Wybory do PE
-
Jakie macie opinie moi mili złośnikowcy na temat wyborów do PE?
-
Napiszę tak: odbyły się. :-) Byłem. :-)
A na wyniki poczekamy. -
Byliśmy, głosowaliśmy z UK. Jeśli sondaże się potwierdzą to ja nie mam pomysłu, co musi się jeszcze stać żeby lud przejrzał na oczy. Coraz częściej dochodzę do wniosku, że mój przyszły teść mawiają "za długo wojny nie było" ma bardzo dużo racji 👍
-
Ja nie byłem, a jeśli bym był to nie zagłosowałbym na żadną z wiodących partii
-
@Gooral Ja myślę, że dopóki PO nie zaproponuje jakiegoś programu który będzie miał sens (zamiast dopłat do Januszy biznesu w postaci 500 zł do minimalnej) i będą w tym wiarygodni to żadne konszachty koalicyjne nie pomogą.
Mnie zaskoczył niski wynik Wiosny. Liczyłem na 10% przynajmniej.
-
-
@esen dokładnie tak. Z drugiej jednak strony co PiS obiecał w kontekście europy? 500+na pierwsze dziecko czy 13stą emeryture?
Po prostu jedyny plan koalicji to "odsuniemy PiS od władzy" a PiS ma twardy, stały i zmobilizowany elektorat. Do tego 8 lat temu pierwszy raz w PL ktoś kto obiecał, że coś da, dał to ludziom więc kolejna grupa ich popiera.
Abstrahując od PiS i KO jestem w szoku, że Konfederacja jest jednak pod progiem wyborczym.
-
@Gooral napisał w Wybory do PE:
dokładnie tak. Z drugiej jednak strony co PiS obiecał w kontekście europy? 500+na pierwsze dziecko czy 13stą emeryture?
No jak co. W Wiadomościach mówią, że wstaliśmy z kolan i z nami się liczą teraz WSZYSCY od USA po Zimbabwe.
Ciężko przebić się przez taką propagandę. A na pewno ciężko z planem "odsuniemy ich od władzy, głosujcie".
-
@pacior napisał w Wybory do PE:
Ja nie byłem, a jeśli bym był to nie zagłosowałbym na żadną z wiodących partii
Jestem tego samego zdania i również ne byłem.
-
@Gooral bo nie interesuje mnie polityka .
-
-
@Jaco napisał w Wybory do PE:
@Gooral bo nie interesuje mnie polityka .
... ale polityka interesuje się Tobą... I to jest ta zła wiadomość, Jaco.
Dlatego uważam, że trzeba chodzić. Bo inni pójdą i zdecydują za Ciebie. -
-
Ja staram się głosować na każdych wyborach, więc na tych również byłem. Dzięki temu mam prawo narzekać na wynik wyborów, który nie o tyle mnie zaskoczył, co rozczarował 😉
-
-
@Gooral napisał w Wybory do PE:
Podobno 70% osób w wieku 18-29 lat nie było na wyborach...
Ja zawsze chodziłem, więc pierwszy raz zasiliłem grupę 70%... :P
-
byłem, głos oddany na konfederację. Jak sytuacja powtórzy się jesienią to jesteśmy zgubieni, lata tłuste się kończą, jesteśmy na ich szczycie, jak akurat kryzys trafi na pis to się nie pozbieramy z kolan.