Opel Meriva 1.4 16V Twinport
-
Udało mi się nabyć kompletne radio z wyświetlaczem GID . Także wymieniłem TID na GID . Tak to wygląda:
Wszystko działa prócz komputera pokładowego.
Moim OP-COMem nie daję rady się połączyć z wyświetlaczem. U siostrzeńca w oplu Signum łączyłem się bez problemu. W mojej Merivie nie mogę.
Miałem kiedyś na takim małym laptopie jakąś wersję Op-Coma ale nie mogę jej znaleźć. Ją łączyłem się ale długo trwało zatwierdzanie ale działało. Teraz jej nie mogę znaleźć.@Sharky może Ty byś mógł mi pomóc?
Może ten kabel się nie nadaje. Może moja Meriva nie jest programowalna.Gdy wchodzę w diagnostykę i wybieram wyświetlacz łączy się i mogę odczytać błędy i je skasować. Jedynie zakładka Programowanie jest nie aktywna a potrzebna jest aby zmienić parametry wyświetlane na wyświetlaczu.
Co dziwne km liczy .
Aha . Mam błąd : B0575-02 i po wpisaniu w wujka googl;e okazuje się o braku jakiegoś przewodu ze zbiornika do wyświetlacza.
Ale mi bardziej chodzi aby można było programować a ta opcja jest nie aktywna jak w przypadku kodowania transpondera.
Radio jest identyczne jak moje poprzednie ale jak wymieniać to razem no chyba że coś by było wylogowane to wówczas trzeba je zalogować .
Ale bez aktywnej opcji programowania nic się nie zrobi. -
@Jaco 2 haki na dachu
-
-
@Jaco - Ja nie chciałem Ciebie obrazić - przeglądałem posty nieprzeczytane i wyświetliło mi się zdjęcie o tym haku holowniczym a pod nim napis czy widzisz hak -to napisałem ze na dachu ( żartowałem)
-
@TADEUSZ-MALINKA luzik 😜😜😜
-
Walczę z tym nowym wyświetlaczem. Na razie same porażki.
-
Dobra lekko ogarnięte .
-
Ogarnięte że już pokazuje zasięg i inne parametry.
Chyba trzeba tylko indeksy zmienić bo być może jest z diesla .
Ale i tak duży sukces .
Sorki za jakość zdjęć ale jadąc 60km/h nie dam rady lepszych zrobić :)
-
Trochę zatankowałem auto aby zobaczyć czy będą zmiany w zasięgu no i jakby wszystko grało.
Jestem ciekaw jak będzie wyglądać spalanie bo jak na razie kręcę się tylko w okolicy i mam 6,6 l/100km po zrobieniu ponad 150km. -
No i niezłą zabawkę sobie zafundowałeś. :-)
Nie musisz kalibrować komputera, np. ustawiając czasy wtrysku w ustawieniach tego komputerka? -
@leo nie , chyba nie. To od Merivy jest więc myślę że samo się ustawia.
-
-
Pierwsze pełne tankowanie 😜😜😜
-
-
@BPX33 53l.
-
@Jaco hmm... To jakiś mały ten zasięg. W Fabii był 57l (pod korek) i potrafiłem przekraczać 1000 km zasięgu.
-
@BPX33 zasięg jest obliczany na podstawie spalania chwilowego dlatego pewnie tak wyszło ;)
-
A dzis tylko po wyjeździe z garażu było tak.
-
Dziś na 6 przeszedł przegląd. Diagnosta nie miał się do czegokolwiek doczepić.
Pytanie. Czy podczas pomiaru amorow z tylu i przodu macie tez mniejsze wartosci po prawej stronie? -