Opel Meriva 1.4 16V Twinport
-
@bpx33 alu nie ma i nie będzie.
Jeśli odkupisz ode mnie wszystkie koła zimowe i letnie kupię alu i będą to jedyne koła do auta z oponami wielosezonowymi.
Reflektujesz ? Kołpaki dam Ci w gratisie na zimowe i na letnie.
Za 1000zł są Twoje. XD. Taka okazja nie trafia się często.
-
@jaco niee no tempomacik to pierwsza klasa :) ten temat alusków mnie śmieszy, jakby człowiek nie miał, to by kupił, zaraz by się okazało że krzywe czy coś. A tak to stal, jak się zegnie to młotkiem wyprostuje, łatwo odmalować i zabezpieczyć.
-
@likaon kupił bym alusy. Mam nawet jedne na oku tylko za 399,99zł ale po raz kolejny napiszę.
Ja używam auta może nie na co dzień jak @BPX33 ale obecne nowe wyremontowane drogi na wsiach po których się dużo poruszam są wyposażone w nowe drogi i nowe chodniki. Już nie wspomnę o wysokich krawężnikach. Pod każdy z nich na alu trzeba wjeżdżać bardzo powoli i to nie gwarantuje że felga się nie skrzywi czy nie wiem jeszcze co zrobi. A tak na stalówkach również powoli się wjeżdża ale mniejsza obawa że coś się tam stanie.
Nie wiem czemu alu jest lepsze od stalówek. Po Polo w którym kupiłem alu już mi przeszło.
-
@jaco napisał w Opel Meriva 1.4 16V Twinport:
Za 1000zł są Twoje. XD. Taka okazja nie trafia się często.
Po co mi kupa złomu za tysiaka?
Pod każdy z nich na alu trzeba wjeżdżać bardzo powoli i to nie gwarantuje że felga się nie skrzywi czy nie wiem jeszcze co zrobi.
Boże, kto Ci takich głupot naopowiadał?! :O
Stalówki są dużo słabsze (ponad dwukrotnie!) od aluminiowych! Eksperyment: stal vs aluJeśli nadal uważasz, że stalówki są trwalsze od aluminiowych to faktycznie nie mamy o czym więcej rozmawiać...
-
@bpx33 napisał w Opel Meriva 1.4 16V Twinport:
Są
tańszedroższe w utrzymaniu.Zgadzam się w 100%! :)
Ale musiałeś się na kombinować aby coś dopisać XD
-
@likaon napisał w Opel Meriva 1.4 16V Twinport:
@bpx33 no nie mów, że jak pogniesz alu to wyklepiesz w tej samej cenie co stalówkę.
Dziwnym trafem używam alufelg przez cały rok już od 11 lat i jakoś nigdy żadnej nie pogiąłem...
Stal nawet wyklepiesz samemu, młotek tylko potrzebny.
Taa! Wyklepiesz tak, że potem na żadnej maszynie nie wyważysz... XD
Ale musiałeś się na kombinować aby coś dopisać XD
Faktycznie. Nakombinowałem jak koń pod górę!