[moje Tico] Daewoo Tico PM
-
@pacior napisał w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
Autoryzacji nie było, sceny kręcił sam.
Mógł się bardziej postarać "dzwoniąc" do znajomego... Widać, że nawet ekran mu nie zgasł podczas przysunięcia telefonu do twarzy. Miało być śmiesznie, a wyszło... Co najwyżej marnie.
-
@bpx33 bo w takich sytuacjach najlepiej zadzwonić do BOA swojego operatora o ile rozmowy nie będzie słychać w filmie. Też to zauważyłem ale mnie zaskoczył tym zegarkiem.
Nie pamiętam czy w pierwszym Tico miałem zegarek ? -
@Jaco tak jak leo stwierdził merytorycznie Pan Złomnik się nie przyłożył. Ja jako laik wyłapałem "laickie" wtopy, a jak widać są też techniczne... Widać, że robił to na łapu-capu i byle szybciej.
-
Zegarka nie miałem :(
-
Zegarki ja mam w dwóch Tico i oba czarne
-
A mnie jakoś bardziej podobają się "analogi", ze wskazówkami. Ten fabryczny elektronik jakoś tak mniej się mi podobuje.
Miałem kiedyś zamontowany zegarek uniwersalny z wyświetlaczem LCD, duże cyfry. Po paru latach słońce go załatwiło (dobrze, że czynnik nie spłynął na deskę, bo ponoć jest nieusuwalny).
Teraz, od 9 lat siedzi chronometr z Renault 19 (sorry za brak ostrości):Jest jeszcze druga opcja, też z Renault 19 (tylko pewnie inna generacja):
Zegarki te pasują jak ulał, wystarczy wyciąć zaślepkę.
-
Dziś odebralem prezent mikołajkowy 🙂
-
Wyglądają solidnie, gumy mają dwa zabezpieczenia... Powinny długo wytrzymać.
Jaka cena? -
gdyby końcówki były by wykręcane -to jeszcze dłużej -ale nie przewidzieli tego -lub specjalnie tak zrobili aby wszyscy mieli robotę
-
-
@tadeusz-malinka napisał w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
gdyby końcówki były by wykręcane -to jeszcze dłużej -ale nie przewidzieli tego -lub specjalnie tak zrobili aby wszyscy mieli robotę
Co masz na myśli? Chodzi ci o to aby przegub kulowy przedniego wahacza był wymienny
-
@pacior
Jak na tą firmę to cena dobra. Wahacze wyglądają solidnie. Na pewno nie zgniją a ile wytrzymają wszystko zależy od jakości gumy zastosowanej na osłonkę przegubu i na tulejkę metalowo-gumową. Co do gum poliuretanowych to wiem, że stosował je miechomiecho i może je ocenić. Oprócz oryginalnych Daewoo Motor gum nie wiem co mogę ci godnego polecić (może też firmy Febi). Prawdopodobnie będziesz musiał nawet jeśli jeszcze masz zamontowane oryginalne gumy Daewoo Motor wymienić je bo otwory w nich są rozpychane przez rdzę tworzącą się na końcówkach drążka stabilizatora i po oczyszczeniu końcówek z rdzy gumy będą trochę za luźne.
PS
Jeżeli możesz to zamieść zdjęcia z oznaczeniami na osłonce i tulei wahacza. -
@ryszard -wpisz w allegro sworzeń wahacza -to zobaczysz o co mi chodzi - wymieniałem w skodzie jak miałem w tico tego nie ma
-
@tadeusz-malinka napisał w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
wpisz w allegro sworzeń wahacza
Akurat mam to do wymiany w swoim polo.
A wygląda tak;
-
@jaco
Teraz jasne. Podobne widziałem w skodzie Fabi I. Stosuje się takie rozwiązanie w większych wahaczach. -
@ryszard napisał w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
Jeżeli możesz to zamieść zdjęcia z oznaczeniami na osłonce i tulei wahacza.
Na tulei brak oznaczeń, numer z osłony wskazuje na sworzeń do BMW E36 według wyników z google
-
numer z osłony wskazuje na sworzeń do BMW E36
Czyli będzie pancerne, bo to część do driftowozu, a driftowozy dostają baty! ;)
-
Jeżeli osłona jest porządna, podejrzewam że i tuleja też, wykorzystana w dużo cięższym aucie jest tutaj użyta, no to szacun, powinien to być pancerny wahacz, a nasmarowane jest w środku ? Bo pamiętam że do innego auta trafiały się suche i padały jak muchy.
-
-
@likaon wypytał co i jak a później zrobił sobie kilku kilometrową wycieczkę. Żałuję że tak mało ciekawych informacji mu przekazałem które mogłyby zostać wykorzystane w nagraniu..
Zajrzałem na jutubowe konto Złomnika z powodu nowego filmiku o Ładzie Samarze (jaką kiedyś posiadałem). Niestety, znowu jest kilka błędów i przekłamań, ale ogląda się nieźle.
I teraz ciekawostka: spojrzałem na ilości wyświetleń i co się okazuje? Na 66 filmów, ten o Twoim tico zajmuje 3. miejsce... :-) Znaczy jest bardzo popularny, zwłaszcza, jeśli wziąć pod uwagę krótką obecność na kanale. Ranking wygląda następująco:- miejsce - Mercedes CL 600 - 11 miesięcy / 289 tys. wyświetleń
- miejsce - Volkswagen T4 - 12 miesięcy / 245 tys.
- miejsce - Daewoo Tico - 3 miesiące / 201 tys.
- miejsce - Mercedes W210 - 10 miesięcy / 183 tys.
- miejsce - Daewoo Espero - 10 miesięcy / 166 tys.
Wygląda na to, że (uwzględniając czas i ilości wejść) PM Paciora jest najczęściej oglądanym autem na Złomniku. :-)
Grats, Pacior! :-)