Wymiana seryjnych głośników
-
Dlaczego miałyby
nie wejść? mają 10cm więc podejdąmają 11,2 http://allegro.pl/glosniki-samochodowe-80w-peiying-py-aq402c-i3483331635.html tutaj są wymiary. Myślałem o wycięciu tej kratki w desce i zamocować na zewnątrz ale maskownica średnicę 14cm
-
mają 11,2
seryjne też mają co 11cm dziurki miałem ten sam model i pasowały idealnie.
-
seryjne też mają co
11cm dziurki miałem ten sam model i pasowały idealnie.po niedzieli jak będę miał chwilę czasu to popróbuję zamontować jak montowałeś to wymontowywałeś deskę ???
-
jeżeli będzie można zwrócić
to dobrze a jeżeli nie to pomyślę o drzwiachPomyśl aby je wstawić do drzwi.
-
po niedzieli jak
będę miał chwilę czasu to popróbuję zamontować jak montowałeś to wymontowywałeś
deskę ???nie trzeba, wystarczy mieć małe ręce i krótki śrubokręt, odchylasz oparcia przednich foteli na maxa i kładziesz się na plecach głową pod deską, może się przydać latarka i trochę cierpliwości
-
i trochę cierpliwości
-
ja wsadziłem kiedyś JBL w fabryczne miejsca ale efekt żaden..
jak nie w drzwi to lepiej coś w tylną półkę..
u mnie wyglądało to tak że dorobiłem sobie masywniejszą dechę i wsadziłem oryginalne głośniki Daewoo chyba od leganzy (głośniki 6x9) i grało to naprawdę świetnie jak dla mnie -
Przerabiałem montaż pionierów trójdrożnych w miejsce fabryczne. Podobnie jak u kolegów efekt mizerny.
-
Przerabiałem montaż
pionierów trójdrożnych w miejsce fabryczne. Podobnie jak u kolegów efekt mizerny.Nie oszukujmy się ale głośnik 10cm, jakiej by nie był firmy i tak nic nie da
-
Oo tak! Kiedyś
kupiłem dwudrożne głośniki phonocar. Szybciej je sprzedałem niż kupiłem. Grały
gorzej i do tego ciszej niż fabryczne, 15-sto letnie głośniki Daewoo.Bo fabryczne głośniki nie są wcale złe - dotyczy to każdej marki auta
-
Nie oszukujmy się
ale głośnik 10cm, jakiej by nie był firmy i tak nic nie daPotwierdzam - przekonałem się na własnej skórze
-
ja wsadziłem kiedyś
JBL w fabryczne miejsca ale efekt żaden..
jak nie w drzwi to
lepiej coś w tylną półkę..
u mnie wyglądało
to tak że dorobiłem sobie masywniejszą dechę i wsadziłem oryginalne głośniki Daewoo
chyba od leganzy (głośniki 6x9) i grało to naprawdę świetnie jak dla mnieTe z Leganzy jajka są fajne, bo mają niską moc wejściową - dają ładny basik nawet pod słabym radiem
Tak więc warto poszukać używek za grosze
-
Bo fabryczne
głośniki nie są wcale złe - dotyczy to każdej marki autaChyba cie pogielo fakt ze glosniki 10cm zadnej marki dobrze nie zagraja, ale wszystkie 13cm wzwyz fabryczne (o ile nie ma konkretnego pakietu audio) graja mizernie i nadaja sie glownie do sluchania wiadomosci w radiu. Chyba ze ktos nie ma wymagan zadnych to wtedy i fabryczne papierowe glosniki graja super
-
Chyba ze ktos nie ma wymagan zadnych to wtedy i fabryczne papierowe glosniki graja super
Meloman nam się trafił
-
Meloman nam się
trafiłJakis rzeczowy argument masz do dodania? Czy tylko gimnazjalne zaczepki?
-
Jakis rzeczowy
argument masz do dodania? Czy tylko gimnazjalne zaczepki?Niestety od ciebie zaczęły się, jak to ująłeś, "gimnazjalne zaczepki". Apeluję o bardziej wyważony i mniej emocjonalny język Proszę nie zaśmiecać wątku spamem. Wątek dotyczy głośników, a sprawy personalne polecam załatwiać przez wiadomości prywatne.
-
Niestety od ciebie
zaczęły się, jak to ująłeś, "gimnazjalne zaczepki".w ktorym momencie odemnie? Bo napisalem ze papierowe fabryczne glosniki w wiekszosci przypadkow graja po prostu slabo?
-
Chyba cie pogielo
fakt ze glosniki 10cm zadnej marki dobrze nie zagraja, ale wszystkie 13cm wzwyz
fabryczne (o ile nie ma konkretnego pakietu audio) graja mizernie i nadaja sie
glownie do sluchania wiadomosci w radiu. Chyba ze ktos nie ma wymagan zadnych to
wtedy i fabryczne papierowe glosniki graja superRacja, fizyki się nie oszuka i dobry głośnik musi być odpowiednio duży. Głośniki o tych wielkościach nadają się co najwyżej jako wysokotonowe gwizdki. Niemniej jednak zazwyczaj fabryczne głośniki są całkiem przyzwoite jak na daną wielkość, na pewno lepsze niż pierwsza z brzegu chińszczyzna marketowa.
Taka dygresja - zauważyliście, że mimo ogromnego postępu technologicznego miniaturyzacja wymusiła to, że we współczesnym sprzęcie montuje się badziewie gorsze niż kilkadziesiąt lat temu? W komórce czy popularnym cyfraku matryca kilkanaście megapikseli, ale "optyka" (bo obiektywem nie można tego nazwać) gorsza niż w leciwym Zenicie. W telewizorach LCD Dolby Surround, ale miniaturowy głośnik gorzej odtwarza dźwięk niż Neptun. -
w ktorym momencie
odemnie? Bo napisalem ze papierowe fabryczne glosniki w wiekszosci przypadkow graja
po prostu slabo?Zwrot
Cytat:
Chyba cie pogielo smile
może być przez niektórych odebrany jako zaczepka. Rozumiem, że każdy ma swoje zdanie na określony temat, ale, jak to pewien pan powiadał "nie obrażaj pan, dobre?"
EOT
-
Racja, fizyki się
nie oszuka i dobry głośnik musi być odpowiednio duży. Głośniki o tych wielkościach
nadają się co najwyżej jako wysokotonowe gwizdki. Niemniej jednak zazwyczaj
fabryczne głośniki są całkiem przyzwoite jak na daną wielkość, na pewno lepsze niż
pierwsza z brzegu chińszczyzna marketowa.Zgadzam się z tym. Dodam od siebie, że fabryczne miejsca na głośniki można wykorzystać do zestawu odseparowanego trójdrożnego - do zastosowania głośnika średniotonowego
Taka dygresja -
zauważyliście, że mimo ogromnego postępu technologicznego miniaturyzacja wymusiła
to, że we współczesnym sprzęcie montuje się badziewie gorsze niż kilkadziesiąt lat
temu? W komórce czy popularnym cyfraku matryca kilkanaście megapikseli, ale "optyka"
(bo obiektywem nie można tego nazwać) gorsza niż w leciwym Zenicie. W telewizorach
LCD Dolby Surround, ale miniaturowy głośnik gorzej odtwarza dźwięk niż Neptun.Niestety tak jest Nawet w większości laptopów dźwięk nie powala, a w wielu starszych modelach głośniki grały całkiem przyjemnie. W nowych telewizorach LCD też nie montują zbyt dobrych głośników (ale tutaj akurat wymusza to ich cienka konstrukcja). Chociaż mam w domu jeden z "grubszych" tv lcd, gdzie akurat miejsce na lepsze głośniki znalazłoby się