Felgi 13" 5,5 - pasują?
-
Nie będę odgrzebywał archiwum. Pytanie do posiadaczy felg 13" o szerokości 5,5" - czy pasują do tikacza bez problemu? Nic nie obciera? Mam plastikowe nadkola i w związku z tym obawy, że nie spasują wraz z oponą 155/65 Niestety nie mam jak wykonać przymiarki przed zakupem.
-
Ja swoje felgi miałem chyba 5,5 lub 5 ale spokojnie śmigały opony 155/70. jedynie z przodu przy skręcie troszkę obcierały o nadkola.
-
Witam. Ja od ładnych paru lat mam letnie alusy 5,5 oponka R13 155/65. Zimówki stalowe tak samo. Nic nie obciera. Śmigam i jestem bardzo zadowolony. Także jak masz możliwość nie ma sie nad czym zastanawiać:D
-
Ja swoje felgi
miałem chyba 5,5 lub 5 ale spokojnie śmigały opony 155/70. jedynie z przodu przy
skręcie troszkę obcierały o nadkola.No więc szerokość ma znaczenie, nie wiem jak wielka jest różnica między tymi szerokościami, ale nie chcę, żeby obcierało. Klepać rantów błotników też nie chcę
-
Witam. Ja od
ładnych paru lat mam letnie alusy 5,5 oponka R13 155/65. Zimówki stalowe tak samo.
Nic nie obciera. Śmigam i jestem bardzo zadowolony. Także jak masz możliwość nie ma
sie nad czym zastanawiać:DA masz plastikowe nadkola zamontowane z przodu i z tyłu? Jak z jazdą z obciążeniem? Z tyłu nie obciera?
-
Jeżdzę na aluskach 5.5cala (firmy EXIP) z oponką 165/55 R 13 od sc sportinga. I powiem że na standardach tych 135R12 to mi przy maks skręcie coś tam obcierało. Na alu problem zniknął. Po moim mieście kręci się tikacz na alusach od matiza z oponami 155/65 R13. I jakoś nie widzę aby właściciel coś tam zmieniał by moc na takich kółkach jeżdzić.
No i porównanie 135R12 z 165/55 R13
-
Mam plastikowe nadkola z przodu i z tyłu nic mi nie obciera. Nawet jak do ticusia 4 chłopa siądzie:) I tak jak kolega woojtek pisze jest tam jeszcze tyle miejsca że spokojnie oponka 165 by weszła:)
-
No więc szerokość ma znaczenie, nie wiem jak wielka jest różnica między tymi szerokościami ...
Szerokość, szerokością, ale ważne jest ET felg, bo od nich też mocno zależy ewentualne ocieranie o błotniki lub wnęki kół.
-
Szerokość,
szerokością, ale ważne jest ET felg, bo od nich też mocno zależy ewentualne
ocieranie o błotniki lub wnęki kół.ET 35, szerokość felgi 5,5 cala. Niestety nie mam jak przymierzyć
-
ET 35, szerokość felgi 5,5 cala.
Trochę małe ET, choć trzeba porównać z oryginalnymi z felg Tico. Obawiam się o ocieranie o wnęki kół, a nie o błotniki.
Muszę sprawdzić moje felgi Michelin, bo przy nowych oponach miałem delikatne ocieranie przednich kół przy pełnym skręcie o wnęki. -
Trochę małe ET,
choć trzeba porównać z oryginalnymi z felg Tico. Obawiam się o ocieranie o wnęki
kół, a nie o błotniki.
Muszę sprawdzić
moje felgi Michelin, bo przy nowych oponach miałem delikatne ocieranie przednich kół
przy pełnym skręcie o wnęki.No właśnie, ja mam plastikowe nadkola, które zabierają i tak niewielką ilość wolnej przestrzeni
-
No właśnie, ja mam plastikowe nadkola, które zabierają i tak niewielką ilość wolnej przestrzeni...
Też mam plastikowe nadkola założone i nic nie obciera. Ja mam aluski 5.5 x R13 z ET41 i jak dla mnie bomba. Raz mi się zdarzyło że otarło mi oponką o nadkole gdy tyłek auta podskoczył w czasie podjazdu pod górkę. Dodam że wtedy na pokładzie było 4 osoby. Czyli około 320kg + bagaż 40kg.
-
No właśnie, ja mam plastikowe nadkola, które zabierają i tak niewielką ilość wolnej przestrzeni
Sprawdziłem ET w moich felgach Michelin 13" - wynosi ono 45.
-
Aby nie zakładać nowego czy takie będą pasować:
4X114,3 4,5J ET45 PIASTA 69 Są od Matiza .
Wiem że piasta nie ma znaczenia bo w Tico jest wszystko w środku.
-
Bez problemowo wejdzie.
A ja tu mam pomysł żeby założyć temat w którym każdy by wrzucił by foto i dane swoich felg ewentualnie jakich przeróbek dokonał (nie liczę oryginalnych felg) i temacik przykleić. Co na to administracja??
-
Znalazłem jeszcze takie: http://allegro.pl/show_item.php?item=2237162002
Myslicie, że będą pasować? Tak, żeby nie obcierały, bo mają dość duże ET.
-
Znalazłem jeszcze
takie:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2237162002
Myslicie, że będą
pasować? Tak, żeby nie obcierały, bo mają dość duże ET.Nie wiem czy będą pasować ale są cholernie drogie, poobcierane wszystkie 4szt.
Jedynie oponki znośne...
-
Znalazłem jeszcze
takie:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2237162002
Myslicie, że będą
pasować? Tak, żeby nie obcierały, bo mają dość duże ET.Ja mam aktualnie 14" ET 46 i obcierają tylko przy maksymalnym skręcie ale do tego mam dość wysokie opony jak na 14". Więc obstawiam że te powinny pasować bez problemu.
-
Aby nie zakładać nowego czy takie będą pasować:
4X114,3 4,5J ET45 PIASTA 69 Są od Matiza .Nadają się idealnie do Tico
-
Myslicie, że będą pasować? hmm Tak, żeby nie obcierały, bo mają dość duże ET.
Będą pasować i ET jest właściwe.
Cena za to kosmiczna i bym ich absolutnie nie brał