Tico kontra mróź
-
Owszem, bodaj z samochodu marki Nysa lub Żuk
-
Jest na all za 69pln. Tylko to chyba roleta i nie wiem jak działa- trzeba ręcznie czy z kabiny?
-
daj linka
-
-
Chyba o to chodzi:
LINK 1
LINK 2
Jak dla Mnie drogo
Poza tym nie wiadomo czy nie
jest za szeroka.
Wolałbym przystosować zwykłą
okienną żaluzję do chłodnicy.No troszkę za dużo woła za takie przysłonki. Ostatnio widziałem kilka dostawczaków które miały po prostu tekturkę przytrzaśniętą maską i na dole wetkniętą w grill
-
ja tak śmigam z tekturką.... od góry maska trzyma a na dole tablica rejestracyjna...
wygląda jak wygląda grunt ze jest ciepło nawet na autostradzie przy 120km/h i -10oC -
Sa w sprzedazy tez takie zaluzje-kratki wentylacyjne/kominkowe, moze taka by zaadaptowac? Tylko, ze te kominkowe drogie
-
Jeśli się przesłoni tekturą pół chłodnicy by zasłaniała te dolne szpary w zderzaku i można spokojnie jeździć. U mnie to sprawdzone i nic sie nie przegrzewa nawet po mieście. Proste w montażu a i za free.Po co kombinować z jakimiś zasłonami. Jak gorąco to tekturkę można troche opuścić niżej.
-
Jeśli się przesłoni tekturą
pół chłodnicy by zasłaniała te dolne szpary w zderzaku i można spokojnie jeździć. U mnie to
sprawdzone i nic sie nie przegrzewa nawet po mieście.Potwierdzam, to bezpieczne rozwiązanie. Tyle, że ja trafiłem kiedyś w sklepie na wyprzedaż i nabyłem taką "dedykowaną do Tico" przesłonkę firmy HEKO (całe 11 zł kosztowała).
-
Właśnie takie co ma Leo już kiedyś widziałem na necie, i teraz zajrzałem na allegro to najtańsza za 20zł a reszta cena od 25 do 30zł, i chyba wszystkie tej firmy co masz, mogły by być troszkę tańsze moim zdaniem.
http://allegro.pl/listing/search.php?category=18678&from_showcat=1&order=p&string=tico
-
Właśnie takie co ma Leo już
kiedyś widziałem na necie, i teraz zajrzałem na allegro to najtańsza za 20zł a reszta cena od
25 do 30zł, i chyba wszystkie tej firmy co masz, mogły by być troszkę tańsze moim zdaniem.
http://allegro.pl/listing/search.php?category=18678&from_showcat=1&order=p&string=ticoNa to wygląda, że takie same.
No i tańsze powinny być, w końcu to tylko kawałek wytłoczki plastikowej... Podobnie, jak owiewki, a te są droższe...
Moim zdaniem można jeszcze wyhaczyć sklep we własnym mieście, gdzie sprzedają, i za te 20 zł kupić bezpośrednio; bo zapłacić 20-30 zł plus przesyłka, to średnio opłacalne. -
Mialem kiedys taka tylko, ze po pewnym czasie "rozpekly sie" te mocowania. Ogolnie kiepski ten plastik, dosc lamliwy
-
Ja taką ostatnio kupiłem w motoryzacyjnym za 35zł. Powiedzieli mi że zakłada się i zdejmuje po wcześniejszym podgrzaniu żeby się nie połamały mocowania.
-
Mialem kiedys taka tylko,
ze po pewnym czasie "rozpekly sie" te mocowania. Ogolnie kiepski ten plastik, dosc lamliwyNiestety... U mnie jedna łapka też już powiedziała "papa". Ale na trzech pozostałych osłona trzyma się nadal.
-
Widziałem takie coś bo te Heko jest niedaleko mnie. Niestety ta pleksja co robią owiewki jest bardzo delikatne łatwo połamać i porysować. Sam zakładając nową owiewkę oczywiście ułamał się kawałek. 11zł to niewiele ale jak widze na zdięciu to stara produkcja bo od dawna juz nie naklejają naklejek a wypalają chyba laserem znaczek heko.
-
Mogli by sie lepiej postarac, dobierajac bardziej elastyczny material, tym bardziej, ze na mrozie wszystko pracuje inaczej... wtedy by sie to moze lepiej sprzedawalo
-
Moje autko trochę odsapnęło, temperatura dodatnia, nurtuje mnie tylko problem długiego kręcenia na benie, rano pomimo pozostawienia auta na pb, muszę kręcić po 5 razy, przy mrozie aku strasznie obrywa, mam nowe świece, kopułkę, palec, tylko przewodów nie wymieniałem, sprawdzałem je, chyba są ok, nie zaobserwowałem dyskoteki pod maską, czy to możliwe że pompka tak długo pompuje paliwo do gaźnika ? efekt jest taki że po 2-3 kręceniu, silnik niby chce chwycić ale nie zapala, może jednak słaba iskra ? dopiera po 10 sekundowym kręceniu powoli załapuje ... i duża chmura dymu z rury, jak to u was wygląda ?
-
Moje autko trochę odsapnęło,
temperatura dodatnia, nurtuje mnie tylko problem długiego kręcenia na benie, rano pomimo
pozostawienia auta na pb, muszę kręcić po 5 razy, przy mrozie aku strasznie obrywa, mam nowe
świece, kopułkę, palec, tylko przewodów nie wymieniałem, sprawdzałem je, chyba są ok, nie
zaobserwowałem dyskoteki pod maską, czy to możliwe że pompka tak długo pompuje paliwo do
gaźnika ? efekt jest taki że po 2-3 kręceniu, silnik niby chce chwycić ale nie zapala, może
jednak słaba iskra ? dopiera po 10 sekundowym kręceniu powoli załapuje ... i duża chmura dymu
z rury, jak to u was wygląda ?A na gazie wszystko działa OK?
Jeśli na gazie działa Ok to kable raczej są wporządku.
Być może pompa paliwa ma słabą wydajność no ale skoro po odpaleniu jest chmura dymu to znaczy że zalewa świece.
Wykręć świece,zobacz jak wyglądają i zrób foto.
Może masz zbyt bogatą mieszankę na benzynie?
Spalanie na benzynie nie jest duże? -
Na gazie też odczuwam pogorszenie, kiedyś zapalał na dotyk, teraz też kręcę z 5 sekund i powoli chwyta aż zapali, oczywiście w dodatnich temperaturach, zużycie na pb ciężko określić bo mam problem z wolnymi obrotami i używam tylko do porannego odpalenia, byłem na czyszczeniu gaźnika, ale okazało się że ponoć jakiś tam silniczek zdechł i wolnych nie trzyma, pomogło podkręcenie obrotów na gaźniku, ale to tak tylko doraźnie bo brak czasu na głębsze dochodzenie, trochę wstyd bo odpalenie zaczyna przypominać katorgę
-
A to tico ma silniczek krokowy? :|