Daewoo Musso 2.2 TD (Ssangyong Musso 2.3TD)
-
@leo napisał w Daewoo Musso 2.2 TD (Ssangyong Musso 2.3TD):
@BPX33 A zarzekałeś się, że nigdy w życiu... Że konserwator zabytków łapę trzyma i takie tam...
Nasi poj****i rządzący najprawdopodobniej mnie do tego "zmuszą".
Ja wcale nie chcę auta na żółtych blachach, bo mi się to nie podoba, a pozostałe "profity" mi do niczego nie potrzebne... -
No i taka przykra niespodzianka mi się przydarzyła 😟
https://youtube.com/shorts/6OtHj28MNHA?si=Tzr2xIFWsnt3_APl -
@pacior przedmuch jakowyś ? Przegrzałeś wcześniej silnik ? Nie chcę używać pewnego skrótu na 3 litery...
-
@likaon napisał w Daewoo Musso 2.2 TD (Ssangyong Musso 2.3TD):
@pacior przedmuch jakowyś ? Przegrzałeś wcześniej silnik ? Nie chcę używać pewnego skrótu na 3 litery...
3 tygodnie temu byłem nim nad morzem, na ekspresówce dostał mały wycisk ale to nie mogło być bezpośrednią przyczyną. Wymieniałem przed wyjazdem jeszcze olej na GM-a, po powrocie już musiałem sporo dolać.
Najgorsze jest to że silniki Mercedesa cholernie drogie są. Znalazłem w Lublinie taki sam jak mam, czyli dosyć słaba jednostka 😔
Ps. Ostatnio znikał mi płyn chłodniczy i tak jakby ciekł gdzieś po bloku silnika, może jednak to upg.. 😟
Tylko teraz nie wiadomo czy pierścienie przeżyły jak kopci na wyższych obrotach na niebiesko -
@pacior napisał w Daewoo Musso 2.2 TD (Ssangyong Musso 2.3TD):
Ps. Ostatnio znikał mi płyn chłodniczy i tak jakby ciekł gdzieś po bloku silnika, może jednak to upg.. 😟
Przykra sprawa i znam ten ból... :(
Jak znikał płyn chłodniczy to na 99% UPG. -
Pojechałem do warsztatu polecanego przez speca od Mercedesów ( https://maps.app.goo.gl/epwDQxwXb6aeg5Qc6?g_st=ac )zapytać o możliwość wymiany UPG i odbiłem się od ściany, nie chcą się za to brać bo za dużo roboty a zarobek za mały.. 😡
Tak więc albo sam się tym zajmę albo pojadę po drugi silnik.
-
Jeździłem na kąpielisko Bolko w Opolu i tam często na parkingu widywałem auto na nr OP 82 ..... to jest kawał maszyny jak się stanie z bliska . Może to Twoje.
-
@TADEUSZ-MALINKA napisał w Daewoo Musso 2.2 TD (Ssangyong Musso 2.3TD):
Jeździłem na kąpielisko Bolko w Opolu i tam często na parkingu widywałem auto na nr OP 82 ..... to jest kawał maszyny jak się stanie z bliska . Może to Twoje.
Raczej chyba nie, bo kolegi jest chwilowo niejeżdżące :/
-
@TADEUSZ-MALINKA mój był z okolic Zamościa
-
@pacior Jak coś to mu kartkę włożę , ma być jeszcze ciepło i jak będę jechał i On będzie . Może przeczyta i napisze .