Ciekawe aukcje, ogłoszenia związane z Tico
-
W ramach ciekawostki:
nie dość że z hakiem (!) to jeszcze PM
no ale stan nie zachęca :D -
Kolorek fajny, ale stan opłakany.
Lampy już chyba ma nowe...
Zobacz, Pacior - ma dorobione kierunkowskazy boczne... ale przeciwmgłowej brak. :-) -
@leo Ciekawe jak on przechodził przeglądy, może lampka była a się urwała.
Jeżeli ma hak to musi mieć też boczne kierunkowskazy, być może wersja PM miała jakąś homologację na hak..
Drzwi może zjadło ale reszta wygląda przyzwoicie..
Kolorek super, mój faworyt :) -
@pacior hak w Tico ? Przeciez nawet nie ma takich. Jestem ciekaw kto wbil w dowod hak.
-
Zawsze mógł powiedzieć że hak jest do uchwytu na rower i chyba wtedy nie musi być wbity w dowód. Tico nie ma homologacji na hak, więc teoretycznie nie można go montować, kiedyś były dostępne na allegro, robiła je firma produkująca haki do innych samochodów. Prawdopodobnie sam przygarnę ten hak, myślałem już o tym dłuższy czas, lecz nigdzie nie mogłem kupić. Z małą przyczepką spokojnie da sobie radę. 😉
-
kompresor do klimy :)
https://allegro.pl/oferta/kompresor-klimatyzacji-daewoo-tico-nowy-oryginal-8144462961 -
@pacior dzięki za cynk, pojawił się jeszcze parownik :D
mam tam 5 minut drogi, nie omieszkałem skorzystać :) panowie mówili, że akurat przenoszą magazyn i wynajdują różne stare zapasy, mogą się trafić jeszcze jakieś rodzynki, wspominali coś o wykupowaniu fabrycznych zapasów FSO i jakimś nierozpakowanym magazynie z Poznania, zupełne nie jestem w temacie, ale dla bardziej obeznanych może coś to będzie mówiło, tak tylko tu to zostawiam :)
-
-
@pacior tak, parownik w obudowie, co ciekawe ma nalepkę sugerującą jakoby był fabrycznie przystosowany pod czynnik r134a, ale na sprężarce już r12 :)
generalnie w moim aucie klima kiedyś była, ale z jakiegoś powodu wyparowała spod maski, został właśnie parownik, panel i sterownik, jednak króćce niczym nie zaślepione wystają sobie z grodzi, więc podejrzewam że już do niczego się raczej nie nadaje, powoli sobie będę kompletował resztę gratów, warto może zaznaczyć że sprężarka jest sprzedawana bez sprzęgła, co do przewodów- panowie stwierdzili że raczej na 100% ich nie mają
-
No to niezła ciekawostka :) Ile za niego zapłaciłeś i jakie masz dalsze plany?
Mieli więcej tych parowników? Gdybyś coś o skraplaczach słyszał to daj znać ;) -
@pacior parownik 199 kompresor 150. Plany bardzo spokojne, jak się uda dorwać resztę to sobie poskładam, jak nie- trudno, ktoś inny się będzie cieszył :) Parownika były 2 sztuki, obie sprzedały się na pniu. Nawet nie wiem kiedy pojawiła się aukcja, zajrzałem tam około 15.30 i była już jedna, niewiele się zastanawiałem :D
-
@barteu Nowy parownik oferowany w Polsce to chyba nie był od ładnych kilku lat jeśli mowa o sprzedaży internetowej, a jakby były skraplacze to ludzie by się pewnie pozabijali :P
Kilka części możesz wykorzystać z Matiza, resztę dorobić. Klimatyzacja w założeniu tania niestety nie jest..
-
@pacior szczerze mówiąc, dopiero zamierzam się „doktoryzować” z tego zakresu :D na szczęście zasoby wiedzy na forum i reszcie internetu wyglądają na niezłe, zobaczymy co wyjdzie :)
-
https://www.olx.pl/oferta/pakiet-sportowy-sr-tico-CID5-IDA9U7U.html
występowało wogóle coś takiego jako dodatek? czy raczej rzemiosło? :D
-
@barteu napisał w Ciekawe aukcje, ogłoszenia związane z Tico:
występowało wogóle coś takiego jako dodatek? czy raczej rzemiosło? :D
Potwierdzam! Sam wiozłem w zeszłym roku Naszemu słowackiemu koledze część z takich bajerów ;)
-
Od paciora kupiłem tikacza z elementami tego pakietu. Jak chciałem go dopełnić, czyli dokupić zderzaki to ceny zaporowe, tyle co za skundlone Tico chcieli 2 zderzaki, 1000zł, bo tyle mi brakowało. Lotka górna rarytas, ale z tym spasem nakładek progu dało radę, bo miałem komplet bez cięcia.
-
Ciekawa koncepcja z tym malowaniem. Ja to pociągnąłbym jeszcze czarny pasek na tylnej klapie, tak dla równowagi... :-)
aukcja na portalu -
@leo rzeczywiście, nie wygląda to najgorzej :)
ładny PMik, wisiał już wcześniej przed 18 czerwca, nawet nie wiem ile, ale w sumie to chyba już z miesiąc będzie: https://www.olx.pl/oferta/daewoo-tico-swietne-autko-bez-grama-rdzy-CID5-IDzootT.html
i maglownica ze wspomaganiem :D https://allegro.pl/oferta/daewoo-tico-maglownica-ze-wspomaganiem-7989937492
-
@barteu No to powiadam Ci, że ten PM "bez grama rdzy" jest rzęchem strasznym. Gdyby ktoś z daleka przyjechał w celu obejrzenia, sprzedający (który zresztą nie jest właścicielem auta) dostałby zdrowo po pysku.
Ogłoszenie wisiało już dwa miesiące temu z ceną 2.700. Teraz jest 1.999, co i tak jest o wiele za dużo i nikt tego nie weźmie. Byłem, widziałem, przejechałem się - było niedaleko ode mnie. "Brak rdzy" jedynie widać na zdjęciach - czyli z grubsza zewnętrzne poszycia drzwi i dach. Oprócz dwóch widocznych ognisk korozji na dolnych pasach drzwi, znaczy w nietypowych miejscach. Dlaczego "bez grama rdzy"? Bo tę można ważyć w kilogramach. Od spodu jest nieciekawie - całe progi pordzewiałe, zaciągnięte ze dwa lata temu jakimś mazidłem, które puchnie. Jeden pęcherz przycisnąłem - odpadł kawałek skorodowanej blachy, tak jakieś 2x4 cm. Dalej z podłogą jest podobnie. Tragedia. Ranty drzwi od wewnątrz już napoczęte, ruda wyłazi spod zagięć. Owszem, parę kawałków blachy bez rdzy dałoby się znaleźć...
W środku podłoga i progi pordzewiałe w typowych miejscach. Brak elementów tapicerki, paru plastików. Środek zapyziały strrrasznie, niesprzątany od wielu lat. Jakieś kable się plączą, wszystko odstaje. Zauważ, że zdjęć środka nie ma (podobnie, jak spodu). Ciekawe, czemu...
Reflektory sfatygowane, już nie do odratowania. W komorze silnika też brudno, widać wycieki i brak zainteresowania. Ale szczytem była przejażdżka - uwierz, że takim zamulonym tikiem NIGDY nie jeździłem. Żadnego przyspieszenia, dziwne dźwięki od napędu... już wozem drabiniastym byłoby lepiej powozić. "Maluch" to rakieta przy tym egzemplarzu. Hamulców niemalże brak, to są dopiero prawdziwe spowalniacze. Rozpędziłem się do 40 km/h, więcej autentycznie się bałem.
Sprzedający jest typowym Mirkiem-handlarzem, guzik wie o aucie (twierdzi, że to wóz znajomego, choć w dowodzie właścicielem jest jakaś babka). Nie wziąłbym nawet za 500 na części. Moim zdaniem - kierunek złomowisko. A ogłoszenie to typowy przykład bezdennej bezczelności handlarza, która może się dla niego nieprzyjemnie skończyć, jeśli trafi na zbyt energicznego amatora.