montaż gazu w tico
-
Po co zakładać gaz do tico? Przecież to 5 litrów pali, załatw sobie paliwko z rosji będziesz miał po 3-4 złote. Robisz duże przebiegi ? Sprzedaj swoje i kup drugie z elpegie.
-
Sprzedaj swoje i kup drugie z elpegie.
I to chyba najlepszy wpis w tym temacie
-
auto warte 1000 a instalacja 1100 odpowiedz jest prosta
Wcześniej nie pisałeś, że niedługo będziesz sprzedawał ten samochód
Powiedz jedno, co za różnica, czy samochód kosztuje 1000, 10000, czy 50000zł, przecież robisz to dla siebie i chcesz oszczędzać na kosztach paliwa. Tak więc bez względu na wartość samego pojazdu będziesz oszczędzał tyle samo.
Tylko od przejeżdżanego dystansu zależy, kiedy instalacja się zwróci i będziesz relatywnie mocno oszczędzał, czyli sama instalacja będzie "za darmo" w stosunku do kosztów ponoszonych na zakup benzyny. -
Nie każdy niestety w tym kraju ma dostęp do tańszego paliwka. A normalnie jeżdżąc na paliwie to tico tak tanio juz nie wychodzi. Wtedy większy wózek co spala 8l ale gazu jest już bardziej opłacalny.
Tak więc jak już albo montaż gazu nówki za ok 1200zł albo zakup auta z gazem. Można i pewnie założyć używkę ale wyjdzie to niewiele taniej. Faktury lewej za darmo tez nikt nie wystawi bo to jest jego ryzyko w razie jakiejś wpadki. -
dużo argumentów przeciw
ale czy macie legalne windowsy
palicie z akcyzą
jeździcie 50 po mieście
a nie którzy jesteście wierni ?
wszystko niesie ryzyko nawet dłubanie w nosie
na allegro gościu chce za 300zł używkę
niema rzeczy niemożliwych są tylko nie opłacalne -
dużo argumentów przeciw
Widocznie coś w tym jest
Jak najbardziej - 4 komputery w domu i wszystkie z legalnym Windowsem
palicie z akcyzą
Jestem niepalący
jeździcie 50 po mieście
Jeżeli jest ograniczenie do 70, to nawet jadę szybciej niż Twoje 50km/h
Jak najbardziej
Trzeba widocznie obciąć wcześniej paznokcie
niema rzeczy niemożliwych są tylko nie opłacalneI teraz niektórzy się dziwią, skąd jest powiedzenie "Oto Polska właśnie"
-
czy macie
legalne windowsytak - 1 komputer=1 licencja
palicie z akcyzą
wcale nie palę, alkoholu bez akcyzy bym nie tknął.
jeździcie 50 po
mieściepo mieście owszem. Nawet mam telefon za prędkościomierz. Zrzucić Ci ślady gps?
a nie którzy
jesteście wierni ?niektórzy*
Tak, jestem wierny.wszystko niesie
ryzyko nawet dłubanie w nosieA weź mi nie przypominaj
niema rzeczy
niemożliwych są tylko nie opłacalneTu już sam sobie odpowiedz czy opłacalne czy nieopłacalne. Listę przeciw już poznałeś, listę "za" możesz nam przedstawić
-
Co do pytań sam mam windowsa oryginała bo kupiłem laptopa używkę z systemem. Inaczej raczej bym nie miał Palić nie palę ale jak już to bym kupował tańsze. W zabudowanym jeździ się 50 jak trzeba a jak można to i 100. Nie ma ludzi świętych nawet księża teraz robią co innego niż mówią.
Co do uzywek to widziałem na allegro pół roczna instalkę sekwencję brc 24 za 700 gdzie nowa z montażem ok 3000. Też widziałem u kolego malucha z gazem normalnie z butlą od kuchrnki gazowej. więc nie zdziwi mnie nic. -
Co do uzywek to
widziałem na allegro pół roczna instalkę sekwencję brc 24 za 700 gdzie nowa z
montażem ok 3000. Też widziałem u kolego malucha z gazem normalnie z butlą od
kuchrnki gazowej. więc nie zdziwi mnie nic.Ja słyszałem o tico z instalacją propan-butan, butla 11kg, rzekomo wystarcza to na miesiąc intensywnej jazdy
-
Jak spamić to spamić...
ale czy macie
legalne windowsyA po kiego... Linux rządzi.
-
A po kiego... Linux
rządzi.Dopóki nie chcesz grać to jest świetny. Chociaż z grami i tak lepiej niż na MacOS
Ja powolutku coraz bardziej przestawiam się na linuksa na laptopie. Narzędzia programistyczne sa, Projektowanie PCB jest, LibreOffice jest, Firefox i Thunderbird są, wygląd jest - czego chcieć więcej?
(za jakis czas wysprzątam i wydzielę posty o tematyce komputerowej więc hulaj dusza )
-
dużo argumentów
przeciw
ale czy macie
legalne windowsy
3 Laptopy w domu i wszystkie od nowości mają oryginalną licencję WIN 7
palicie z akcyzą
Nevady Niebieskie aktualna cena to 10,40zł na starej akcyzie jak się trafi w Żabce to za 9,50zł (tylko dla znajomych : D)
jeździcie 50 po
mieście
Nie... czasem dochodzi do 80km ale to rzadko, przeważnie 60km/h
a nie którzy
jesteście wierni ?
Tak
wszystko niesie
ryzyko nawet dłubanie w nosie
Nie miałem takiego przypadku : P
na allegro gościu
chce za 300zł używkę
Lepiej nieryzykować
niema rzeczy
niemożliwych są tylko nie opłacalne
zgadzam się -
Dopóki nie chcesz
grać to jest świetny.Widziałeś http://www.codeweavers.com/products/cxgames/? Mam i polecam.
-
w myśl kawału
spotyka się dwóch studentów
pierwszy: gdzie idziesz ?
drugi: na wódkę
pierwszy: namówiłeś mnierezygnuje z gazu
-
dużo argumentów przeciw
Wystarczy przemyśleć sprawę.
Mam, na wszystkich 3 kompach. Kolego, teraz oryginalny system nie stanowi już rujnacji dla kieszeni, a zalety ma.
palicie z akcyzą
Jak najbardziej, tylko.
Te z akcyzą są dostępne wszędzie. A co, mam dymać co parę dni na określoną godzinę na dworzec, żeby od Ruskich z okna pociągu szlugi kupować? Daj spokój... Doliczę dojazd, stratę czasu, na to samo wyjdzie, a nie wiadomo co kupię.jeździcie 50 po mieście
Staram się, naprawdę. To tańsze niż mandaty.
"Niektórzy" jesteśmy...
Łeee, ja tam lubię w czym innym podłubać. I bezpieczniej, i przyjemniej.
A ja znam jednego, co to kolumnę Zygmunta sprzedawał...
niema rzeczy
niemożliwych są tylko nie opłacalneTwój pomysł wydaje się być opłacalny tylko na początku i przy założeniu, że ZAWSZE bogowie będą Ci sprzyjali. Przy wpadce możesz się z rozumem nie pozbierać, i wcale nie możesz wpadki wykluczyć. No chyba, że szczęściarzem jesteś niemożebnym. Trafiłeś choć raz "szóstkę" w Totka? Montuj tę używkę.
Znasz przysłowie "Mądry Polak po szkodzie"? Obyś nim nie był. -
rezygnuje z gazu
To nie tak...
Jak dużo km przejeżdżasz rocznie? Po ile km "robisz" najczęściej? -
leje 50zł tygodniowo robie na tym od 100 do 120 km
jadę do roboty i z powrotem czyli w miesiącu 200zł i to mnie wkurza
ok 6km w jedna stronę czasami do sklepu
czyli ssanie do połowy trasy itd. -
leje 50zł
tygodniowo robie na tym od 100 do 120 kmNówka sztuka instalacja zwróciłaby się w około 15 miesięcy. Pytanie tylko czy jest sens brać, skoro masz zamiar sprzedać auto? Wiadomo, że z lpg łatwiej sprzedasz (co nie znaczy że za więcej).
Chyba najlepiej sprzedać swoje i kupić zagazowane - koszty operacji mogą być podobne jak montaż używkijadę do roboty i z
powrotem czyli w miesiącu 200zł i to mnie wkurza
ok 6km w jedna
stronę czasami do sklepuA nie myślałeś o ... rowerze? Przynajmniej an okres sprzyjający. Rowerkiem to by było 20 minut i już w pracy, do tego zdrowo Na napoje nie wydasz więcej jak na benzynę chyba
-
No cóż ja jak lałem do tico za 50zł to jeździłem na tym sporo bo wychodziło ok 6L gazu. Więc jak jeździsz sporo to się opyla dac te 1200 i śmigac za grosze. Ale skoro planujesz opchnąć to chyba lepiej kupić coś nowszego z gazem. Ja tak zrobilem i zmienilem na getza ze sekwencją. Fakt, że silnik 1,3 spala między 7 a 8L ale i tak wychodzi taniej niż tico na benzynie.Teraz za 50zł robię spokojnie te 240km ale na dobrym gazie orlenowskim.
A co do montażu gazu na lewo to dowiedzialem się dziś, że u nas taki jeden zakłada samouk mechanik. Wychodzi tanio ale teraz zrobił fuszerkę u kobitki w polówce i zapalił się silnik i poszła z dymem obudowa filtra. -
Według obowiązującego prawda pojazd z instalacją nie wbitą w dowód spełnia warunki techniczne, mamy do czynienia z 'małą' usterką. Ubezpieczalnia nie powinna się rzucać, ale bywa różnie, wiem z autopsji. Z drugiej jednak strony, osoby które mówią, że za brak pieczątki GAZ w dowodzie to wręcz dożywocie się należy- bez komentarza.
Co do wypadków z wybuchem/spaleniem się auta z LPG, to wygląda to podobnie jak z wypadkami lotniczymi a samochodowymi. Dziennie ginie kilkanaście ludzi na polskich drogach i nikt o tym nie pisze, jeżeli zaś spadnie samolot, to mamy do czynienia z medialną masakrą, żałobą i Bóg wie czym jeszcze.