Polo 6n2 by Jaco
-
-
@pacior powiedział w Polo 6n2 by Jaco:
Najważniejsze że dało się to zamontować i parę złoty utargować.
Dokładnie bo zobaczcie sobie ile kosztuje taka półka u innych. Prawie 100 trzeba wyłożyć. Chodź ta aukcja też miała kup teraz za 100zł.
A co do sprzedawcy czuję nie smak. Jakim problemem było napisać o ułamanym uchwycie ? A tak przy okazji zapisze że jak przykręciłem to na te dwie pierwsze przednie śruby to już się mocno trzymało. Pod spodem jest taki plastik na zatrzaski i mocno trzyma te półkę w tych drugich mocowaniach nawet nie wkręcając śrub.
Także zamocowane jest na 3 śrubach a trzyma jakby było dookoła przykręcone.
Dziś młody testował uchwyt na kubki kubkiem SHAKE 😃
-
Po zrobieniu ponad jednego tysiąca kilometrów dziś wracając z urlopu zaświecił mi się CHECK. Oczywiście nie zatrzymywałem się (nie było bardzo gdzie) więc w czasie dalszej podróży poprosiłem syna aby połączył swój telefon poprzez OBD2 na BT z samochodem. Jak już to zrobił zrobiłem scan błędów. No i byłem zdziwiony że znów EGR dał o sobie znać. Tym razem pokazał się błąd o ,,Niewystarczającym przepływie,, . Skasowaliśmy w czasie jazdy. Zgasiłem i odpaliłem auto przy 80km/h i pojechałem dalej. Błędów już nie było. Dojechałem do domu bez problemów.
Nie wiem co teraz robić. Kupiłem używkę i na początku było OK. a teraz coś się dzieje.
Poszukam w necie info jak wyłączyć całkowicie EGR.
-
Odkleiła mi się tapicerka z przodu nad szybą . Może ktoś coś podobnego miał i kleił. Jak tak to czym ?
-
ja polecam słoik butaprenu i pędzel, smarujesz oba elementy i po kilku minutach dociskasz, trzyma pięknie
-
ja polecam słoik butaprenu i pędzel, smarujesz oba elementy i po kilku minutach dociskasz, trzyma pięknie
A plamy z kleju nie będzie ?
-
-
Bardzo trudno dostępne miejsce. Zobaczę z tym butaprenem. Mam jakąś zaczętą tubkę więc czas ją skończyć.
-
Ja nie kleiłem, ale w razie czego, to naprawiałbym Butaprenem - tylko trzeba byłoby dać czas na wyschnięcie przy otwartych drzwiach (coby wywietrzało).
Jeśli dobrze pamiętam, tak klejono odpadającą podsufitkę w maluchach.EDIT nie zauważyłem, że jest kolejna strona i już padł pomysł - ten sam, co i mój... ;-)
-
Przykleiłem butaprenem. Trzyma się na razie. Zobaczymy jak gdzieś postoi na słońcu.
-
@Jaco- powiedział w Polo 6n2 by Jaco:
Przykleiłem butaprenem. Trzyma się na razie. Zobaczymy jak gdzieś postoi na słońcu.
Butapren słońca się nie boi i rozgrzany dach go nie wzrusza :-)
-
@pacior wiem bo pracowałem jako szewc kiedyś. Ale kiedyś to był klej.A teraz ...
-
@pacior wiem bo pracowałem jako szewc kiedyś. Ale kiedyś to był klej.A teraz ...
Co racja, to racja... W latach 80-tych do klejenia drewnianych modeli latających używałem Butaprenu, którego wypraszałem od starego szewca - odlewał mi do buteleczki po syropie :-)... Ten klej trzymał jak cholera; listewka mogła się złamać obok spoiny, ale klej nie puścił. :-)
-
Zakupiłem kolejną rzecz tuningową . Jak będzie zamocowane pokażę fotkę.
-
A więc już zamontowane.
Przyszło w dobrze zapakowanym pudełku :
Myślałem że tylko folią owiną a tu niespodzianka . Pudełko z pięciowarstwówki .
Po rozpakowaniu :
Po zamontowaniu:
Kupiłem komplet na przednie i tylne drzwi. 112,35 razem z dostawą.
Jak Wam się podoba.
-
Jak dla mnie super :) Wygląd ok i jest to bardzo przydatny gadżet.
Przykleiłeś czy weszły na wcisk? Uważaj, mogą ukraść :P
-
Jak dla mnie super :) Wygląd ok i jest to bardzo przydatny gadżet.
Przykleiłeś czy weszły na wcisk? Uważaj, mogą ukraść :P
Przykleiłem tylko tą taśmą do jest już naniesiona na owiewki i w uszczelkę wcisnąłem te dodatkowe zatrzaski.
Dziś testowałem przydatność. Deszczyk padał a ja miałem uchylone na szerokość owiewki okno i nawet nie wiało.
-
Dziś testowałem przydatność. Deszczyk padał a ja miałem uchylone na szerokość owiewki okno i nawet nie wiało.
W Tico bardzo się przydaje, w czasie deszczu można śmiało uchylić szybę :)
Jak jest klej fabryczny to powinien wystarczyć.
-
Miałem tylko w pierwszym Tico i tylko z przodu. Wiem że się przydają bo wycieraczki podczas deszczu zgarniają właśnie na boczne szyby drzwi przednich.
-
Miałem tylko w pierwszym Tico i tylko z przodu. Wiem że się przydają bo wycieraczki podczas deszczu zgarniają właśnie na boczne szyby drzwi przednich.
Zgadza się, w dodatku w autach bez klimy możliwość uchylenia okna w deszczu przy działającym nawiewie na szybę przednią powoduje szybsze jej odparowanie.