Daewoo Musso 2.2 TD (Ssangyong Musso 2.3TD)
-
@pacior napisał w Daewoo Musso 2.2 TD (Ssangyong Musso 2.3 TDCI):
@leo 1. Próbowałem ją przetopić palnikiem ale obie części nie miały chęci się połączyć.
Gdzie tam, powierzchniowe podtopienie nic nie da, musiałbyś całość przetopić i uformować na nowo. Poza tym to pewnie nie jest czysty ołów i nie wiadomo, jak by się zachowywał. Nie ma sensu kombinować, za parę zł kupisz nowe. Albo wykorzystasz nokto. :-)
- Polerowałem ręcznie pastą do lamp K2, można by to jeszcze poprawić ale nie chcę zbyt mocno ingerować w powierzchnię lamp.
Hmm, muszę spróbować tego w PMie.
- Awaryjnie można spać ale myślę o zrobieniu zabudowy sypialno bagażowej.
Na pewno równy, płaski materac będzie lepszy. Ale, z drugiej strony, też zabiera miejsce.
- Tomaszów Lubelski.
Znaczy Roztocze. No, jest tam gdzie pojeździć off-roadowo. ;-)
-
- Polerowałem ręcznie pastą do lamp K2, można by to jeszcze poprawić ale nie chcę zbyt mocno ingerować w powierzchnię lamp.
Polecam teraz pójść moim sposobem i okleić je folią bezbarwną do reflektorów.
Ja swoje spolerowałem 2 lata temu, nakleiłem takową folię i dalej wyglądają jakbym je wczoraj polerował. ;) -
W ubiegłym tygodniu zakończyłem remont mojego Musso i uznaję że auto jest w pełni sprawne ☺️☺️☺️
Ostatnim etapem było ponowne wklejenie szyby w tylnej klapie (częsty problem w Musso) które wykonałem osobiście. Warsztat chciał między 200-250zł, tyle to ja za wymianę szyby w Tico zapłaciłem z nową szybą 😡Pozostało przerejestrowanie pojazdu, mam nadzieję że pójdzie sprawnie 😉
-
No i super! Teraz pozostało Ci tylko cieszyć się fajnym autem. :-)
-
-
@pacior Fakt, to jest fajne. Ale zobaczysz, z czasem przyzwyczaisz się i Ci spowszednieje, przestaniesz na to zwracać uwagę. :-)
A czasem będzie tak, że pojedziesz w miasto, trzeba będzie się pokręcić, tu zaparkować, tam się zmieścić... i docenisz zalety mniejszego autka. :-D -
Oj, coś czuję że kolejne autko do opisu dla jakiegoś YouTubera, tym razem od aut terenowych :)
-
-
@pacior bankowo są 2-3 spore grupy w twoim powiecie. Nie mam pewności, ale na internecie można obejrzeć kanał zielonka4x4, tak 2-3 filmy oglądałem to nawet śmigają.
-
@likaon u Zlomnika już 2 moje autka są, z Musso się spóźniłem
O, a jakie drugie? Swift kiedyś był, ale to chyba na żółtych olsztyńskich blachach... Chyba, że dałeś już ignisa do kręcenia (ale to przecież jeszcze nie grat). ;-)
-
-
@leo myślałem o Swifcie, no w końcu był w moich rękach 😁
Ten egzemplarz prezentowany przez Zbigniewa... to był kiedyś Twój?
-
-
-
-
@pacior kto kręcił a kto jechał :)
-
-
-
@pacior oj Panie! Coś za mało wypiłeś, bo ręce to trzęsą się jak u starego pijaczyny... :P
P.S. Jak będziesz jechał kiedyś na testy np. na wspomniany przeze mnie Fort Beniaminów to daj znać. ;) Mogę Ci coś pokręcić, a i w terenie chętnie pojeżdżę jako pasażer :)
-