Obecne OC .
-
-
-
Dziś byłem u agenta ubezpieczeniowego aby znalazł mi tanią polisę. No i znalazł za 375zł. OC + NNW i Asistance czy jak to się pisze.
Firma Duńska. W Proama było za 411 OC + NNW . Inne już tylko drożej. -
-
@pacior masz na pierwszej stronie tego wątku. W tamtym roku zapłaciłem 462zł. Teraz 375zł .
-
Za 450zł przedłużyłem w Proamie OC na samochód . Tanie gdzieś było w MTU ale NNW było tylko na 5tyś. A tu mam na 20 tyś.
-
Odświeżę.
,,Już dziś przygotowaliśmy propozycję odnowienia ochrony ubezpieczenia na kolejny rok.
Informujemy, że w przypadku kontynuacji wyłącznie ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych składka za okres od 2024-02-25 do 2025-02-24 wyniesie 372.00 zł. ,,
To za Merivę :)
-
No i po 4 latach moje Musso pożegnało się z Uniqą, dostałem propozycję 509zł za OC plus holowanie do 75km co było wyższą kwotą od poprzedniej składki, wybrałem MTU z opcją holowania do 150km za 439zł.
Jednocześnie kończy mi się polisa na Ignisa, tu też składka poszła mocno w górę o ponad 140zł do 600zł więc będzie trzeba jeszcze się rozejrzeć (również z assistance w pakiecie).
-
@pacior napisał w Obecne OC .:
No i po 4 latach moje Musso pożegnało się z Uniqą, dostałem propozycję 509zł za OC plus holowanie do 75km co było wyższą kwotą od poprzedniej składki, wybrałem MTU z opcją holowania do 150km za 439zł.
Odnośnie TU Uniqa. Gdy kończyło mi się ubezpieczenie (samo OC) na Clio w Uniqa to dostałem nową propozycję gdzie składka poszła w górę o ok. 100zł. Wyszukałem najtańsze OC w porównywarce mubi i napisałem e-maila z głupot o treści: kończy mi się ubezpieczenie i proszę o zrobienie korzystniejszej oferty, gdyż znalazłem w innym TU ofertę na kwotę xyz (podałem dokładną kwotę najtańszego OC). W przeciwnym razie złożę wypowiedzenie.
Nie mineło długo bo chyba następnego dnia zadzwonił ktoś z Uniqi i zaproponowali nowe ubezpieczenie w kwocie najtańszego ubezpieczenia jakie znalazłem na mubi...
;) -
Z tym mubi to też jest jak jest bo ja na wszystkie posiadane do tej pory pojazdy (2x samochód, 2x motocykl) płaciłem taniej u agenta niż na mubi. Tylko że brałem najtańsze oc + ewentualnie nnw
-
Równowaga w naturze musi być zachowana, więc ja od dwóch lat jestem właśnie w Uniqa. :P
W zeszłym roku za OC, Assistance Midi, NNW i Assistance Opony zapłaciłem 367 zł. W tym roku u mnie też miało być drożej, ale "po negocjacjach" za te same warunki co w zeszłym roku wyszło 324 zł. ;) -
-
Ja ciągnę w Hestia za 372zł
-
@BPX33 mi po negocjacjach Uniqa zaproponowała 20 zł obniżki, nadal 120zł więcej jak w poprzednim roku. Szukam dla Ignisa dalej..
Porównywarkę https://rankomat.pl/ sprawdzałeś?
-
@drzonca dzięki, sprawdziłem i mają promocje 50zł zwrotu za pierwszą polisę, ciekawe czy mi przysługuje 🤔
Oc w proamie mają w tej samej cenie co Uniqa, 605zł ale assistance po awarii do 200km i po wypadku bez limitu więc już całkiem spoko.
Co ciekawe to dziś wyliczałem ofertę z agentem przez telefon i to samo chciał mi sprzedać za 619zł.O ile dla Musso znalazłem ofertę porównywalną z zeszłym rokiem tak już z Ignisem nie bardzo
-
sprawdziłem i mają promocje 50zł zwrotu za pierwszą polisę, ciekawe czy mi przysługuje
Na mubi niby często są linki polecające na 150zł zwrotu (np motobieda) i nie że chcę reklamować bo np mi mimo to wychodziło drożej niż u agenta ale może wam wyjdzie lepiej
-
@WarningDeadPL na mubi za ten sam pakiet wyszło o 65zł drożej ale ze zwrotem wychodzi najkorzyniej, ciekawe tylko czy nie ma problemów z tymi zwrotami 🤔
-
@pacior ubezpieczaliśmy clio rok temu z mubi, zwrot przyszedł bez żadnego problemu chyba po ok 2-3 tygodniach.
-
-
@pacior poszło na priv, dzięki 😁