[moje Tico] Daewoo Tico PM
-
Filtr kabinowy po 12 miesiącach bardzo obniżył wydajność nawiewu, ale jednak warto go mieć..
Nie wiem tylko jak będę go czyścił po montażu klimy.Głośnik 15W zamiast 10W.
-
Pierwszy raz demontowałem przedni zderzak w moim PM-ie,
lekko nie było gdyż musiałem wymontować lampy aby dostać się do dodatkowych mocowań, w późniejszych wersjach już ich nie ma -
@pacior
Faktycznie mocowanie przedniego zderzaka (zresztą tylnego też co przedstawiłeś w innym wątku) w starszych wersjach trochę różni się od nowszych modeli. Ja demontuję przedni zderzak w kilka minut (wymieniłem fabryczne śruby i wkręty na nierdzewne tak, że nie stanowią one problemu przy demontażu zderzaka). Mam nadzieję, że udało się odkręcić nakrętki od śrub bez ich wyrwania z korpusu reflektora. -
Faktycznie wersja PM jest lepsza od późniejszych :) Jak brać, to tylko PM'a!
-
@ryszard tylko jedna śruba wyrwała się z korpusu reflektora co uważam za niezły wynik, wkleję ją i będzie jak nowa :)
Ps. Belka pod chłodnicą w miejscu mocowań sanek silnika jest już bardzo słaba a widzę że nie ma już nowych belek
-
Co tu jest nie tak? ;)
-
@pacior kilogramy chyba ?
-
-
Właśnie zauważyłem, że złomnik wypuścił film o Tico a w nim..., twoje autko :) zaraz obejrzę całość. Opowiedz coś jak kręcił odcinek :)
-
@likaon wypytał co i jak a później zrobił sobie kilku kilometrową wycieczkę. Żałuję że tak mało ciekawych informacji mu przekazałem które mogłyby zostać wykorzystane w nagraniu..
-
No jakie ono tam oryginalne... :P Felgi ze Swifta, kiera ze Swifta! Toż to w połowie Swift jest XD
-
-
Ciekawy odcinek :) Zastanawia mnie czy faktycznie ktoś w Polsce ma automat z klimą. Nie wydaje mi się żeby była wersja z takim połączeniem.
-
Był automat z klimatyzacja sam widziałem, na teraz szukam Tico z automatyczną skrzynia biegow. Filmik fajny na FB widziałem
-
@pacior zamiast z Tico robić na siłę Swifta lepiej kupić Swifta! :D
-
@pacior widzę swoje radio :)
-
-
@pacior ale z zegarkiem pojechał. Nie wiedział że tam zegarek jest w wersji europejskiej .
-
@jaco napisał w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
@pacior ale z zegarkiem pojechał. Nie wiedział że tam zegarek jest w wersji europejskiej .
W koreańskiej też jest w wersji DX - Delux 😉
Niestety ciężko o taki w czarnym kolorze, myślę o wykorzystaniu zegarka z mojego byłego GTI, kolejna część ze Swifta trafiła by do TicoPs. W GTI zastosowano pierwszy raz na świecie elektroniczny zegarek zamiast analoga firmy Casio
-
A nie myślałeś nad zegarkiem z Renault 19? Pasuje jak ulał.
(Idę oglądać. :-) )