Daewoo Musso 2.2 TD (Ssangyong Musso 2.3TD)
-
No i po śniegu ☹️ a już powoli mijało mi to przerażenie jazdy na tylnym napędzie w ciężkich zimowych warunkach 😁
Oczywiście w najtrudniejszych momentach używałem 4x4.
Ostatnio przejechałem ponad tysiąc kilometrów odwiedzając Bieszczady. Niestety silnik 2.2 jest na góry zbyt słaby. Spalanie uzyskane w czasie tego wyjazdu to 9L/100km
-
Za Waszą radą.. 🙂🙂
-
@pacior nie idzie mu jakiegoś cziptjuna zrobić ? To mocy powinno mieć w opór.
-
@likaon Pompa mechaniczna, komputera brak, więc czipa, to tam można najwyżej do radia zamontować :D. Ale dałoby się zapewne mocniej dmuchnąć, dać większe sekcje na pompie + wytryski od 2.9TD
-
@pacior napisał w Daewoo Musso 2.2 TD (Ssangyong Musso 2.3 TDCI):
Trochę za Waszą radą 🙂🙂
No, cieszę się, że dałeś się przekonać. To chyba najlepsze rozwiązanie. :-)
-
-
-
@leo Na dach mam zakupione już poprzeczki, też jakoś go wykorzystam w przyszłości 🙂
Może będziesz miał okazję... Ja też kupiłem poprzeczki do dustera, mam też duży box dachowy (cały dach tico zajmował), ale od 10 lat (od nowości auta) ani razu nie założyłem. :-) A w ticu używałem parę razy i boxa, i bagażnik dachowy.
Prawda jest taka, że jadąc w kilka osób dużym autem i mając duży kufer, łatwiej się zmieścić. -
Pierwsze spanie w Musso zaliczone 😁😁
Spałem na rozłożonej kanapie z fotelami, komfort taki średni więc będę myślał o zabudowie i wsadzeniu materaca 🙂 i koniecznie jakis box na dach. -
Pierwsze spanie w Musso zaliczone 😁😁
Spałem na rozłożonej kanapie z fotelami, komfort taki średni więc będę myślał o zabudowie i wsadzeniu materaca 🙂 i koniecznie jakis box na dach.a może póki co sam materac da rade? Jak przeczytałem o tym materacu to przypomniało mi się, że my do Mondeo wkładaliśmy chyba materac 2 osobowy. Nadmuchany nie chciał wejść, ale jak go pompowałem w środku to siedział idealnie :D
-
@pacior No, jeżeli będziesz wykorzystywał auto do spania, to box na dach rzeczywiście się przyda. I dobrze, że zdecydowałeś się na bagażnik rowerowy na haku; miejsce na box zostało... :-)
Popieram zdanie Goorala. Zabudowa zmniejszy uniwersalność samochodu, może lepiej znaleźć odpowiedni materac, do tego pompkę na 12 V i z głowy... Parę minut i spanie gotowe, bez zbędnych kombinacji... -
Wczoraj Musso dostało nowy filtr powietrza i filtr kabinowy - chyba dopiero pierwszy w życiu gdyż tak wychodziły z salonu 😱
-
Ale jaki łatwy dostęp do rezystora dmuchawy :)
-
@likaon napisał w Daewoo Musso 2.2 TD (Ssangyong Musso 2.3 TDCI):
Ale jaki łatwy dostęp do rezystora dmuchawy :)
Faktycznie 😁 może uda mi się tam wsadzić rurę odkurzacza i chociaż trochę syfu wybrać 😏
-
I taka pieczątka w dowodzie się znalazła 😁
-
@pacior to na bagażnik też trzeba ?
-
-
@Jaco tak, dokładnie na platformę rowerową montowaną na hak 😔
Rany boskie... toż to przecież akcesorium, w dodatku demontowalne!
Tylko nie pisz, że jeszcze musiałeś przedtem na SKP jechać i płacić za spojrzenie diagnosty + papierek... -
-
No ja bylem w środę wpisać hak ale w apce m obywatel jeszcze nie mam zmian.