Co dziś dłubałem w tico? (2014)
-
..fotki..
-
Wreszcie, po 13-stoletnim okresie użytkowania (od 2000 r.) ... Zafundowałem ticowi nowe zimówki. Zamówiłem u oponiarza Frigo S-30 (zdziwiłem się, że są dostępne te zimówki pierwszego typu, a nie Frigo 2). Za komplet opon, założenie i wyważenie zapłaciłem 520 zł.
Dość drogo wychodzi za jedną - oponiarz pokazał mi cenę "dla niego" 115 zł/szt., dorzucił koszty własne w wysokości 15 zł - w sumie 130 zł za sztukę. To już chyba "urok niszowości" rozmiaru 12 cali. -
Powiem Ci, że ostatnio zdziwiłem się jakie wymiary można znaleźć pod "naszym" rozmiarem...165/55 Dunlop robią i szersze też są np. 185/60 :O
-
Wczoraj rozmawiałem z facetem, który kupił w promocji w jakimś markecie frigo I po 60zł/szt w tamtym roku
-
Nie tylko Ty szykujesz się już do zimy
Ja żegnam się z Frigo z roku 2003
Póki co kupiłem 2 bieżnikowane Markgumy po 82zł/szt. (cena allegro, na swojej www mają po 68zł )
Zastanawiam się czy na drugą oś dokupić jeszcze 2 czy szukać jakiś nowszych używek.ps. z 12 cali miałem kiedyś Toyo 145/70/12
-
Widzę, że nie tylko ja przygotowuję się do zimy . Właśnie szukam opon zimowych + drzwi
-
Powiem Ci, że
ostatnio zdziwiłem się jakie wymiary można znaleźć pod "naszym" rozmiarem...165/55
Dunlop robią i szersze też są np. 185/60 :ONieźle...
Jednak na zimę im cieniej, tym lepiej. -
Zamontowałem dzisiaj drugą lampę oświetlenia wnętrza - z tyłu, na środku. Lampa taka sama jak z przodu.
Zamontowałem też kieszenie z panelami głośnikowymi od renault 19 oraz głośniki. W końcu coś gra, od roku miałem ciszę
-
Pokaż
-
Ponoć są też jaśniejsze wersje tych kieszeni, ale nie spotkałem się
-
Wygląda nieźle . A jak gra?
Swoją drogą, w fajnym miejscu masz gaśnicę zamontowaną . -
Wygląda nieźle .
A jak gra?Gra póki co - nędznie Docelowo muszę kupić odseparowany zestaw. Te głośniki (powerbass) robiły za woofery z tyłu. Brakuje wysokich tonów. Przełożyłem je, bo na razie nie planuję kupować nic innego, a radio czasem się przydaje w trasie.
Swoją drogą, w
fajnym miejscu masz gaśnicę zamontowaną .Gaśnica wg mnie w jedynym słusznym miejscu, pod ręką
-
Gra póki co -
nędznieAle pewnie lepsze to niż seria, albo cisza, prawda?
-
Ale pewnie lepsze
to niż seria, albo cisza, prawda?Dlatego, w akcie desperacji, zamontowałem Niech chociaż radio popracuje
-
Fajny patent z tą gaśnicą
-
Gra póki co -
nędznie Docelowo muszę kupić odseparowany zestaw. Te głośniki (powerbass) robiły
za woofery z tyłu. Brakuje wysokich tonów. Przełożyłem je, bo na razie nie planuję
kupować nic innego, a radio czasem się przydaje w trasie.
Gaśnica wg mnie w
jedynym słusznym miejscu, pod rękąU mnie jest w tej samej okolicy tyle ze lezy przypieta do progu. Tak samo mialem w poprzednim Tico jak i CC.
-
Ja dziś korzystając z okazji zapodałem nowe wygłuszenie i zarazem ocieplenie ściany grodziowej. Na jutro pozostało dokończenie i instalacja nowego kokpitu - przy okazji zrobię porządek z kablami bo jest tam meksyk
PRZED:
PO:
I znalazłem doskonałe miejsce na filtr przeciwpyłkowy
-
Czym to wygłuszasz?
Pomysł na filtr w tamtym miejscu jest niezły, tylko czy w razie jego zabrudzenai/zapchania będzie łatwo się do niego dostać, żeby go wyczyścić?
Tak po za tematem, to ładne masz boczki drzwi -
Materiał to wełna mineralna stosowana w dociepleniach różnych rzeczy.
A co do boczków to dzięki
Sam szyłem -
U mnie jest w tej
samej okolicy tyle ze lezy przypieta do progu. Tak samo mialem w poprzednim Tico jak
i CC.Miałem przypiętą do progu po wyjeździe z salonu. Niestety rdzewiała, tak jak i jej mocowanie. Poza tym przeszkadzała pasażerowi. Przeniosłem ją więc