[moje Tico] Daewoo Tico PM
-
-
Bez prasy nie da rady. Ja mam dostęp do prasy. Gdybyś miał wahacz zastępczy do tymczasowej jazdy to mógłbym ci pomóc w wymianie tulei.
-
@ryszard powiedział w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
Bez prasy nie da rady. Ja mam dostęp do prasy. Gdybyś miał wahacz zastępczy do tymczasowej jazdy to mógłbym ci pomóc w wymianie tulei.
A zobaczę, może wszystkiego jeszcze na złom nie wywiozłem i przy okazji jakiegoś spotu udałoby się zdobyć tuleję i Tobie przekazać :)
Chętnie bym został na tym co mam niż wziąć kolejny za 20zł który tuleje ma słabą i jeszcze wydawać na ustawianie zbieżności.
-
@pacior
Co najmniej raz w miesiącu przejeżdzam przez Jabłonną i mógłbym zabrać wahacz i tuleję do wymiany przy okazji. Gdybyś był zainteresowany i będziesz gotowy to daj znać w wiadomości prywatnej. -
-
Mam takie tuleje nowe na zbyciu, oczywiście oryginał :)
-
@miechomiecho powiedział w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
Mam takie tuleje nowe na zbyciu, oczywiście oryginał :)
Boję się pytać o cenę :D ale możesz mi napisać na priv ;)
-
8zł/szt :)
-
@miechomiecho powiedział w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
8zł/szt :)
Cena ok :P ale o tym pomyślimy jak zrobię ręczny. Właśnie ujechałem 2km i szura w bębnie, a hamulce bardzo zrobiły się słabe, pewnie resztka linki robi spustoszenie.
-
Nie wybierasz się może w moje strony? Chętnie zlecę naprawę hamulców komuś, kto ma pojęcie :) Oczywiście, nie za darmo :D
-
@miechomiecho
O nieee, nawet do mojego nie chce mi się zaglądać :(
Jeszcze przekładam silnik w Peugeot 106 mojej siostry, mam już dość :-DAle dzięki za dobre słowo jeśli było to do mnie :P
-
@pacior jakbyś odpoczął, zmienił plany, to zapraszam :D
-
Dziś przyjechały nowe części. Szybciutko ogarnę robotę i zabieram się za montaż.
-
Mimo nowych amortyzatorów nadal nie jestem zadowolony z zachowania tylnego zawieszenia (z tyłu usiadł brat ok 120kg) i koło tarło o nadkole.
Chyba jednak nim zastosuję gumy usztywniające to wymienię sprężyny, po tylu latach mają prawo być osłabione ;)
-
daj tak jak u mnie na środku sprężyny około i możesz spokojnie brata wsadzać.
-
@pacior powiedział w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
Mimo nowych amortyzatorów nadal nie jestem zadowolony z zachowania tylnego zawieszenia (z tyłu usiadł brat ok 120kg) i koło tarło o nadkole.
... bo amorki nie mają nic do obciążenia i "siadania" budy... One tylko amortyzują. Świeża sprężyna powinna pomóc.
-
No i wpadła instalacja na przekaźnikach do przednich lamp znana z mojego byłego SX-a
-
@pacior powiedział w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
No i wpadła instalacja na przekaźnikach do przednich lamp znana z mojego byłego SX-a
No i git! :-)
A zauważyłeś jakąś zmianę w jakości świecenia Twojego PM-a? -
@leo Jeszcze nie sprawdzałem, teraz może nie być duża różnica bo niedawno czyściłem styki w przełączniku.
Zanim jednak styki w przełączniku się wyjarały to zauważalnie lampy świeciły słabiej niż zaraz po zakupie.Jak zaobserwuje różnice to dam znać :)
-
A jakiej wartości dałeś bezpieczniki?
Jeden na wszystko czy na reflektor, a może na każde włókno osobno (ja tak zrobiłem)?