Ciekawe aukcje, ogłoszenia związane z Tico
-
@miechomiecho powiedział w Ciekawe aukcje, ogłoszenia związane z Tico:
no chyba, żeby znalazł się szaleniec, który chciałby montować silnik na parkingu w zimie :D
Mając żurawia do dyspozycji mógłbym się podjąć :D :P
-
Gałka na kierownicy, Normalnie śmiech.
-
może będzie okazja go obejrzeć :)
-
Warto go obejrzeć - ciekawe w jakim stanie ma blachy.
-
@pacior powiedział w Ciekawe aukcje, ogłoszenia związane z Tico:
może będzie okazja go obejrzeć :)
leo twój kolor .
-
-
@pacior
Auto garażowane, mały przebieg więc blachy najprawdopodobniej dobre i poszło jak burza. -
Taaa... tylko trochę "za młody". ;-)
-
Wg mnie lakierowany. Mam wrażenie, że klapa i maska mają inny odcień niż cały bok.
-
@gooral
Wg mnie to dziś nikt się nie bawi w kosztowne lakierowanie Tico na sprzedaż przy cenie auta 1500 zł. Ja kupiłem pierwsze swoje tico 15 lat temu całe odmalowane (które po kilku latach sprzedałem) ale zapłaciłem za nie wówczas 9300 zł. Kiedyś opłacało się bawić w takie rzeczy. -
@ryszard powiedział w Ciekawe aukcje, ogłoszenia związane z Tico:
@gooral
Wg mnie to dziś nikt się nie bawi w kosztowne lakierowanie Tico na sprzedaż przy cenie auta 1500 zł. Ja kupiłem pierwsze swoje tico 15 lat temu całe odmalowane (które po kilku latach sprzedałem) ale zapłaciłem za nie wówczas 9300 zł. Kiedyś opłacało się bawić w takie rzeczy.W tym rzecz, że jeśli to było lakierowane to nie zostało to zrobione zgodnie ze sztuką przez wartość auta. Jeśli coś było robione to zostało to zrobione "chałupniczo" przez Mirka w stodole. Nie mam nic do tego jeśli auto było lakierowane, naprawiane etc. pod warunkiem, że:
- Sprzedawca mówi o tym otwarcie
- Naprawa została zrobiona zgodnie ze sztuką, lakier jest dobrze dobrany a sąsiednie elementy zostały "pocieniowane" żeby wyeliminować różnice odcieni.
- Są jakieś dowody na to jak auto wyglądało przed naprawą a najlepiej też w trakcie jej trwania.
-
Ktoś się narobił i sprzedaje..
https://www.otomoto.pl/oferta/daewoo-tico-stan-bardzo-dobry-mocno-doinwestowany-ID6zv0vx.htmlzdjęcie powalające :D
https://www.olx.pl/oferta/daewoo-tico-CID5-IDrvmgn.html#c60765ff88przebieg 27kkm, zdjęcia kiepskie i jedynie stan kapselka tylnego koła może nas naprowadzać że to realny przebieg
https://www.olx.pl/oferta/daewoo-tico-CID5-IDqXIct.html#c60765ff88 -
Ktoś się narobił i sprzedaje.
Ciekawe jak przegląd przechodzi skoro nie ma światła przeciwmgielnego tylko wsteczne wsadzone. Może w lampie ma jakoś zrobione?
Tylna owiewka chodź jej nie przypomina zdeformowana. Wydech potężny. Pewnie słychać z kilometra ten samochód. I wielkie zdziwienie jak już dojeżdża że to Tico .
Powiększone lusterka hahahaha. -
@jaco Hmm, no to rozwikłałeś zagadkę - powód sprzedaży :P
Automat, z orginalnymi Alufelgami??
https://www.olx.pl/oferta/tico-automat-CID5-IDqQTLB.html#4d38531ebf -
W opisie jest: "świeżo zrobiony silnik od podstaw". Może tu tkwi sekret?
zdjęcie powalające :D
No co chcesz? Ładny pejzażyk! :-)))
przebieg 27kkm, zdjęcia kiepskie i jedynie stan kapselka tylnego koła może nas naprowadzać że to realny przebieg
Nie wierzę w ten przebieg, a kapselek mógł się zdeformować (podczas "robienia" hamulców) i zostać wymieniony. Gdyby zajrzeć do kabiny i pod spód, można byłoby jakieś wnioski wyciągnąć...
-
@leo powiedział w Ciekawe aukcje, ogłoszenia związane z Tico:
W opisie jest: "świeżo zrobiony silnik od podstaw". Może tu tkwi sekret?
Ten samochód jest wystawiony przez Piotro-stal. Jak ktoś ogląda Złomowisko PL na Discovery to wie o kogo chodzi ;) Dla reszty - jest to skup złomu z punktem autokasacji. Tylko co u nich robi takie auto to nie wiem xd Bo ani na złom ani na auto oddane do kasacji to mi nie wygląda :D Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że ktoś mógł chcieć to zezłomować ze względu na padnięty silnik oddał na złom a oni po prostu podmienili motor. Chociaż jak mam być szczery nie chce mi się wierzyć, żeby taką budę ktoś oddawał na złom.
-
To się do radia samochodowego podpina czy gdzie? :)
-
@mroziu
Do czego to urządzenie służy? -
@ryszard powiedział w Ciekawe aukcje, ogłoszenia związane z Tico:
Do czego to urządzenie służy?
Według sprzedawcy :
JAK DZIAŁA CHIP DO TUNINGU?
Urządzenie jest przygotowane do montażu w komorze silnika, w instalację elektryczną odpowiedniego czujnika: ciśnienia map sensor , przepływomierza maf sensor bądź oddzielnego czujnika zasysanego powietrza. W efekcie modyfikujemy dane przesyłane pomiędzy komputerem sterującym (ECU) a odpowiednim czujnikiem. Wybrane zdefiniowane ustawienia dostosowują parametry do możliwości samochodu - nie ma ryzyka uszkodzenia auta. Parametry modyfikowane są tylko na czas podłączenia Chipa - po wypięciu urządzenia samochód wraca do ustawień fabrycznych.
http://allegro.pl/chip-tuning-box-120-do-daewoo-tico-0-8-41km-i7200884504.html#thumb/12
-
Wydaje mi się, że coś sprzedawcy/producentowi się pomyliło jeżeli chodzi o Tico. W Tico nie ma żadnego z wymienionych czujników pod który można byłoby podpiąć się z urządzeniem wg wskazań producenta. Ponadto musiałby być element wykonawczy który realizowałby założony cel a takowego w Tico ja nie widzę.