej niż te 40PLN netto za godzinę), to założyłem swoją firmę (co prawda na razie to tylko działalność jednoosobowa, ale zawsze). Zarabiam ponad dwa razy tyle, ale sam muszę myśleć jak (no i pracuję ok. 12 godzin dziennie, a nie 8)... Do tego mogę sobie odliczyć 32% od paliwa (na samochód osobowy), do 6000PLN VAT przy kupnie auta (lub wzięciu w leasing) oczywiście kolejne 32% na PIT, tudzież inne pierdoły związane z firmą (ponieważ wpisałem sobie całkiem pokaźną listę PKD, to jest tego całkiem sporo: sprzęt fotograficzny, elektroniczny, nawet meble do umeblowania pokoju służącego firmie). Mówię Ci: sam miód - polecam: będziesz mógł zarabiać tyle, ile chcesz, a i ZUS Cię będzie mniej kroił. Jedyny problem to klienci i ich płatności
-
Ochłoń. Co Ci da jakiś tam strajk. I tak większość będzie to miała w nosie i będzie się wkurzać, że garstka krzykaczy będzie blokować stację czy drogę.
Albo Policja zrobi z tym porządek albo inni wnerwieni kierowcy. -
jaka petycje? ja nic o takiej nie slyszalem, tylko ja?
strajki nic nie dadzą, samochód w polsce to jest towar luksusowy, nie każdy musi go mieć...
a rolki? kocham, polecam
-
Towar luksusowy?
-
strajki nic nie
dadzą, samochód w polsce to jest towar luksusowy, nie każdy musi go mieć...Towar luksusowy to to może był w latach 70, ale dzisiaj to jest zwykłe dobro na wolnym rynku, na które stać każdego, nawet zarabiającego 1000 zł miesięcznie.
-
Może zwolennik, może nie.
Zapominasz o jednym NIE PAŃSTWO DECYDUJE O CENACH PALIW. Jakbyśmy mieli własne pola naftowe - ok, moglibyśmy się nią polewać, a tak musimy je kupować na RYNKU który rządzi się pewnymi prawami... PO czy Palikot nie mają tu nic do rzeczy.
-
Zapominasz o jednym
NIE PAŃSTWO DECYDUJE O CENACH PALIW.Cena litra paliwa to okolice 2zł, reszta to podatki, o ktorych decyduje panstwo....