Polo 6n2 by Jaco
-
-
@pacior lusterka mam manualne czyli wewnątrz mam regulację i jest ona na linki. Mam urwane przez poprzedniego właściciela mocowania tej regulacji lusterek którą przykręca się od wewnątrz do klamki drzwi. Tej akurat trudno dostać . Ludzie sprzedają tapicerki bez tych plastików a mnie zależy na plastiku .
Tu: https://allegro.pl/tapicerka-drzwi-p-vw-polo-6n2-5-drzwiowy-stan-bdb-i7506805537.html właśnie nie ma klamki/rączki do zamykania drzwi.
Nawet myślałem przełożyć z tyłu na przód ale te z tyłu jak na złość nie mają mocowań dla regulacji lusterek.
Tak wyglądają tylne : https://allegro.pl/klamki-tapicerek-tyl-vw-polo-6n2-5drzwiowy-99-01-i7538127213.html a ja chce przednie.
-
@bpx33 bo musiał bym wiązki ciągnąć bo ich nie ma. Do tego zakup lusterek z opcją elektrycznej regulacji, sam przełącznik. Wiązkę prowadząc sam nie będzie wtyczek i trzeba będzie wszystko lutować. Żeby gdzieś blisko były jakieś szroty a ja muszę po 60 km w jedną stronę jechać aby coś znaleźć.
-
@bpx33 napisał w Polo 6n2 by Jaco:
A no fakt! To nie Swift gdzie jest wiązka pod wszystko... :P
U mnie standardowo były wiązki pod halogeny. Tylko włącznik trzeba było zmienić. Na chwilę obecną po kontakcie z gościem od tych klamek z tyłu przyśle mi za 45zł klamkę przednią.
W rozmowie telefonicznej mówił że to towar bardzo deficytowy. Dlatego też ciężko to kupić.
Zaufałem sprzedawcy i wysłał mi to za pobraniem .Jak przyjdzie zobaczę co i jak.
-
@bpx33 w swifcie też brak jest wiązek pod elektryczne lusterka z tego co pamiętam, bo chowałem przewody.
-
No i już klamka zamocowana .
Porównanie kupionej z moją :
W końcu zamocowana regulacja lusterka:
I zamontowanie:
-
@jaco widzę, że VW długo ten patent stosował pomimo słabej trwałości. Miałem tak samo regulowane lusterka w Golfie III (mam na myśli miejsce montażu regulacji) i podobnie jak u Ciebie miałem połamane te uchwyty.
-
@gooral wydaje mi się że zastosowany plastik jest zbyt kruchy. Montując tą starałem się lekko dokręcać śruby bo widziałem jak na tej zdemontowanej zbyt mocno dokręcone kruszyły się.
-
@likaon napisał w Polo 6n2 by Jaco:
@bpx33 w swifcie też brak jest wiązek pod elektryczne lusterka z tego co pamiętam, bo chowałem przewody.
No nie wiem... Przyjechałem, podłączyłeś i po 15 minutach działało! Za to elektryczne szyby to już inna bajka... :P
-
Rajcowało mnie podłączanie elektrycznych szyb w Tico. I ta satysfakcja że działają . Tyle że tu wystarczyło coś dołożyć do istniejącego (boczki) a nie całe boczki zmieniać.
-
Mnie rajcowało "podłączenie" klimy w tico, ehh kiedy te czasy wrócą :) W santku zlecałem warsztatowi nawet wymianę osłony przegubu, ale to raczej z braku czasu...
-
Byłem dziś z żoną w biedronce. Po zakupach poszła do samochodu i nie wiedziała czy to nasz samochód. Dopiero dziś od daty zamontowania zobaczyła że są inne lampy z tyłu. Auto na co dzień stoi w garażu gdzie ona zawsze wchodzi by wyprowadzić sobie rower. Nie zwróciła uwagi (ja jej też nie mówiłem) że zmieniłem lampy. :P
-
No i git. Czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal... :-)
Ja dziś byłem służbowo w Dęblinie (tikiem pojechałem). Moja żona zaś, nie wiedząc o moim wyjeździe, wracała z pracy i twierdziła, że w tym samym czasie widziała naszego dustera parkującego pod domem mojego dyrektora... :-) Takie mają nasze kobiety pojęcie o naszych samochodach. :-)))
BTW była okazja zmierzenia spalania po trasie z dużym pałowaniem: 150 km, większość ekspresówka, śpieszyłem się (120-130 non stop, do wyprzedzania 140) i silnik zjarał równo 7 litrów LPG na 100 km. Nie jest więc źle. -
@leo napisał w Polo 6n2 by Jaco:
No i git. Czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal... :-)
Moja narzeczona do dzisiaj nie wie ile zapłaciłem za malowanie Volvo a potem ile dałem za naprawy w Fordzie xd
-
@gooral uważaj bo przeczyta :P
-
Jako że po zamontowaniu Angel Eyes mało jeździłem wieczorem , wczoraj miałem okazję. No światła świecą ale zbyt nisko pomimo że regulator mam na full do góry.
Pomyślałem sobie że wyjmę silniczek i podepnę go do zasilania aby wysunąć jak najdalej trzpień regulujący. Oczywiście nie było z tym problemów. W obu lampach zrobiłem to samo. Oba silniczki zamontowane bez problemów. Po włączeniu świateł przez chwilę było ich słychać. Gdy chciałem sprawdzić jak działa regulacja góra - dół soczewki poszły w dół a w górę już nie chciały.Czyżby znów przełącznik uległ uszkodzeniu ? Obecnie nie działa ani do góry ani na dół. Sprawdzałem ponowie silniczki i działają .
Może jest jakaś możliwość aby ten regulator jakoś naprawić lub zastąpić innym rozwiązaniem ?
Mam dwa regulatory i oba na tę chwilę są uszkodzone tylko w jaki sposób ?
-
-
@pacior napisał w Polo 6n2 by Jaco:
spróbuj go rozebrać i zlokalizować co się uszkadza.
Rozbierałem ale tam nic nie widać co jest uszkodzone. Dziś przyjechał kurierem kolejny ale trochę mam obawę aby go montować.
Na moje rozumienie to gdy dam na silniczku max wysięg i na regulacji dam na ,,0,, to nie powinien się ruszyć przy włączaniu świateł .A te trochę po brzęczą i jakby opuszczały snop światła.
Zrobiłem zdjęcia:
Ten układ scalony jest od ściemniania i może od regulacji wysokości. Co tu sprawdzić sam nie wiem.