Rozpołowione koło pasowe .
-
@leo mam truskawkowy więc liczę na truskawki 😂😂😂
-
Wlasnie dostalem filmik i info ze auto odpalilo bez problemów.
-
-
Dziś byłem u siostry i przy okazji postanowiłem odpalić forda.
No odpalił ale nie od razu.
10 st na + więc nie jest zimno.
Może paliwo się cofa lub czujnik temperatury szsankuje. Po odpaleniu i zgaszeniu auta po jakichś 2-3 minutach auto odpala bez problemów.Będę namawiać na sprzedaż.
A tak pali https://youtu.be/2QbZm3ZSFbw
-
Witaj , połącz woltomierz pomiędzy świecę a masę i połóż go na szybę abyś obserwował z kabiny jakie napięcie masz w momencie rozruchu . Spróbuj dać dłuższy czas na grzanie świec przez 3 krotne przekręcenie zapłonem i liczeniem do 10 w każdym cyklu -bez pedału gazu .I sprawdź tulejki w rozruszniku .,czy nie ociera wirnik o stojan - ale musisz wyjąć wirnik i zobaczyć . I tak długo nie trzymaj na rozruszniku .
-
@TADEUSZ-MALINKA dzięki za porady. Jak pisalem wcześniej tu. Auto nie stoi u mnie tylko 30km dalej. Jak mam sprawe to tam dopiero jadę. Żeby stał u mnie pewnie już wszystko bym w nim przejrzał.
-
Auto nie przeszło przeglądu ze względu na słabe tylne hamulce. Dziś wymieniłem z tyłu tarcze i klocki na nowe. Za komplet tarcz z klockami zapłacili 100zł z wysyłka. Teraz auto hamuje jednak lepiej no i przeszło do końca przegląd.
Jest jeszcze problem z chyba przednimi łożyskami bo na łukach łupie. Przy jeździe na wprost jest cicho. Myślałem że może siadają przeguby ale na parkingu mocno skręcona kierownica i jazda z różną prędkością ale cisza jest. Nic nie strzela. -
Jeszcze coś napiszę o przeglądzie. Skończyło się miejsce na pieczątki i gościu powiedział że nie ma co wymieniać dowodu bo liczy się to co on poda w CEPIKu i Policja będzie miała do tego dostęp.
Czyli jeśli skończy się Wam miejsce w dowodzie darujcie sobie jego wymianę s koro nie trzeba go wozić a przegląd jest ważny.
-
@Jaco Oczywiście, że sobie daruję wymianę - po co marnować czas w kolejce i niepotrzebnie płacić za nowy druk na kolejnych kilka lat?
Jeśli będę woził DR ze sobą (a na razie tak robię), to co roku będę wrzucał do środka papierowe potwierdzenie przeglądu i tyle. -
@Jaco Jak rejestrowałem forda 1,5 miesiąca temu to diagnosta wystawił zaświadczenie z pieczątką i wszystkie dane + przebieg auta . I został ford sprzedany z tą kartką.
-
@Jaco napisał w Rozpołowione koło pasowe .:
Czyli jeśli skończy się Wam miejsce w dowodzie darujcie sobie jego wymianę s koro nie trzeba go wozić a przegląd jest ważny.
Dokładnie tak zrobię za niecały miesiąc, bo w zeszłym roku zostało zajęte ostatnie miejsce na pieczątkę. ;)