Daewoo Musso 2.2 TD (Ssangyong Musso 2.3TD)
-
Wczoraj Musso przegląd techniczny zakończyło wynikiem pozytywnym 🙂
A najważniejsze że wymieniłem sprężyny tylne bo stare były już mocno zużyte. Zamontowałem zamienniki oryginałów więc teoretycznie powinny mieć taki sam rozmiar..
-
@pacior a jak auto ? Tył poszedł sporo do góry ? Jak prowadzenie ?
-
@likaon napisał w Daewoo Musso 2.2 TD (Ssangyong Musso 2.3TD):
@pacior a jak auto ? Tył poszedł sporo do góry ? Jak prowadzenie ?
Prowadzenie na +, poszedł do góry nieznacznie ale czuję jak siedzę że mam inną perspektywę, dodatkowo na przeglądzie światła diagnosta musiał na nowo ustawić gdyż zmienił się kąt świecenia 😅
Zazwyczaj ludzie wkładają sprężyny od Discovery, ja aż tak wysoko nie potrzebuje. -
No i tak się prezentuje pęknięcie wężyka hydraulicznego wspomagania sprzęgła w moim Musso. Awaria niestety zmusiła mnie do podróży lawetą.
Będę próbował skorzystać z usług firm dorabiających takie części gdyż oryginał o numerze 3053005121 jest dostępny na zamówienie w magazynie w Holandii.Wężyk oryginalny pochodzi z września 1999r
-
@pacior nie idzie nic dopasować ? Pytałeś w sklepie z częściami do ciągników ?
-
@Jaco napisał w Daewoo Musso 2.2 TD (Ssangyong Musso 2.3TD):
@pacior nie idzie nic dopasować ? Pytałeś w sklepie z częściami do ciągników ?
Nie mam w pobliżu takiego sklepu. Z dostępnych w internecie znalazłem za jeden za krótki a drugi o 10cm dłuższy co go jednak dyskwalifikuje.
-
@pacior napisz długość i średnicę gwintów. Może całego na fotce zrób. Jutro będę w Żelechowie tam jest sklep więc mogę zapytać.
-
-
@Jaco dziękuję za chęć pomocy.
Przewód udało się dorobić, znalazłem firmę w Warszawie praktycznie przy trasie do domu, po 5 minutach miałem gotowy przewód. Koszt 71zł.
-
@pacior napisał w Daewoo Musso 2.2 TD (Ssangyong Musso 2.3TD):
Przewód udało się dorobić, znalazłem firmę w Warszawie praktycznie przy trasie do domu, po 5 minutach miałem gotowy przewód. Koszt 71zł.
O kurna... A taki problem byłby z niektórymi przewodami...
Podrzuć namiary, pls. -
@pacior tak na szybko, to zakuwki zaczynając od szerszego miejsca na klucz, kończąc na dłuższych kołnierzach, wyglądają bardzo solidnie.
-
@leo przewód dorobiła mi firma Manex z ulicy Modlińskiej w Warszawie .
Namierzyłem jeszcze jedną firmę gdzieś na Bemowie która to niby robiła kiedyś przewody dla FSO. -
-
@leo firm dorabiających/zakuwających przewody hydrauliczne jest sporo. Z ich usług bardzo często korzystają rolnicy (zwłaszcza w czasie żniw), właściciele koparek, aut z tzw. HDSem etc. Sam nawet kiedyś myślałem nad otworzeniem takiego mobilnego "pogotowia" hydraulicznego. Dojazd właśnie np. do rolnika na pole dorobienie węża na miejscu na aucie i dalej do kolejnego.
-
-
Dziś reanimowałem klimatyzację a właściwie wiatrak klimatyzacji. Oryginalny się rozsypał a miałem sprawny wiatrak z Ignisa więc po dorobieniu adptera wiatrak z Suzuki dostał nowe życie w Musso 🙂
-
Miałem ostatnio problem z moimi zaciskami hamulcowymi od przyjaciół z Australii .
Musiałem znaleźć nowe klocki wraz ze spinkami które występowały tylko w oryginalnych zestawach produkowanych przez koreańską firmę Sangsing. Na ten moment jedyna opcja to zamówienie z Holandii za 600zł przez polskiego sprzedawcę lub 570zł z eBay.
Udało mi się jednak wyrwać za 180zł z dostawą z Ukrainy podobno ostatni komplet..
-
-
Musso postało prawie miesiąc i po tym czasie ujawniło kolejne bolączki w postaci nieszczelnej pompy wtryskowej. Oringi, podkładki i klucze już zamówione, mam nadzieję że ogarnę temat.
-