Co dziś dłubałem w tico? (2015)
-
Wymiana filtra powietrza, to już drugi w tym roku - odwróciłem tym razem wlot powietrza do tyłu, może będzie łapał mniej zanieczyszczeń.
Oczywiście filtr nędzny, musiałem przekładać uszczelkę ze starego filtra.
-
Oczywiście filtr
nędzny, musiałem przekładać uszczelkę ze starego filtra.Ja od nowości samochodu przekładam uszczelkę w ciemno z oryginalnego filtra powietrza
-
A ja nigdy nie przekładałem i jakoś nie miałem z tym nigdy problemów . Kupowałem raczej zawsze Filtron i były dobrze spasowane .
-
A ja nigdy nie
przekładałem i jakoś nie miałem z tym nigdy problemów . Kupowałem raczej
zawsze Filtron i były dobrze spasowane .Filtron jest ok, u mnie w sklepie były kiedyś a teraz gość bierze z hurtowni najtańsze badziewie sprzedając oczywiście w tej samej cenie co filtrona
-
Dlatego lepiej dołożyć i kupić nawet filtrona. Wtedy pasuje jak ulał a nie jak zamiennik którego kupiłem był jkby lekko z mały.
Tak samo z filtrem oleju to lepiej kupić filtrona niż jakiś wynalazek.Raz u siebie wziąłem jakiś koreaański to nawet uszczelka nie była zamocowana na stałe i jak się go zakręcało to uszczelka się podwijał i ciekł olej.Teraz to staram się kupować firmy mann, mahle itp. -
Ostatnio wymieniałem filtr oleju na filtrona, mają jakieś nowe pudełka i produkt też jakby inny niż wcześniejsze.
Uszczelka właśnie była w nim jakaś marna i dokręcenie takie jak dotąd nie wystarczyło,
ciekło i musiałem naprawdę użyć dużej siły.
Może zaczęli ściągać towar od naszych dalekich chińskich sąsiadów? -
Oby to tylko jakiś wadliwy towar. Bo co jak co, ale filtry mają dość tanie i na jakość też jeszcze nie narzekałem, choć w "internetach" widziałem różne opinie. Podobnie jak z Iskrą. Ja używałem i było dobrze, niektórzy narzekali.
-
np. ja na iskrę narzekałem bo szybciutko padły
Jak sam od 10 lat zawsze wymieniam olej to ten filtr a raczej jego uszczelka byla najnędzniejsza. Z kolei Filtron dla Peugeota był już ok.
-
Jak sam od 10 lat
zawsze wymieniam olej to ten filtr a raczej jego uszczelka byla najnędzniejsza.Jakoś nigdy nie zwróciłem na to uwagi, zawsze wszystko dobrze trzymało.
A nie dokręcałem jakoś mocno. -
Robiłem dziś lewą stronę elektryki do szyb. Jutro ciąg dalszy.
-
Raz u siebie wziąłem jakiś
koreaański to nawet uszczelka nie była zamocowana na stałe i jak się go zakręcało to
uszczelka się podwijał i ciekł olej.A smarujesz uszczelkę przed wkręceniem filtra?
Kupiłem kiedyś dwa niebieskie koreańskie i nie było problemu. -
Ja zawsze smaruję uszczelkę olejem i nigdy mi nie ciekł olej spod filtra. A nie kupuję rarytasów.
Dziś dzięki leo w końcu przymocowałem tylną półkę. Aż tak nie było z tym roboty ale moje mocowania w ogóle nie istniały a te podarowane są
-
Ukończyłem również dziś prawą stronę drzwi z elektrycznym podnoszeniem szyb.
-
Ja zawsze smaruję
uszczelkę olejem i nigdy mi nie ciekł olej spod filtra. A nie kupuję rarytasów.Ja również, jak nakazuje sztuka. Raz czy dwa dokręcałem filtry, bo lekko ciekło spod nich, ale po poprawce zawsze był spokój.
Dziś dzięki
leo w końcu przymocowałem tylną półkę. Aż tak nie było z tym roboty ale moje
mocowania w ogóle nie istniały a te podarowane sąTe nie połamią się, gwarantowane.
-
Te nie połamią się,
gwarantowane.To są oryginalne czy z innego auta? Pamiętam, że kiedyś wymieniałem u siebie i były mocowane na zatrzask, bez wkrętów.
-
Te są od Poloneza.
-
Te nie połamią się,
gwarantowane.Ja też tak myślę.
Jeszcze raz dzięki leo
-
Ja też tak myślę.
Jeszcze raz dzięki
leoTo i ja podziękuję bo nie wiedziałem że od Poldka będą pasować
-
A proszę bardzo. Na zdrowie, chłopaki.
-
Po ostatniej jeździe drogą szybkiego ruchu, trafił w szybę przednią kamień i zrobił mi 3 ubytki (wyszczerbienia) w szybie. Postanowiłem, że spróbuję sam swoich sił, bo naprawa w zakładzie była by bardziej kosztowna.
Znalazłem zestaw do naprawy w Internecie za 40zł i dzisiaj naprawiłem 3 miejsca. Efekt zadowalający Niebawem będę chciał naprawić inną szybę gdzie jest pęknięcie. Zobaczymy jak to wyjdzie....