Ciekawe aukcje, ogłoszenia związane z Tico
-
@tadeusz-malinka Spokojnie możesz brać, pasuje. Tylko pamiętaj, żeby pasek zakładać na rowek bliższy silnika.
Co się stało, że chcesz zmieniać koło pasowe? -
@leo dzieki Leo i Pacior -własnie zalicytowałem na allegro - jest taka sprawa która nie daje mi spokoju to wyciek oleju spod uszczenieniem rozrządu - pisałem o tym w innym poście , wymieniłem już olej 5 W 40 LOTOS ,na Valvoline 10W 40 - nie pomogło , jeżdzę w te upały przez miasto na działkę prawie codzienne i wyciek jest , co tydzień myję preparatem do mycia silników a potem spłukuje wodą . Czytałem Twoje posty odnośnie wymiany rozrządu i uszczelnienia wału , miałem to robić sam ale nie mam doświadczenia i kanału . Niedawno wymieniałem też sam pasek alternatora i zauważyłem ze nie bierze na całej powierzchni , te koła się ścierają -to widać na pasku jak bierze . U mówiłem się do mechanika na poniedziałek na wymianę komplet rozrządu i dostarczę mu te koło pasowe , Chciałem też kupić kompletny rozrząd dobrej firmy i semeringi , to mi powiedział że nie da mi gwarancji na tą wykonaną pracę - tylko jego części za które daje gwarancję .
-
Słonko za mocno komuś przygrzało 🤣
-
-
Co tam kurła jest na tych drzwiach? 😵
-
-
@gooral po handlarsku to zabezpieczenie przed dalszą korozją, po ludzkiemu to psiukanie szprajem na rdzę.
-
-
@pacior napisał w Ciekawe aukcje, ogłoszenia związane z Tico:
@leo ostatnio dawałem tu link do Espero w świetnym stanie, był za 4 tysiące a teraz jest u innego sprzedawcy za 11 tysięcy 😅
Ludzie sami sobie nakręcają inflację 🤔Aż tyle podniósł cenę handlarzyna? Jaki bezsens. Nic nie zrobić, a maksymalnie zarobić - czy to się naprawdę zawsze udaje? Ja rozumiem, gdyby dodał dwa klocki do tych czterech - jakoś z umiarem, a i nabywca szybciej się trafi... ale dołożyć do czterech (z których i tak pewnie stargował) kolejne siedem? Moim zdaniem głupota.
-
Na FB znalazłem posty Pana Chmieleńskiego który kiedyś prowadził sprzedaż części do Daewoo w Pułtusku, myślałem że części się pozbyli zamykając sklep ale jednak mają, są szyby do Tico, Swifta i wiele innych, pamiętam nowy gaźnik Mikuni do Tico, tarcze kotwiczne i stertę pudeł, wtedy nawet właściciel nie do końca wiedział co tam jest. Najlepiej dzwonić.
-
Na profilu tego Pana znalazłem również silnik do Tico, z tego co widzę wygląda na nowy
-
@pacior napisał w Ciekawe aukcje, ogłoszenia związane z Tico:
Na FB znalazłem posty Pana Chmieleńskiego który kiedyś prowadził sprzedaż części do Daewoo w Pułtusku, myślałem że części się pozbyli zamykając sklep ale jednak mają, są szyby do Tico, Swifta
Do Swiftów ma tylko szyby czy coś jeszcze?
-
-
https://www.olx.pl/d/oferta/fabrycznie-nowy-silnik-tico-uzbrojony-rodzynek-CID5-IDMbpu4.html
https://www.olx.pl/d/oferta/nowy-silnik-daewoo-tico-0-8-suzuki-alto-maruti-carry-CID5-IDM7esh.html
jakiś wysyp teraz :D najpierw u tego pana Chmielińskiego (swoją drogą kupiłem u niego tarczę kotwiczną za 30zł), teraz na olx dwie oferty na świeże silniki
wisi już trochę, aż dziw że się jeszcze tu nie pojawiło, postanowiłem to naprawić :D
-
@barteu
Obie oferty silników na 3000 zł. Jak dla mnie ceny zaporowe. -
-
@barteu Silnik z drugiego linka to ten silnik który był wystawiony u Pana Chmielińskiego za 700zł, łatwo to zweryfikować po napisie na obudowie filtra powietrza :D
-
@piotrek9214 nawet jego historia by się zgadzała, kiedyś mi mówili że na początku lat 90-tych mieli kilka nowych Tico z przeznaczeniem na części 🙂
-
@pacior Niby tak, z tego co wiem podobnie było w takim jednym sklepie ze Szczecina, tam też rozebrali nowe Tico na części. Szkoda tylko że tu ktoś próbuje sprzedać za ok 2200zł drożej niż kupił, ale takie prawo rynku niestety.
-
@piotrek9214 napisał w Ciekawe aukcje, ogłoszenia związane z Tico:
@pacior Szkoda tylko że tu ktoś próbuje sprzedać za ok 2200zł drożej niż kupił, ale takie prawo rynku niestety.
Prędko klienta nie znajdzie więc jest pole do negocjacji