-
Witam.
Przeszukiwałem fora i google i jakoś nie mogę znaleźć co to jest.
Proszę o oświecenie mnie i określenie co to jest i do czego służy. Mi to wygląda na jakiś brzęczek.
Na górnej powierzchni ma oznaczeni "HXD" i "+"
-
To było w Tico? Może jakiś piszczyk od niewyłączonych świateł?
-
podłącz do baterii i zobacz co się stanie
-
Witam.
Przeszukiwałem fora
i google i jakoś nie mogę znaleźć co to jest.
Proszę o oświecenie
mnie i określenie co to jest i do czego służy. Mi to wygląda na jakiś brzęczek.Wygląda mi to na mały głośniczek, tzw beeper lub pc speaker
-
Cytat:
To było w Tico?
Może jakiś piszczyk od niewyłączonych świateł?Tak to było w Tico. Pytanie gdzie? Pod kierownicą przy kabelkach.
Co do brzęczka od świateł to mam sprawny.Cytat:
podłącz do baterii i zobacz co się stanie
Próbowałem, nie działa.
Cytat:
Wygląda mi to na mały głośniczek, tzw beeper lub pc speaker
Może to być sygnał od zamykania drzwi pilotem?
-
To było w Tico?
Może jakiś piszczyk od niewyłączonych świateł?Ja myślę że to był podsłuch i w końcu go usunąłeś
-
Dokładnie
-
Przeszukiwałem fora i google i jakoś nie mogę znaleźć co to jest.
Eee... nie wierzę.
Proszę o oświecenie
mnie i określenie co to jest i do czego służy. Mi to wygląda na jakiś brzęczek.
Na górnej
powierzchni ma oznaczeni "HXD" i "+"Na 99% jest to brzęczyk. HXD to nazwa chińskiej fabryki: HXD Electronics Co. Ltd = Haixingda Electronics Co.Ltd .
"+"... wiadomo.
Co on obsługiwał, można byłoby stwierdzić wiedząc, gdzie był podłączony.
Ilość zamontowanych w aucie (szczególnie amatorsko) brzęczyków jest nieograniczona. Ja na przykład mam 2, które obsługują światła - jeden informuje o konieczności wyłączenia po "zgaszeniu" silnika, drugi trąbi, żeby światła włączyć przed jazdą (z tego już nie korzystam od czasu zamontowania lamp do jazdy dziennej). Miałem w planie zamontowanie trzeciego brzęczyka - od otwartych drzwi przy włączonym zapłonie, ale nie znalazłem brzęczyka o dźwięku gongu, a taki chciałem mieć. -
a jak to jest z fabrycznym brzęczykiem, do czego słuzył?
kod produktu 39700A78B01-000 -
Kiedyś już o to pytałem, tu dyskusja na ten temat: http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=973753&an=