Wymiana seryjnych głośników
-
Witam przemyślałem to co się dowiedziałem na poprzednim poście dotyczący bad look ów. Doszedłem do wniosku że lepiej wymienić głośnik w desce rozdzielczej. Posiadam radio Sony DSX-A30 o mocy 4x50 jakiej wielkości powinny być głośniki tak żeby pasowały do śrub mam na oku takie ale nie wiem czy będą pasowały http://www.peiying.pl/ro/difuzoare_de_masina/py_aq402c u mnie w mieście w sklepie są za 34 zł
-
Melomanem nie jestem, ale ja swoje już dawno wymieniłem na Alphard CarSet 102z
Jak dobrze pamiętam to rozmiar głośnika wynosi 10cm.
Trochę się namęczysz by stare wymontować bo jest beznadziejne dojście do odkręcenia, ale dasz radę jak będziesz cierpliwy Grunt to chęci i dobry mały śrubokręt -
Witam przemyślałem
to co się dowiedziałem na poprzednim poście dotyczący bad look ów. Doszedłem do
wniosku że lepiej wymienić głośnik w desce rozdzielczej. Posiadam radio Sony DSX-A30
o mocy 4x50 jakiej wielkości powinny być głośniki tak żeby pasowały do śrub mam na
oku takie ale nie wiem czy będą pasowały
http://www.peiying.pl/ro/difuzoare_de_masina/py_aq402c
u mnie w mieście w sklepie są za 34 złMiałem kiedyś jakieś boschmanny, czy inne cuda. Moim zdaniem nie warto kupować nic w miejsce fabrycznych głośników. Lepiej grać nie będzie, więc IMO szkoda kasy. Już lepiej zamontować głośniki w drzwi, np 16cm. A chiński "sprzęt" pejing lepiej sobie darować
-
Moim zdaniem nie warto kupować nic w miejsce
fabrycznych głośników. Lepiej grać nie będzie, więc IMO szkoda kasy.Podzielam to zdanie w pełnej rozciągłości. Dojście do odkręcania fatalne a brzmienie oryginalnych nie tak gorsze jak jakieś chińskie podróby.
Też myślałem o zamianie ale dałem sobie na luz i głośniki w kolumienkach przymocowałem do tylnej półki.
-
Oo tak! Kiedyś kupiłem dwudrożne głośniki phonocar. Szybciej je sprzedałem niż kupiłem. Grały gorzej i do tego ciszej niż fabryczne, 15-sto letnie głośniki Daewoo.
-
Powiem tak, bowiem sam zmieniłem dawniej na pejyngi tylko inny model kupione w sklepie elektronicznym bo były tanie. Zakładanie to mordęga i szkoda kaski bo efekt raczej marny. Lepiej tą kaskę zainwestuj w dobrej klasy głośniki w drzwi. U mnie weszły na styk pioneery 13cm ale muszą mieć chyba 54mm głębokość montażową. Da to więcej niż te w konsoli ale trzeba przy okazji sobie wytłumić drzwi bo blacha cienka jak papier i rezonuje.
-
odpuść sobie, i wsadź coś w drzwi.
-
Miałem identyczne peingi w desce i je sprzedałem i zamontowałem w drzwiach i półce, też peingi tylko 13cm dwudrożne i grają bardzo ładnie i głośno. Nie wiem ile maja w rms, jest na nich napisane 200W czyli z 25 rms może mają ale grają ładnie są tanie i ładnie wyglądają, za dwa dałem ok 50zl
-
Właśnie nie wiem kupiłem już te http://allegro.pl/peiying-glosniki-2drozne-py-aq402c-80w-03191-i3497317943.html i obmierzyłem i w żaden sposób nie wejdą w deskę jeżeli będzie można zwrócić to dobrze a jeżeli nie to pomyślę o drzwiach
-
i obmierzyłem i w żaden sposób nie wejdą w deskę
Dlaczego miałyby nie wejść? mają 10cm więc podejdą
-
Dlaczego miałyby
nie wejść? mają 10cm więc podejdąmają 11,2 http://allegro.pl/glosniki-samochodowe-80w-peiying-py-aq402c-i3483331635.html tutaj są wymiary. Myślałem o wycięciu tej kratki w desce i zamocować na zewnątrz ale maskownica średnicę 14cm
-
mają 11,2
seryjne też mają co 11cm dziurki miałem ten sam model i pasowały idealnie.
-
seryjne też mają co
11cm dziurki miałem ten sam model i pasowały idealnie.po niedzieli jak będę miał chwilę czasu to popróbuję zamontować jak montowałeś to wymontowywałeś deskę ???
-
jeżeli będzie można zwrócić
to dobrze a jeżeli nie to pomyślę o drzwiachPomyśl aby je wstawić do drzwi.
-
po niedzieli jak
będę miał chwilę czasu to popróbuję zamontować jak montowałeś to wymontowywałeś
deskę ???nie trzeba, wystarczy mieć małe ręce i krótki śrubokręt, odchylasz oparcia przednich foteli na maxa i kładziesz się na plecach głową pod deską, może się przydać latarka i trochę cierpliwości
-
i trochę cierpliwości
-
ja wsadziłem kiedyś JBL w fabryczne miejsca ale efekt żaden..
jak nie w drzwi to lepiej coś w tylną półkę..
u mnie wyglądało to tak że dorobiłem sobie masywniejszą dechę i wsadziłem oryginalne głośniki Daewoo chyba od leganzy (głośniki 6x9) i grało to naprawdę świetnie jak dla mnie -
Przerabiałem montaż pionierów trójdrożnych w miejsce fabryczne. Podobnie jak u kolegów efekt mizerny.
-
Przerabiałem montaż
pionierów trójdrożnych w miejsce fabryczne. Podobnie jak u kolegów efekt mizerny.Nie oszukujmy się ale głośnik 10cm, jakiej by nie był firmy i tak nic nie da
-
Oo tak! Kiedyś
kupiłem dwudrożne głośniki phonocar. Szybciej je sprzedałem niż kupiłem. Grały
gorzej i do tego ciszej niż fabryczne, 15-sto letnie głośniki Daewoo.Bo fabryczne głośniki nie są wcale złe - dotyczy to każdej marki auta