Opel Meriva 1.4 16V Twinport
-
@Jaco napisał w Opel Meriva 1.4 16V Twinport:
Dam ci dislajka :))))
No i teraz to już nie mogę odmówić! :D
-
-
Wszędzie daleko.
-
Wszędzie daleko.
To mnie rozwaliłeś teraz...
Ty serio chcesz je kupić czy tylko zmarnowałem czas na szukanie?Te felgi są za pół darmo, więc nawet jak jedna czy dwie będą krzywe to wyprostujesz (zresztą możesz zapytać przed zakupem). Już nie mówiąc o czymś takim jak "wysyłka"... Eh!
-
14 nie potrzebuje. Tylko 15 . Obiecany dislajk 😂😂😂
-
14 nie potrzebuje. Tylko 15 .
4 komplety 15" masz... Bosze!
-
@BPX33 kota w worku nie będę kupować. Do Polo pojechałem po fele 45km. Na zdjęciach również wyglądały idealnie.
Dzięki za znalezisko ale jeszcze sobie poczekam. -
@BPX33 kota w worku nie będę kupować. Do Polo pojechałem po fele 45km.
Trzeba było od razu napisać, że chcesz felgi od siebie z miasta, a najlepiej to od sąsiada i nie używane, tylko nowe, no i tak w ogóle to za darmo byłyby najlepsze... XD
-
@BPX33 nie widziwiaj 😂😂😂
Zobacz co znalazłem w swojej okolicy :
https://www.olx.pl/d/oferta/alufelgi-15-4x100-opel-CID5-IDATCEW.html#3d59d24d9d
Ale napiszę Ci tak.
Widziałem jak sąsiad który se kupił forda galaxy na fajnych felach morduje się aby zmienić koła na zimowe. Nie wiem jak w tym modelu jest ale przy odkręcaniu urwał 4 szpilki . Później grzanie spawanie aby je wykręcić.
Na chwilę obecną widzę stalówki na zimowych i chyba nie ma zamiaru zmieniać a auto co dzień robi 200 km w jedną stronę . -
Dziś zaprogramowłem sobie 3 kluczyk. Jest tylko do odpalenia auta.
Jedynie w programie pokazuje błąd ale jak go skasuje kluczyk nie dziala.
Jak go nie kasuję jest OK. -
Udało mi się nabyć kompletne radio z wyświetlaczem GID . Także wymieniłem TID na GID . Tak to wygląda:
Wszystko działa prócz komputera pokładowego.
Moim OP-COMem nie daję rady się połączyć z wyświetlaczem. U siostrzeńca w oplu Signum łączyłem się bez problemu. W mojej Merivie nie mogę.
Miałem kiedyś na takim małym laptopie jakąś wersję Op-Coma ale nie mogę jej znaleźć. Ją łączyłem się ale długo trwało zatwierdzanie ale działało. Teraz jej nie mogę znaleźć.@Sharky może Ty byś mógł mi pomóc?
Może ten kabel się nie nadaje. Może moja Meriva nie jest programowalna.Gdy wchodzę w diagnostykę i wybieram wyświetlacz łączy się i mogę odczytać błędy i je skasować. Jedynie zakładka Programowanie jest nie aktywna a potrzebna jest aby zmienić parametry wyświetlane na wyświetlaczu.
Co dziwne km liczy .
Aha . Mam błąd : B0575-02 i po wpisaniu w wujka googl;e okazuje się o braku jakiegoś przewodu ze zbiornika do wyświetlacza.
Ale mi bardziej chodzi aby można było programować a ta opcja jest nie aktywna jak w przypadku kodowania transpondera.
Radio jest identyczne jak moje poprzednie ale jak wymieniać to razem no chyba że coś by było wylogowane to wówczas trzeba je zalogować .
Ale bez aktywnej opcji programowania nic się nie zrobi. -
@Jaco 2 haki na dachu
-
-
@Jaco - Ja nie chciałem Ciebie obrazić - przeglądałem posty nieprzeczytane i wyświetliło mi się zdjęcie o tym haku holowniczym a pod nim napis czy widzisz hak -to napisałem ze na dachu ( żartowałem)
-
@TADEUSZ-MALINKA luzik 😜😜😜
-
Walczę z tym nowym wyświetlaczem. Na razie same porażki.
-
Dobra lekko ogarnięte .
-
Ogarnięte że już pokazuje zasięg i inne parametry.
Chyba trzeba tylko indeksy zmienić bo być może jest z diesla .
Ale i tak duży sukces .
Sorki za jakość zdjęć ale jadąc 60km/h nie dam rady lepszych zrobić :)
-
Trochę zatankowałem auto aby zobaczyć czy będą zmiany w zasięgu no i jakby wszystko grało.
Jestem ciekaw jak będzie wyglądać spalanie bo jak na razie kręcę się tylko w okolicy i mam 6,6 l/100km po zrobieniu ponad 150km. -
No i niezłą zabawkę sobie zafundowałeś. :-)
Nie musisz kalibrować komputera, np. ustawiając czasy wtrysku w ustawieniach tego komputerka?