Opel Meriva 1.4 16V Twinport
-
Tyle mięcha jeszcze na nich :
Nie wiem czy nie za nisko jest . Te są 195 50 R15 a oryginalne 185 60 R15 .
-
-
@Jaco napisał w Opel Meriva 1.4 16V Twinport:
Tyle mięcha jeszcze na nich :
Mięcho to jedno, wiek - drugie. Piszę z własnego doświadczenia, nawet tegorocznego.
Skończyły 10 lat. Ja już byłbym na nich ostrożny i rozglądałbym się za nowymi.Nie wiem czy nie za nisko jest . Te są 195 50 R15 a oryginalne 185 60 R15 .
Oj tam, może być. Ale porównaj wskazania prędkości na liczniku i GPSie. ;-)
-
Zdecydowałem jednak aby przełożyć moje ze stalowek na alu. Dogadałem się w warsztacie że za robociznę zostawię im te 11 letnie opony i felgi stalowe. Bujać się po portalach aby to sprzedać nie mam czasu. A i tak pewnie więcej jak 200zl bym nie wziął. Dorzuciłem im te kołpaki w gratis . A tak mam spokój . Na zimę zostają 14 na stalowych .
Co do wskazań prędkości z gps to na tych 195 50 R15 GPS pokazywał o 5-10 km różnicy mniej niż na prędkościomierzu. Jak już miałem 185 60 R15 wskazania się pokrywały identycznie . Różnica było o 1km .
Później wstawię fotkę jak teraz wygląda. -
Ot tak teraz to wygląda na aucie.
-
Świat się skończył! :O Co pchnęło Cię do tak radykalnej decyzji? :P
Nie wiem czy nie za nisko jest . Te są 195 50 R15 a oryginalne 185 60 R15 .
A licznikowa prędkość jest teraz bliżej rzeczywistości czy dalej?
-
@BPX33 napisał w Opel Meriva 1.4 16V Twinport:
Świat się skończył! :O Co pchnęło Cię do tak radykalnej decyzji? :P
Okazja.
-
@Jaco bardzo fajne felgi. Gratuluję okazji. Niech śmigają :)
-
Okazja.
To się pochwal konkretniej. ;)
Ja do poprzedniej służbówki dorwałem oryginalne felgi Skody za 500 zł/komplet. Wszystkie prościutkie.
-
-
Wystarczy ?
Gratuluję zakupu! :)
Wizualnie jest niebo, a ziemia, a i z trwałością też będzie na plus.
-
@BPX33
Umknęło mi ogłoszenie z OLX też za 300zl oryginalne od Corsy.Te są od Tigra .
-
@BPX33
Umknęło mi ogłoszenie z OLX też za 300zl oryginalne od Corsy.Te są od Tigra .
Jeśli dobrze kojarzę to te z Corsy są brzydsze (moim zdaniem).
-
Jeśli dobrze kojarzę to te z Corsy są brzydsze (moim zdaniem).
Takie były
https://archiwum.allegro.pl/oferta/alufelgi-15-opel-corsa-meriva-astra-4x100-et49-i11590843862.html
-
Takie były
https://archiwum.allegro.pl/oferta/alufelgi-15-opel-corsa-meriva-astra-4x100-et49-i11590843862.html
Te chyba jednak nie są z Corsy. Przynajmniej ja w życiu nie widziałem Corsy na takich alufelgach...
-
@BPX33 bo to felgi z krosty c już mogą być ;) a nie krosta b.
-
@likaon napisał w Opel Meriva 1.4 16V Twinport:
@BPX33 bo to felgi z krosty c już mogą być ;) a nie krosta b.
Tak czy siak. Nigdy nie widziałem takowych na tym aucie. :P
-
Takie były
Te chyba jednak nie są z Corsy. Przynajmniej ja w życiu nie widziałem Corsy na takich alufelgach...
Moim zdaniem to felgi z astry g.
-
A co tu rozkminiać z jakiego auta. Te co ja kupiłem są od Tigra. Przynajmniej tak sprzedająca mówiła .
Tak czy siak myślę że będą łatwiejsze w ,,utrzymaniu,, . -
A co tu rozkminiać z jakiego auta. Te co ja kupiłem są od Tigra. Przynajmniej tak sprzedająca mówiła .
Tak czy siak myślę że będą łatwiejsze w ,,utrzymaniu,, .Co do utrzymania polecam powłokę ceramiczną na felgi. Korzystając z okazji, że moje felgi były lakierowane (mniej roboty z przygotowaniem powierzchni) położyłem takową na swoich felgach i było to najlepiej wydane 85 zł., mycie to teraz czysta przyjemność, często sama woda pod dobrym ciśnieniem daje radę, ew. Aktywna piana na minutę i spłukanie, również nie trzeba ich wycierać - schną same podczas jazdy bez zacieków.