Ciekawe aukcje, ogłoszenia związane z Tico
-
Ja już tamtej zimy szukałem coś na zimę ,ale Dębica nie produkowała zimowych , mam 2 dobre 12" a 2 stare maja już chyba 18 lat -bieżnik dobry ale przy felgach pojawiły się prążki .Wpisałem to hasło opona 12" KAMA w wyszukiwarkę -wynik że sprzedają te opony w wielu krajach , wygląda że to jakaś spółka rosyjsko-włoska -lub robione są na rynek wschodni na duże zimy . Jak jest w praktyce to nie wiadomo -dają 60 miesięcy gwarancji i jest promocja darmowa wysyłka . Zaraz jadę na giełdę w Opolu ,może się coś więcej dowiem.
-
@TADEUSZ-MALINKA napisał w Ciekawe aukcje, ogłoszenia związane z Tico:
Ja już tamtej zimy szukałem coś na zimę ,ale Dębica nie produkowała zimowych , mam 2 dobre 12" a 2 stare maja już chyba 18 lat -bieżnik dobry ale przy felgach pojawiły się prążki.
Też mam podobnie stare opony Dębica Frigo, moje mają 16 lat i bieżnik ok 3 - 4 mm. Dopiero teraz zaczynają się pojawiać pierwsze drobne pęknięcia na gumie z boku opony. Choć już dwa lata temu kupiłem używane ale w bardzo dobrym stanie opony Dębica Frigo to nadal jeździłem na starych. Jakoś gumy zastosowanej w tych oponach jest bardzo dobra.
-
@ryszard napisał w Ciekawe aukcje, ogłoszenia związane z Tico:
i bieżnik ok 3 - 4 mm
Jako zimówki nie nadają się do użytku w ogóle. Na zimówkę minimum 5mm.
-
@Jaco
Wiem, że najlepsze są nowe opony tj z bieżnikiem 7 mm ale bez przesady. -
Poczytałem trochu i popytałem i kupiłem , nowe to nowe - w zimie napiszę jak się jeździ -wolałbym krajowe Dębica - zobaczymy ,w tygodniu kurier przywiezie
-
@TADEUSZ-MALINKA ja bym się ich chyba jednak trochę obawiał taki nie sprawdzonych wynalazków. Sam rok temu przed wyjazdem do PL z braku innych alternatyw na miejscu kupiłem jakieś rumuńskie opony. Opinie miały ok. Realia to zupełnie inna bajka, wystarczy szybki ruch kierownicą lewo prawo przy 40-50km/h i czuć jak dupa chce iść bokiem. Mam podejrzenie, że nie są wzmocnione na bokach. Jazda do PL na deszczu to byla tragedia, ostry długi zakręt na autostradzie w Belgii jechałem z duszą na ramieniu i wrażeniem, że zaraz pójdę bokiem. Myślałem nawet, że mam coś z zawieszeniem, ale po zmianie na letnie gumy wszystko przeszło jak ręką odjął.
Fakt, że Tico to zupełnie inna klasa wagowa, i może to być jednak dobry wybór, czego Ci życzę. -
@Gooral Dzieki , będę miał to na uwadze.
-
Mogliby cały komplet za jednym razem sprzedać 😝
https://allegro.pl/oferta/sterownik-klimatyzacji-tico-nowy-oryginal-8499665005Fajna kierownica :)
https://www.olx.pl/oferta/kierownica-momo-typ-f35-srednica-35cm-swift-gti-CID5-IDBBFCn.html#3889a84c44 -
-
trzeba do nich napisać -bo i przesyłka 35 zł
-
-
@leo
Ciekawy jest ten gruz -
@ryszard napisał w Ciekawe aukcje, ogłoszenia związane z Tico:
@leo
Ciekawy jest ten gruzZgłosiłem do OLX że tytuł wprowadza w błąd, sprzedawca nie ma gruzu 😔
-
Człowiek chce kupić/przyjąć gruz a tu mu oferują złom stalowy. A cena takowego na skupie to 240 zł.
-
@likaon
Ja też miałem szufelkę gruzu z podłużnicy ale ogłoszenia nie dawałem :). -
Ogłoszenie już zniknęło, ale udało mi się kupić pakiet zderzaków, paneli bocznych i nakładek na progi. Do całego zestawu były dołączone oryginalne halogeny wraz z mocowaniami i zaczepy do zderzaków, których nigdy do tej pory nie widziałem 😉
-
@Piotrek9214
Czy będziesz przemalowywał te akcesoria bo z tego co pamiętam masz auto w innym kolorze? -
@Piotrek9214 Znaczy będzie Tico Sport, i to w zderzakach typu koreańskiego. :-)
Ile zapłaciłeś za ten "rarytas"?