Co dziś dłubałem w tico? (2013)
-
Robi wrażenie
Z jakiego samochodu podłokietniki? W sumie od tikacza by podeszły, nie?Robiłem je sam, z drewna
Tikaczowe jakoś mi się nie podobają, i chciałem zeby wszystkie były podobnej konstrukcji a w seryjnych nie ma miejsca na dodatkowe przyciski od tylnych szyb
-
-
Gdzie w tylnych
drzwiach jest rączka lub miejsce na palce wykorzystywane do zamykania drzwiTrzeba takie jak z trabanta Paskowe zamontować
Najważniejsze, że klamki zostały
-
Trzeba takie jak z
trabanta Paskowe zamontować
Najważniejsze, że
klamki zostałyAutomat, kierowca rusza i wtedy się zamykają
-
Gdzie w tylnych
drzwiach jest rączka lub miejsce na palce wykorzystywane do zamykania drzwiSpokojnie, wszystko będzie Jak tylko znajdę jakieś ładne trzymajki
-
Zobaczcie jakie ładne znalazłem klik
-
Trochę drogo TUTAJ 50zł taniej
-
miałem tę owiewkę, fajnie wygląda ale u mnie wytrzymała pół roku,
była wciśnięta pod uszczelkę ale pod wpływem słońca się zdeformowała i odpadła -
Tylną owiewkę do tico nie warto kupować bo ma kiepski kształt i faktycznie pod wpływem słońca będzie się wyginać. Lepiej już kupić na drzwi bo sam tak zrobiłem. Ale mam 10km fabrykę więc taniej dostałem komplet. Ale trzeba przyklejać na kropelkę wszystkie bo można stracić przy mijaniu się z tirem od podmuchu powietrza.
-
Dzisiaj wymieniłem dźwignię hamulca ręcznego, bo poprzednia nie trzymała. Uszkodził się klin, który blokuje dźwignię na zębatce.
Odkurzyłem i porządnie umyłem całe wnętrze. Na dniach odwiedzę myjnię, o ile nie będzie padać
-
Faktycznie, fajny
model Ale cena nie zachęca użytkownika tico Może poszukam używkiPojawiły się na Allegro za 150 zł. Nadal dość dużo, ale znacznie taniej niż w Conradzie.
-
Zniknęły dziś światła dzienne i p-mgielne. Przyczyna: zaśniedziałe styki na moim dodatkowym kablu zasilającym - a dokładnie na bezpieczniku, który zamontowałem tuż obok akumulatora. Ciekawostka: w innym aucie, gdzie były bezpieczniki beczułkowe, często były problemy z ich stykami. Tutaj dałem taki właśnie bezpiecznik i powtórka z rozrywki - taka, widać, ich uroda. Sądzę, że przyczyną jest kiepska jakość blaszki-metalu przewodzącego.
Przy okazji zdemontowałem tłumik tylny, bo zrobił się głośny (jest dziurka). Zapytam spawacza, czy warto ratować, czy jednak kupować nowy (mam wątpliwości). -
Trochę drogo
TUTAJ
50zł taniejpienknie
-
Tylną owiewkę do
tico nie warto kupować bo ma kiepski kształt i faktycznie pod wpływem słońca będzie
się wyginać. Lepiej już kupić na drzwi bo sam tak zrobiłem. Ale mam 10km fabrykę
więc taniej dostałem komplet. Ale trzeba przyklejać na kropelkę wszystkie bo można
stracić przy mijaniu się z tirem od podmuchu powietrza.Ta fabryka to Heko Czermno?
-
Ta fabryka to Heko Czermno?
Tak ten kołchoz.... -
Tak ten kołchoz....
Aż tak źle?
-
Przepaliłem dzisiaj auto, pojeździłem trochę, po czym wstawiłem z powrotem do garażu. Przed 22:00 odebrałem telefon z ogłoszenia od chętnego na moje Tico i umówiłem się jutro na oględziny. Ciekawe, czy faktycznie przyjdzie...
-
Utrata tylnego haka holowniczego po ciągnięciu załadowanego lanosa pod górkę ;/
-
Kolega tam robił to opowiadał. Dają do grupy starych roboli i musisz z nimi wyrobić normę owiewek. A że tamci mają 2 razy tyle to zasuwają jak mrówki. Przy plastyku wiadomo jaka robota.