Podwyżki OC
-
Czy na pewno? Teraz
i tak wszystko jest załatwiane online, w systemie danego ubezpieczyciela. Nie tak,
jak kiedyś, gdy wyliczenia były mniej skomplikowane i agent wykonywał je na papierze
za pomocą kalkulatora. Teraz włącza komputer, loguje się do systemu i dopiero wtedy
może działać. Więc wynika z tego, że raczej wszyscy agenci będą wyliczali podobnie.
Ale tego nie jestem
pewien, więc kłócił się nie będę...Jest tak jak piszesz, ale w zależności od tego co agent wprowadzi do systemu cena może ulec zmianie, a czynników jest wiele min. do niektórych ubezpieczeń to czy mas dzieci.
Dodatkowo każdy agent ma własny budżet zniżek, które może przydzielać klientowi. -
Jest tak jak
piszesz, ale w zależności od tego co agent wprowadzi do systemu cena może ulec
zmianiedokładnie
Byłem wczoraj u niej przy okazji dostarczania towaru,
sama jest podłamana bo jak ma klientom wytłumaczyć że nagle jest dużo drożej, TU podniosły ceny i obniżyły prowizje dla agentów by zminimalizować ostateczną kwotę dla klienta,
i podobno w niektórych przypadkach różnica w oc jest dużo wyższa niż w moim przypadku 200zł. -
za to litrówkę
zapłaciłem +90 zł heh, zamiast 290 to 380Masz jakiegoś chorego ubezpieczyciela w takim razie...
U mnie wzrosło o 18 zł. -
ale powiedz mi "Kiedy" płaciłeś ? bo ja na koniec czerwca opłacałem litrówkę i 1.6 swifta.
no i z jakiej wartości na jaką a nie tylko napisałeś o ile
-
ale powiedz mi
"Kiedy" płaciłeś ? bo ja na koniec czerwca opłacałem litrówkę i 1.6 swifta.Początek maja, więc już po rzekomych podwyżkach.
no i z jakiej
wartości na jaką a nie tylko napisałeś o ileZ 292 zł (czyli właściwie taki sam poziom wyjściowy co u Ciebie) na 310 zł.
-
w czerwcu były kolejne podwyżki. te wcześniejsze to tylko taki lekki skok był tylko w górę
-
w czerwcu były
kolejne podwyżki. te wcześniejsze to tylko taki lekki skok był tylko w góręCzyli wg tego co piszesz w przyszłym roku powinienem zapłacić dużo więcej za OC...
-
Czyli wg tego co piszesz w przyszłym roku powinienem zapłacić dużo więcej za OC...
Nie powinieneś a zapłacisz i to sporo więcej bo podobno ma być jeszcze drożej. Ja za motocykl 100% więcej a za samochód ok 40% więcej.
-
a jak kto ma jeszcze wątpliwości to odsyłam do artykułu
-
To ja chyba muszę szybko się przechrzcić na podwarszawską miejscowość, bo z tego co widzę to moje oc będzie gigantyczne w tym roku
-
To ja chyba muszę
szybko się przechrzcić na podwarszawską miejscowośćOj nie wiem czy Ci coś to da, za blisko masz do Wawy i mogą liczyć według tej samej stawki
-
Oj nie wiem czy Ci
coś to da, za blisko masz do Wawy i mogą liczyć według tej samej stawkiMoim zdaniem da. Co Wawa to Wawa jednak...
Zresztą i tak wg tego artykułu co wyżej to nie w Wawie jest najdrożej. -
Moje roczne OC kontynuacja za Swifta w Axa wyniosło 557zł,
dziś policzyłem składkę dla nowych klientów na ich stronie - 359zł -
Dwie stówy więcej... za lojalność? No, nieźle...
A ja dostałem papier z PZU odnośnie OC za motocykl. Rok temu było 90 zł, teraz chcą 120. -
Ubezpieczenie Tico za ten rok 380zł, podwyżka z 240zł przy zniżkach max
Heh, pierwszy post po przerwie i taki mało przyjemny
-
Ubezpieczenie Kampera 921 zł w ubiegłym roku 740. W PiZetjU oczywiście. Nikt inny nie che ubezpieczać kampera
-
Aż się boję jechać po OC swojego Polo. W zeszłym roku na cały rok w TUW zapłaciłem niecałe 300zł . A OC mam do 13 listopada
-
a jak szukałem teraz po internetach (może za słabo) to najtańszą znalezioną ofertą było 580zł.
Rozwaliłem ostatnio oponę a wciśli mi ubezpieczenie opon.. no to teraz zobaczymy co ono warte
-
Ja dzisiaj dostałem propozycję wznowienia OC w Warcie - miałem składkę 570 zł, nowa propozycja to 990 zł...propozycja uwzględnia dodatkowe zniżki pracownicze mojej rodzicielki. Chyba trzeba będzie przewertować internety albo wziąć na 4 raty i zapłacić 1 ratę skoro i tak niebawem zamierzam sprzedać auto...
-
Ja za Polo w tamtym roku płaciłem niecałe 300zł w TUW a obecnie jak pisałem ale znikło zapłaciłem 485zł w HDI bo kontynuacja w TUW wynosiła 560zł