Felgi 13" 5,5 - pasują?
-
na 5.5J załóż
165/55 R 13. Wygląda jak dorosłe autoKupiłem nowe opony 155/65 i nie zamierzam kupować jeszcze innych nowych. Zależy mi na tym, żeby nie obcierało
-
Kupiłem nowe opony
155/65 i nie zamierzam kupować jeszcze innych nowych. Zależy mi na tym, żeby nie
obcierałoMasz 13", doprowadź je do świetności (+ jakiś kołpak pasujący do fioletu) i daj sobie spokój z aluskami.
-
Masz 13", doprowadź
je do świetności (+ jakiś kołpak pasujący do fioletu) i daj sobie spokój z aluskami.Zawsze będzie marzył o alusach, choćby nawet te stalówki swiftowe pochromował
-
Masz 13", doprowadź
je do świetności (+ jakiś kołpak pasujący do fioletu) i daj sobie spokój z aluskami.zgadzam się z Tobą ostatnio nabyłem stalówki do mojego swifta w świetnym stanie srebrne i mimo że to nie alu to i tak mi się podobają (bez kołpaków)
Najważniejsze żeby były czyste i schludne -
zgadzam się z Tobą
ostatnio nabyłem stalówki do mojego swifta w świetnym stanie srebrne i mimo
że to nie alu to i tak mi się podobają (bez kołpaków)
Najważniejsze żeby
były czyste i schludneEeee
-
Kupiłem nowe opony
155/65 i nie zamierzam kupować jeszcze innych nowych. Zależy mi na tym, żeby nie
obcierałoJa mam 165/60 R14 i nic nie obciera
-
Ja mam 165/60 R14 i nic nie obciera
Tu oprócz samych opon istotne jest ET felg
-
Wybacz kolego berecik ale Ci nie wierzę.
I szczerze to ze 165/60 R 14 nie ociera to śmiem wątpić. Idąc tokiem racjonalnego myślenia to standard w tico :
135/80 R12 ---520 mm (średnica)
165/55 R13 ---511,2 mm (średnica) czyli -1.8% mniejsza
165/60 R14 ---554 mm (średnica) czyli 5,9%!!inne które pasują do tico :
155/65 R13--531 mm (srednica) czyli 2.0% róznicy jeszcze dopuszczalne choć przy komplecie ociera czasem na dużych dołach nierównej drogi (przetestowane)
175/50 R14--530,2mm (sednica) czyli 1.85% róznicy dopuszczalne aczkolwiek jak dla mnie za twarda i przy maksymalnym załadowaniu czuć ocieranie o nadkola.Moim zdaniem najlepsze jest 165/55 R 13 znakomita przyczepność, róznica w spalaniu nie taka straszna a poza tym hamowanie...super;) Niestety drogie ://
Nie jestem zwolenikiem zaklepywania rantów czy też wywalania nadkoli plastikowych, wyrzucenie nadkoli przyspiesza tylko korozję. A jak wiadomo w tico blaszka słaba.
Ktoś powie ze Et jest ważne, tak owszem ale trzeba także patrzyć na to ze zakłąda sie kapeć szerszy od standardu to trzeba jakoś to wystawić na zewnątrz zeby nie ocierało o sprężynę czy też wewnętrzną stronę nadkola.
Tak wiec kolega zakładając 14" wspomniane gumy musi mieć tico po poprawkach blacharskich nadkoli gdyż w standard to nie da rady włożyć...
-
155/70 R13 też daje rade. Ale nie na felgę 5,5cala, mam z matiza stal a tam chyba jest 4,5 cala ino.
-
155/70 R13 też daje
rade. Ale nie na felgę 5,5cala, mam z matiza stal a tam chyba jest 4,5 cala ino.No i o tym jest cały wątek. Szukałem felg węższych od 5,5J. Obecnie mam 4,5J i opona 155/65 ładnie wygląda.
-
To szukaj alusów Matizowych, tam jest 4,5J właśnie, czyli standard na 155/65R13.
Nawet polski komplet takich zupełnych nówek niemontowanych mi jeden gościu chciał ostatnio opylić... -
Takich szukam, byle nie były po 900zł
-
Po 900 to nie- 200zł za sztukę. Za swoje 237zł/szt płaciłem, więc cena dobra jak za nowe felgi.
Polskie felgi 13" 5J pasujące do Matiza po 350zł stoją. -
Na alledrogo są od matiza, właśnie za 900 I dość często widać, że do mietka ludzie chcą podobne sumy. Nowych nie chce, szkoda mi kasy na felgi