[moje Tico] Daewoo Tico PM
-
-
@pacior powiedział w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
@leo Póki co jest tak jak miałeś okazję widzieć czyli chyba 10A na każdą lampę (mijania i drogowe razem)
Widziałem, ale nie pamiętam. Bo ogólnie widziałem kilka różnych opcji u różnych osób i już mi się pomieszało... ;-)
może zastąpię je 7A, większej rozbudowy chyba nie chce mi się wykonywać :(
Spoko, moim zdaniem nie ma po co. Ważne, żeby pozycyjne były zabezpieczone innym obwodem (znaczy fabrycznym) - żeby w razie przepalenia jednego bezpiecznika w drodze nie widzieli Ciebie jako motocykl. ;-) Bo mnie rozbrajają kierowcy, którym brakuje jednego krótkiego, a pozycyjne też nie działają... mijasz takiego cyklopa i myślisz, że to motor - a jednak większy gabaryt jedzie.
-
Wczoraj zamontowałem radio od Jaco,
Zastanawiam się czy nie przemalować panela na ciemniejszy kolor ;)
Gra ładnie. Wymieniłem też olej, pierwszy raz w życiu zauważyłem tak sporą poprawę kultury pracy silnika po jego wymianie. -
Jadę sobie tak około 110km/h i taka sytuacja.. dobrze że nie odpadła i nie trafiła w inne auto. Jak to teraz przykleić?
-
@pacior kleić tego za bardzo nie ma czym. Czy nie było takich metalowych zacisków do tych owiewek? Ja jak montowałem swoje w Polo w zestawie były takie metalowe zaciski i owiewka się trzyma. Nie mam zdjęcia bo auto u mechanika.
-
-
@pacior w pierwszym Tico ja przyklejałem kropelką.
-
@pacior napisał w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
@jaco u mnie nie było żadnych blaszek, fabrycznie do Tico jest chyba tylko taśma bezbarwna w kilku punktach.
Ja miałem zamontowane owiewki firmy Heko przez poprzedniego właściciela. Po krótkim czasie zdemontowałem je i sprzedałem bo powodowały dodatkowy szum powietrza przy uchylonym oknie i brzydko wyglądały rozepchane przez nie uszczelki drzwi. Były jak u ciebie wsunięte w uszczelkę szyby bez dodatkowego mocowania (blaszek). Raczej klej nie wchodzi w grę jeżeli w przyszłości masz zamiar je demontować. Może paski taśmy klejącej dwustronnej.
-
-
Mi kiedyś na węgierskiej autostradzie odpadł plastikowy trójkąt drzwi tylnych w tico przy 120km/h. Słyszałem, że od razu ktoś na niego najechał za mną.
-
Trochę gratów do Tico dziś kupiłem, szczegóły wkrótce..
-
@pacior Kibicuję i trzymam kciuki za powodzenie operacji :)
-
Przy okazji spotu dowiedziałem się o możliwości zakupu kompletnej klimatyzacji z demontażu, początkowo nie myślałem o zakupie ale po utargowaniu ceny na 500zł podjąłem decyzję.. mam komplecik poza jedną wiązką idącą w komorze silnika.
Dodatkowo posiadam parownik bez obudowy z gumową przelotką który kiedyś nabyłem za jakieś grosze.Wątków o klimie mamy kilka, jednak prawie nic na temat przekładki z innego Tico więc planuję taki wątek założyć aby tu nie prowadzić dyskusji a fachowców tu mamy więc pewnie doradzą :)
-
Zestaw z zewnątrz wygląda bardzo zdrowo. Ja nie miałem tyle szczęścia przy zakupie używanego. Jest spora szansa, że uda się go zamontować i będzie działał przy minimalnym nakładzie finansowym.
-
@pacior dasz radę .
-
Dziś przyszły amortyzatory, jedne z nazwą producenta a drugie już nie ;)
-
@pacior pewnie w drukarni skończył się tusz :)
-
-
Ważne aby pasowały i spełniały swoją rolę. No i abyś po roku nie musiał ich wymieniać.
-