Zakup Tico - czego oczekiwać za 2000zł?
-
no pewno,uno super auto ma jeden defekt i to każde bez wyjątku które ma min 8-10 lat,podłoga do pełnego zszycia,sam jak pamiętam ze 3 sztuki dobrych parę lat temu zrobiłem.lekka robota.obciąć blachy na pół metra na długość od koła do koła(co by nie było zastrzeżeń że jak wyciąłem tyle podłogi to jakaś ruda może zostać) to jak na flaszkę dał to się nawet w wyginarkę wrzuciło i był nawet ładnie sprofilowany.Taka usterka to nie usterka jeden dzień pracy i podłoga jak nowa.zapaćkać byle czym i na kolejne 5-10 lat spokojnie wytrzyma.
-
http://allegro.pl/daewoo-tico-1999-r-i2839959185.html
aukcja trwała 10minut za tę blachę i kolor bym go brał w ciemno
-
aukcja trwała
10minut za tę blachę i kolor bym go brał w ciemnoNo i LPG Dzisiaj tikacze są poszukiwane, zwłaszcza z LPG
-
aukcja trwała
10minut za tę blachę i kolor bym go brał w ciemnoCiekawe gdzie był bity? Zapewne przodem gdzieś dziobnął bo zderzak już inny.
-
Ciekawe gdzie był
bity? Zapewne przodem gdzieś dziobnął bo zderzak już inny.A kto na to patrzy za 900zł
-
A kto na to patrzy za 900zł
Ale to może być skarbonka bez dna
-
Dokładnie. Na moim przykładzie 900zł za tico + 180zł przegląd (czy ile tam z LPG) + ubezpieczenie z 500zł + akuś 150zł + szyba...a do ideału to zderzak w kolor więc też trochę kaski i wszystkie rzeczy, które zapewne nie pozwoliły mu przejść przeglądu. Tak w ciemno bym nie brał Ale nie mówię, że po obejrzeniu mogło by się opłacać
Poza tym poza korkiem LPG nigdzie nie ma napisane, że jest tam elpidżi
-
Takie samo kupują z chęcią handlarze. Kupi za 900 założy szybę i sprzeda za 1500. W parę dni zarobi te 500zł. Ostatnio znajomi sprzedali punto z gazem za tysiączka a handlarz wystawił ogłoszenie i sprzedał zaraz za 1450.
-
Ale to może być
skarbonka bez dnaOczywiście, o ile chce się nim jeździć, a nie kupić z przeznaczeniem na części/handel A są też ludzie, którzy wiele nie dokładając jeździli by rozpadającym się samochodem - pomijam pizzerie i inne firmy, które użytkują jak najtaniej
-
Dokładnie. Na moim
przykładzie 900zł za tico + 180zł przegląd (czy ile tam z LPG) + ubezpieczenie z
500zł + akuś 150zł + szyba...a do ideału to zderzak w kolor więc też trochę kaski i
wszystkie rzeczy, które zapewne nie pozwoliły mu przejść przeglądu. Tak w ciemno bym
nie brał Ale nie mówię, że po obejrzeniu mogło by się opłacaćNo dla siebie też bym nie wziął w ciemno, chyba że na części
Poza tym poza
korkiem LPG nigdzie nie ma napisane, że jest tam elpidżiMoże i tak, ale ktoś może uzyskał więcej info niż opis z aukcji
-
aukcja trwała
10minut za tę blachę i kolor bym go brał w ciemnoLedwo rozstawu kół starczyło żeby okraczyć kanał
-
Mój znajomy kiedys wpadł tylnym kołem
-
Jako ciekawostka, szukam jeszcze drugiego samochodu (popularnego) z podobnym założeniem i na razie mija ponad pół roku i nici z tego.
I tu zaszła zmiana - w miniony piątek, po 9 miesiącach poszukiwań znalazłem i kupiłem nowy (8-letni) samochodzik
-
Gratulacje
Bardzo ładnie się prezentuje
Flota się trochę odnowiła
-
Ile taka przyjemność?Który rocznik?
-
Gratulacje
Dzięki
Bardzo ładnie się prezentuje
W dziale Motomania opisałem, jak kupiłem ten samochodzik
Flota się trochę odnowiła
Najwyższy czas, z dwóch 16-letnich na dwa 8-letnie
-
Ile taka przyjemność?Który rocznik?
Rocznik 2004, cena 10.200zł
Muszę dodać, że jest to samochód kupiony w polskim salonie, czyli tzw. golas
Ma tylko jedną poduszkę, klimatyzację manualną, przednie elektryczne szyby oraz centralny zamek. Dołożone jest zwykłe radio i to w zasadzie wszystko.
Ponieważ samochód planowany jest jako typowo miejski dla jednej osoby, dlatego nie wybrzydzałem więcej.Co prawda są modele z "pełną elektryką", ABS, dzieloną tylną kanapą, z 4 lub nawet 6 poduszkami powietrznymi, klimą automatyczną, zabudowanym radiem fabrycznym, komputerem, fajnym silnikiem 1.3CDTI itp. i kosztują ok. 13.000zł, jednak dla mnie te 3kzł stanowi olbrzymią różnicę
-
klimatyzację manualną, przednie elektryczne szyby
Jak na "polski salon" to i tak nieźle -
Jak na "polski
salon" to i tak nieźledokładnie, nawet klima jakaś jest
-
Jak na "polski salon" to i tak nieźle
Bez klimy były nawet ciekawsze propozycje i z mniejszym przebiegiem, jednak ja postanowiłem mieć auto z tym luksusem.
Takie auta bez klimy w naprawdę super stanie (deklarowanym) miały często ceny wywoławcze w okolicach 8-8.5kzł.