Co dziś dłubałem w tico? (2015)
-
Przynajmniej nie spartolił Ja do swojego pojechałem, bo myślałem, że ma ściągacze i prasę. Ściągaczy nie używał, tylko duży młot (przez co musiał wymienić łożyska z prawej strony, które były dobre), przy demontażu starych łożysk z piasty używał szlifierki (przez co ponacinał piastę ), na koniec spadła mu na nogę. I weź tu pojedź do mechanika. Sam bym to lepiej zrobił, może nie w 2,5 godziny jak on, ale przynajmniej dokładnie.
-
A ile cię to kosztowało?
-
-
Pytam orientacyjnie bo ciekawe ile mnie skasują. Jedyny dobry punkt w tym wszystkim że auto robi koleś który kiedyś pracował ze mną w moim obecnym zakładzie i dość dobrze się znamy.Liczę że się przyłoży i dobrze zrobi.
100 za obie strony czy jedną?
-
A tak obecnie wygląda moje auto po naprawach blacharskich drzwi. Koszt 150zł.
Wspawany był kawałek blachy w drzwi i błotnika.
-
nawet przyzwoicie wygląda, oby nie wyblakł ten kolorek..
-
Za obie strony. Same łożyska kosztowały mnie ponad 120zł na obie strony. Dlatego wolałem zlecić montaż warsztatowi
-
A tak obecnie
wygląda moje auto po naprawach blacharskich drzwi. Koszt 150zł.
Wspawany był
kawałek blachy w drzwi i błotnika.Ile drożej wyszłoby po polakierowaniu?
-
On był uderzony w tył? Strasznie dziwnie szczeliny drzwi wyglądają w dolnej części...
A szczerze mówiąc - nie podoba mi się takie malowanie na czarno dołów drzwi. Pierwsze skojarzenie, jakie mam, to skorodowanego grata ktoś zapaćkał jakimś barankiem, żeby rudej nie było widać...
-
nawet przyzwoicie
wygląda, oby nie wyblakł ten kolorek..To znów go pomaluje
-
Ile drożej wyszłoby
po polakierowaniu?Nawet nie pytałem.
-
On był uderzony w
tył? Strasznie dziwnie szczeliny drzwi wyglądają w dolnej części...Nie był. Przynajmniej za mojej kadencji
A szczerze mówiąc -
nie podoba mi się takie malowanie na czarno dołów drzwi. Pierwsze skojarzenie, jakie
mam, to skorodowanego grata ktoś zapaćkał jakimś barankiem, żeby rudej nie było
widać...Każdy ma swój gust. Dla mnie jest OK. Oczywiście gdybym miał worek pieniędzy to bym nie robił auta tylko kupił następne.
Nawet trochę się rozglądałem : http://otomoto.pl/nissan-micra-k11-nissan-micra-czerwony-1-0-b-k11-super-ok-C36221114.html
Jak można kupić tanio nawet Micrę.
-
Każdy ma swój gust.
Dla mnie jest OK. Oczywiście gdybym miał worek pieniędzy to bym nie robił auta tylko kupił następne.Ja bym po prostu polakierował doły drzwi na taki kolor, jak reszta budy - ale to tylko moja prywatna opinia (bo jak to mówią - gust jest jak pupa każdy ma swoją)
-
Ja bym po prostu
polakierował doły drzwi na taki kolor, jak reszta budy - ale to tylko moja prywatna
opinia (bo jak to mówią - gust jest jak pupa każdy ma swoją)Można kupić lakier i samemu się zabawić:
http://allegro.pl/motip-daewoo-75u-lakier-akrylowy-200ml-bdg-i5111241048.html
-
Można kupić lakier i samemu się zabawić:
http://allegro.pl/motip-daewoo-75u-lakier-akrylowy-200ml-bdg-i5111241048.htmlNiby tak, ale sprayem nie osiągnie się takiego efektu, jak pistoletem - za niskie ciśnienie.
-
Niby tak, ale
sprayem nie osiągnie się takiego efektu, jak pistoletem - za niskie ciśnienie.Czy ja wiem, czy efekt tkwi w ciśnieniu? Tu facet nie uzyskał wysokiego ciśnienia, a efekt raczej tak
-
Czy ja wiem, czy efekt tkwi w ciśnieniu? Tu facet nie uzyskał wysokiego ciśnienia, a efekt raczej tak
Zaciapać można nawet chlapiąc farbą ze szklanki - ale do porządnego polakierowania spray daje za małe ciśnienie i za dużą kroplę.
-
Zaciapać można
nawet chlapiąc farbą ze szklanki - ale do porządnego polakierowania spray daje za
małe ciśnienie i za dużą kroplę.Za małe i do tego często niestabilne (zmienne) ciśnienie.
-
taką metodą nie ma w ogóle rozdrobniena farby, i nie ma mowy o równomiernym jej rozłożeniu. Są pistolety podłączane pod starego typu odkurzacze, do malowania ścian. Ale tam grubość nie ma znaczenia, a w aucie jest. Gościowi na filmie raz się udało, a 50 nie uda...
-
e tam, przesadzacie. Pomalowałem cały błotnik i jakoś nie razi..
tajemnica tkwi w dyszy takiego spraya, malowałem motipem ale dyszę przełożyłem ze starego spraya który kiedyś dostałem przy nabijaniu w lakierniczym,
daje pionowy strumień jak przy malowaniu pistoletem.Spray na zrobienie samych dołów drzwi spokojnie wystarczy, przy odrobinie wprawy..