Ciekawe aukcje, ogłoszenia związane z Tico
-
@ryszard napisał w Ciekawe aukcje, ogłoszenia związane z Tico:
Teraz mają okazję.
No to niech kupują :P
-
Są ludzie, którzy twierdzą że gdyby produkowali nadal Tico to by kupili. Teraz mają okazję.
No nie do końca tak jest. Przebieg OK, blachy pod spodem być może też... ale stan wielu gum, uszczelek i uszczelniaczy po 19 latach chyba budzi zastrzeżenia. Szczególnie, że autko rzeczywiście bardzo mało używane - a wtedy starzeje się szybciej od takiego, który jeździ codziennie.
Dwa lata temu ktoś wystawił fabrycznie nowego simsona. Rzeczywiście nowy - kupiony i wstawiony po prostu do jakiejś komórki. Nawet akumulator oryginalny (cóż, że zdechły). Simson poszedł za... 14 tysi. -
Witam -pojawiły się opony zimówki 12" na allegro KAMA czy warto kupić - bo szukam coś na zimętekst odnośnika
-
@TADEUSZ-MALINKA mają otwory do montażu kolców i wysoki bieżnik. Ciekawe na jakiej licencji są robione.
-
@TADEUSZ-MALINKA napisał w Ciekawe aukcje, ogłoszenia związane z Tico:
Witam -pojawiły się opony zimówki 12" na allegro KAMA czy warto kupić - bo szukam coś na zimętekst odnośnika
Nie znam tej firmy, jeśli kupisz to będziesz prawdopodobnie pierwszy z naszego forum kto je posiada. Bieżnik mają trochę podobny do sprawdzonych Frigo, jednak liczy się jeszcze jakość gumy. W oponach 12" praktycznie nie ma już nic sensownego.
Ja przeszedłem na 13" felgi bo nie chciałem eksperymentować z oponami mniej znanymi. -
@TADEUSZ-MALINKA Pierwszy raz to widzę, więc nic nie mogę powiedzieć.
A w ogóle to faktycznie szukasz tylko dwóch, nie czterech? -
Ja już tamtej zimy szukałem coś na zimę ,ale Dębica nie produkowała zimowych , mam 2 dobre 12" a 2 stare maja już chyba 18 lat -bieżnik dobry ale przy felgach pojawiły się prążki .Wpisałem to hasło opona 12" KAMA w wyszukiwarkę -wynik że sprzedają te opony w wielu krajach , wygląda że to jakaś spółka rosyjsko-włoska -lub robione są na rynek wschodni na duże zimy . Jak jest w praktyce to nie wiadomo -dają 60 miesięcy gwarancji i jest promocja darmowa wysyłka . Zaraz jadę na giełdę w Opolu ,może się coś więcej dowiem.
-
@TADEUSZ-MALINKA napisał w Ciekawe aukcje, ogłoszenia związane z Tico:
Ja już tamtej zimy szukałem coś na zimę ,ale Dębica nie produkowała zimowych , mam 2 dobre 12" a 2 stare maja już chyba 18 lat -bieżnik dobry ale przy felgach pojawiły się prążki.
Też mam podobnie stare opony Dębica Frigo, moje mają 16 lat i bieżnik ok 3 - 4 mm. Dopiero teraz zaczynają się pojawiać pierwsze drobne pęknięcia na gumie z boku opony. Choć już dwa lata temu kupiłem używane ale w bardzo dobrym stanie opony Dębica Frigo to nadal jeździłem na starych. Jakoś gumy zastosowanej w tych oponach jest bardzo dobra.
-
i bieżnik ok 3 - 4 mm
Jako zimówki nie nadają się do użytku w ogóle. Na zimówkę minimum 5mm.
-
@Jaco
Wiem, że najlepsze są nowe opony tj z bieżnikiem 7 mm ale bez przesady. -
Poczytałem trochu i popytałem i kupiłem , nowe to nowe - w zimie napiszę jak się jeździ -wolałbym krajowe Dębica - zobaczymy ,w tygodniu kurier przywiezie
-
@TADEUSZ-MALINKA ja bym się ich chyba jednak trochę obawiał taki nie sprawdzonych wynalazków. Sam rok temu przed wyjazdem do PL z braku innych alternatyw na miejscu kupiłem jakieś rumuńskie opony. Opinie miały ok. Realia to zupełnie inna bajka, wystarczy szybki ruch kierownicą lewo prawo przy 40-50km/h i czuć jak dupa chce iść bokiem. Mam podejrzenie, że nie są wzmocnione na bokach. Jazda do PL na deszczu to byla tragedia, ostry długi zakręt na autostradzie w Belgii jechałem z duszą na ramieniu i wrażeniem, że zaraz pójdę bokiem. Myślałem nawet, że mam coś z zawieszeniem, ale po zmianie na letnie gumy wszystko przeszło jak ręką odjął.
Fakt, że Tico to zupełnie inna klasa wagowa, i może to być jednak dobry wybór, czego Ci życzę. -
@Gooral Dzieki , będę miał to na uwadze.
-
Mogliby cały komplet za jednym razem sprzedać 😝
https://allegro.pl/oferta/sterownik-klimatyzacji-tico-nowy-oryginal-8499665005Fajna kierownica :)
https://www.olx.pl/oferta/kierownica-momo-typ-f35-srednica-35cm-swift-gti-CID5-IDBBFCn.html#3889a84c44 -
-
trzeba do nich napisać -bo i przesyłka 35 zł
-
-
-
@leo
Ciekawy jest ten gruz -