Obecne OC .
-
@WarningDeadPL na mubi za ten sam pakiet wyszło o 65zł drożej ale ze zwrotem wychodzi najkorzyniej, ciekawe tylko czy nie ma problemów z tymi zwrotami 🤔
-
-
-
@WarningDeadPL napisał w Obecne OC .:
Na mubi niby często są linki polecające na 150zł zwrotu (np motobieda) i nie że chcę reklamować bo np mi mimo to wychodziło drożej niż u agenta ale może wam wyjdzie lepiej
Ano właśnie...
@pacior , gdy kończyło się Twoje ubezpieczenie na PMa, poszedłem do agenta z tej firmy celem podpisania umowy i kontynuacji, ale babka wyliczyła mi sporo drożej. No to wlazłem na Mubi, wyszło trochę taniej w jakiejś innej firmie. Na koniec odwiedziłem dotychczasowego agenta, u którego ubezpieczam wszystko od kilkunastu lat - jestem stałym klientem, bezszkodowym, na stawki nie narzekam. No i tam zapłaciłem najmniej - ale kobita strasznie narzekała, że "ktoś wcześniej korzystał z Mubi" i musiała się sporo nagimnastykować, żeby zjechać z ceną. Zrozumiałem to tak, że jeśli zaczniesz kombinować online z Mubi i podasz dane samochodu i swoje, każda z "zapytanych" firm ustala jakąś tam stawkę i ona zostaje tak jakby zawieszona w systemie tej firmy. Trudno jest potem coś z nią zrobić.
Mam wrażenie, że gdybym od razu poszedł do "starego" agenta, zapłaciłbym jeszcze mniej. Zresztą babka sama przestrzegała, żeby nie łazić w internetach po firmach i nie podawać danych samochodu, tylko od razu przyjść do niej. Można rozumieć to dwojako: albo ma rację, że raz ustawioną automatycznie cenę w systemie jest potem trudniej zbić, albo woli, żeby nie dowiadywać się wcześniej u konkurencji... Ogólnie nie mogę narzekać na stawki u tej agentki (nie jest najdrożej, a firma pewna), więc nie bawię się z Mubi. -
-
Ma ktoś linka do mubi? Bo trzeba myśleć o nowym oc na Swifta bo w przyszłym miesiącu się kończy.
-
@WarningDeadPL https://mubi.pl/ubezpieczenie-samochodu/kalkulator-oc-ac/promotion-id/J23GIM?fbclid=IwY2xjawEVeJ9leHRuA2FlbQIxMQABHRIzsFCXfn9q9keUPuEBEK02mft0vqzwSZo5OX-Q4MymjUu3ZJ1L4mIWRw_aem_47-1BBiFgsuT94oML1h5GQ%2F%3Futm_source%3Dmgm&utm_medium=1&utm_campaign=bon150
Proszę 😁
Widać zmienili zasady, chyba teraz jest 100zł zwrotu zamiast 150. Polecam jeszcze poszukać kodu rabatowego na 15 czy tam 20% do Uniqa, może wyjdzie lepiej. -
@pacior napisał w Obecne OC .:
Polecam jeszcze poszukać kodu rabatowego na 15 czy tam 20% do Uniqa, może wyjdzie lepiej.
Na obecną chwilę z 20% rabatem w uniqa wychodzi mi tyle ile w ergohestii bez.