SPOTY - 4 czerwca 2023 r.
-
wracając do pomiarów kompresji,
zrobiłem pomiary z wciśniętym i bez wciśniętego pedału gazu.
te bez wciskania gazu daje wyniki takie jak książka podaje,
przy wciśniętym są zawyżone tak jak na spocieOssowski opisuje procedure wciskania gazu, muszę zajrzeć do Trzeciaka
-
Kompresje sprawdza się z wciśniętym gazem. A przynajmniej tak mnie uczyli
-
Kompresje sprawdza
się z wciśniętym gazem. A przynajmniej tak mnie uczyliTylko widzisz, wyniki są zupełnie inne niż bez wciskania i są zawyżone względem danych podawanych przez producenta, bez wciśniętego są bardziej realne.
-
Może manometr zawyża .
-
Ossowski opisuje procedure wciskania gazu, muszę zajrzeć do Trzeciaka
Trzeciak też każe cisnąć gaz (i sprzęgło) - str. 53.
Ja myślę, że czujnik zawyża. Tylko że warto byłoby wiedzieć, o ile... -
Hej, Miecho!
Czy to Twoje tico stało dziś w południe na jednym z podwórek przy Archidiakońskiej? :-) -
-
@miechomiecho powiedział w SPOTY:
Archidiakońsk
Cze :)
Moje tico nie ma tam wstępu :)
Aha... No, a właśnie dwóch z SM latało po Starym Mieście z lizakiem... Na Rybnej wyhaczyli dostawczaka na rzeszowskich numerach...
A na Archidiakońskiej widziałem tył fioletowego tico na czarnych blachach LBH. Widziałem tylko z ulicy, przez bramę, nie byłem sam i nie mogłem wejść, żeby dokładniej oblukać.
-
Wiosna idzie, można o jakimś spocie pomyśleć...
-
-
-
jestem za, tylko ale jak nabędę auto :)
Czyli jednak nie naprawiasz tylko zmieniasz? Jakiego auta szukasz?
Dziś przywróciłem go do służby w takim stanie jak jest i będę szukał.
Planowałem nim jeździć do 2019 i ta zmiana jest trochę w złym momencie ;)
A więc szukam Tico lub Swifta 1.0 ze wskazaniem na Swifta (DG - korzystniejsze rozliczenia). Uparcie będę szukał w tych 2 propozycjach :) -
Lexus IS minimum 180KM z LPG i manualem hihi
Spot chętnie tylko nie róbmy takiej fuszery jak w tamtym roku że akurat trafiliśmy na niekorzystne warunki.
-
Proponuję poczekać jeszcze do kwietnia, niech się pogoda ustali.
Ale już możemy się umawiać. Gdzie? :-) -
@smisnykolo powiedział w SPOTY:
Lexus IS minimum 180KM z LPG i manualem hihi
Spot chętnie tylko nie róbmy takiej fuszery jak w tamtym roku że akurat trafiliśmy na niekorzystne warunki.
Haha, solarium zlosnikowe to było :P
Ja potrzebuję auta w 90% do miasta, przyzwyczaiłem się też że koszty utrzymania, eksploatacji są niezauważalne, nie chcę tego stanu zmieniać :)
może Bieszczady? xD
-
Ja mogę być chętny na spota, wygospodaruję trochę czasu :)
-
-
bieszczady spoko nigdy nie byłem więc można uderzyć. Dla mnie to za wcześnie, minimum koniec maja.
-
może Bieszczady? xD
Ale to masz na myśli spot kilkugodzinny czy zlot dłuższy? :-)
Najoptymalniejszym miejscem będzie coś w trójkącie Wawa-Łódź-Lublin. Można zrobić całodniowe spotkanie połączone z jakimś zwiedzaniem, itd lub pozostać przy dotychczasowej formule.
-
Ja mam w tym roku wydatki ( komunię syna) więc ciężko mi będzie gdzieś się ruszyć.