jak zamontować osłonę przeciwkurzową w zacisku?
-
Nam (z Miechem)
ręce opadają z zupełnie innego powodu (wyjaśnię Ci niebawem innym kanałem
komunikacji). Ale co zrobić...Wiem co macie na myśli
-
dobra zrobiłem na początek tłoczka wsadziłem uszczelkę i potem wkładałem na to wgłębienie w zacisku. Wnętrze zacisku posmarowałem smarem do tłoczków i zacisków jak na razie ok.
-
dobra zrobiłem na
początek tłoczka wsadziłem uszczelkę i potem wkładałem na to wgłębienie w zacisku.
Wnętrze zacisku posmarowałem smarem do tłoczków i zacisków jak na razie ok.Miło, że powiadomiłeś o sukcesie
Udzielaj się częściej -
postaram się częściej tu pisać. Niedawno walczyłem z cylinderkami na tyle. Masakra była szczególnie z jednym tak był cholernie zapieczony. Macie może jakiś skuteczny sposób na to żeby się tak cylinderki nie zapiekały?
-
postaram się
częściej tu pisać. Niedawno walczyłem z cylinderkami na tyle. Masakra była
szczególnie z jednym tak był cholernie zapieczony. Macie może jakiś skuteczny sposób
na to żeby się tak cylinderki nie zapiekały?Używać często hamulców
-
Używać często hamulców
I od czasu do czasu(40kkm,2 lata, ze względu na jego hydroskopijność)wymieniać płyn hamulcowy.
-
zawsze co 2 lata wymiana płynu hamulcowego jest. To samo z innymi płynami (olej/płyn w chłodnicy)
-
zawsze co 2 lata wymiana płynu hamulcowego jest. To samo z innymi płynami (olej/płyn w chłodnicy)
Oleju wymienia się albo co 10 000 km albo co roku, ja wymieniam 2 razy a nawet 3 razy w roku zależy ile zrobię kilometrów w danym roku, tzn. zawsze po przejechaniu 10 000 km.
-
ja co roku wymiana oleju półsyntetyk. Płyn do chłodnicy co 2 lata. Jaki olej stosujesz?
-
Macie może jakiś skuteczny sposób
na to żeby się tak cylinderki nie zapiekały?Też z tym miałem problem, dopiero mechanik na przeglądzie mi doradził, żebym stojąc na światłach, dociskał pedał hamulca na full. Jak ręką odjął!