Ciekawe aukcje, ogłoszenia związane z Tico
-
Na tył tak, pod warunkiem, że nie wozi się ciężarów
-
Na tył tak, pod
warunkiem, że nie wozi się ciężarówTeściowej
-
Więc przymierzyłem dziś i powiem wam że max skręt i gdyby nie jakieś 5mm to nie tarły by w ogóle
Mniejsza z oponami bo muszę sobie sprawić jakieś nowe letnie ale felgi chyba jednak zostaną w Tico -
Więc przymierzyłem
dziś i powiem wam że max skręt i gdyby nie jakieś 5mm to nie tarły by w ogóleMierzenie na postoju? Bardziej miarodajne jest sprawdzenie podczas jazdy, czy nie obciera
-
nie napisałem że nie obciera
Obciera przy max skręcie, ale jakby oponka była 5mm mniejsza to było by OK.A skoro już przy tym temacie jesteśmy to jakie oponki polecacie na felgi 13" ?
-
A skoro już przy
tym temacie jesteśmy to jakie oponki polecacie na felgi 13" ?155/65 Ja takie miałem i ponownie planuję taki zakup
-
Ktoś szukał zegarka?
http://allegro.pl/daewoo-tico-zegar-zegarek-wnetrza-oryginal-i5141195910.html30 zł... Pod koniec lat 90-tych, gdy chciałem kupić, kosztował w ASO ponad 300 zł (używek jeszcze nie było).
-
Dzięki za odp. W takim razie na wiosnę zakup 2x155/65 a na tył zarzucę te co ma 165/65 teściowej nie wożę i remontu nie planuję
-
Ktoś szukał
zegarka?
http://allegro.pl/daewoo-tico-zegar-zegarek-wnetrza-oryginal-i5141195910.htmlZegarek używany za 30 zł... nowy kosztował rok temu w PolParts bodaj kilkanaście złotych, sam kupiłem..., być może jeszcze jest dostępny.
Jedynym mankamentem był brak wtyczki, bo jest ona dość nietypowa... mi pomógł elektryk z mojej pracy, a zapewne wizyta w zwykłym sklepie z elektroniką "elementarną" załatwi sprawę...
-
Zegarek używany za
30 zł... nowy kosztował rok temu w PolParts bodaj kilkanaście złotych, sam
kupiłem..., być może jeszcze jest dostępny.Ja swego czasu sprzedawałem za 30zł nowy, ciemna wersja. Długo się z nim bujałem, aż w końcu kupił ktoś, kto zastosował go w innym aucie zamiast w tico
Jedynym mankamentem
był brak wtyczki, bo jest ona dość nietypowa...Wtyczka bardzo typowa - można zastosować z zasilacza ATX
-
Za tą kasę warto,
ale IMO nie do tikacza - za szeroka felga i opona.Do Matiza idealnie pasują takie opony - jeżdżę na takim rozmiarze od kilku lat (o wiele lepsze prowadzenia auta, niż na oryginalnych 155, czy 145), ale w Tico nie ma szans.
Swoją drogą - pasuje w Matizie letnie opony wymienić...
-
Swoją drogą -
pasuje w Matizie letnie opony wymienić...Jam już kupił nowe opony letnie Nie było tylko czasu, żeby wymienić. Muszę też dokupić 3 nowe nakrętki kryte z powiększonym stożkiem, przed montażem kół letnich.
-
Muszę też dokupić 3
nowe nakrętki kryte z powiększonym stożkiem, przed montażem kół letnich.Mam jeszcze dwie w zapasie jak dokupowałem sobie 4 sztuki.
-
Jam już kupił nowe opony letnie
Ja się zastanawiam, czy nie dojeździć letnich, jesienią kupić normalne opony (czyt. wielosezonowe), zimówki na felgach + kolejny komplet felg sprzedać i święty spokój będzie z oponami, przekładaniem itp. itd.
-
Ja się zastanawiam,
czy nie dojeździć letnich, jesienią kupić normalne opony (czyt. wielosezonowe),
zimówki na felgach + kolejny komplet felg sprzedać i święty spokój będzie z oponami,
przekładaniem itp. itd.Ja tam wolę mieć 2 komplety. Dłużej można na nich jeździć, bo to jednak 2 komplety. Nie wspomnę już o zaletach opon dedykowanych do danej pory roku Wielosezon nie jest dobry na zimę, no chyba że jakieś droższe (ja miałem doświadczenie tylko z kiepskim navigatorem). Mając 2 komplety kół roczny wydatek ogranicza się na wyważeniu kół przed montażem. Montaż można wykonać samemu.
-
A ja zainwestowałem w wielosezonówki do Matiza i powiem Ci, że nie narzekam. Zarówno na suchym jak i na mokrym asfalcie nie ma problemu. To samo na śniegu. Do małego auta do miasta są bardzo dobre. O Navigatorach I słyszałem bardzo kiepskie opinie, Navigator II podobno są dużo lepsze i już da się na nich jeździć. Ja mam Kumho Solus Vier i mogę je polecić.
Na początku też myślałem nad kompletem na zimę i kompletem na lato, ale stwierdziłem, że zaryzykuję wielosezonówki. I jestem zadowolony -
Mój tikacz porusza się często w różnym terenie i ja nie chciałem ryzykować eksperymentami, zwłaszcza w zimie stąd decyzja o 2 kompletach opon.