Szukam telefonu dla siebie .
-
@gooral napisał w Szukam telefonu dla siebie .:
@leo napisał w Szukam telefonu dla siebie .:
@gooral napisał w Szukam telefonu dla siebie .:
Od jakichś 2 lat bardzo głośno jest w szkołach o tym. Przez wszystkie przypadki odmieniane są wszelakie zagrożenia zaczynające się od "cyber-". Ale i tak ciągle brakuje systemowych rozwiązań, jak skutecznie uświadamiać dzieci i zwalczać negatywne zjawiska. Głośno robi się dopiero wtedy, gdy dziecko lub nastolatek z tych powodów popełnia samobójstwo (coraz więcej przypadków) lub rodzice biorą się za łby.
Właśnie bardziej z nim porozmawiali niż zrobili awanturę,
Jasne - chodziło mi o te przypadki, gdy za łby biorą się rodzice różnych dzieci - gdy jedno obrazi drugie w necie, to drugie podnosi lament, sprawa "przecieka" do "wapniaków" i wtedy oni ruszają do akcji (i jakoś zawsze tak się dzieje, że winna jest... szkoła).
wytłumaczyli co czycha w internecie, pedofilia etc., że całkowicie nieświadomie może doprowadzić do tego, że ktoś potem dom okradnie jak ich nie będzie etc. I Młody się trochę przestraszył i sam stwierdził, że on tego jednak nie chce, a
I bardzo dobrze zrobili. Dobrze w ogóle, że sprawa wyszła wcześniej, zanim się coś stało - a scenariusze mogą być różne. I to niezależnie od Twojego brejdaka.
Różnica między nami to 20 lat więc można polemizować czy to dużo, czy nie 😉😂
Owszem - trochę jest - ale wciąż jest Tobie wiekowo (i mentalnie) bliżej, niż Waszym rodzicom do Was... :-)
-
Komu dłużej bateria trzyma :P
-
Ja tam nie wiem, bo nie wyświetla mi się czas od ostatniego ładowania (albo nie umiem znaleźć). ;-)
Ale ładuję raz na jakieś 4 dni. -
-
Ja Moto G5s ładuje codziennie ale dlatego że mam włączone wifi a w pracy słaby zasięg co też zwiększa pobór prądu
-
Galaxy S8+ codziennie ładuję plus doładowuję w czasie dnia, ale...
- W czasie jazdy autem muza z yt często leci z tel
- Dziennie przegaduje dobre 3-4h.
- Wifi non stop chodzi, w pracy, w drodze do domu i w domu etc.
- Często słucham muzyki siedząc przy biurku w pracy na słuchawkach (na kompie mam często telekonferencje albo jestem podłączony pod 3 serwery na raz (3 monitory) i nawet nie mam czasu na grzebanie we własnym pulpicie żeby włączyć yt 😂
W skrócie ładowarka bezprzewodowa i samochodowa to najlepsi przyjaciele mojego telefonu 😂
W weekend na spokojnie wytrzymuje cały dzień i jak się kładę spać po północy to często jest jeszcze ok 30%
-
No tak... Ja zaś mam stale wyłączone WiFi, GPS i internety - odpalam sporadycznie raz lub dwa razy na tydzień, gdy muszę coś szybko czeknąć w necie i nie mam kompa pod ręką. Używam też fona jako nawigację - czyli raz na miesiąc lub dwa... ale wtedy zawsze podłączam pod ładowarkę samochodową, żeby navi przypadkiem nie powiedziała "pa, pa" w środku obcego miasta. Gadam też nie za dużo, bo ok. 0,5-1 godzinę dziennie... staram się ograniczać gadki przez telefon, nie chcąc smażyć mózgu. ;-)
-
@leo napisał w Szukam telefonu dla siebie .:
Używam też fona jako nawigację - czyli raz na miesiąc lub dwa... ale wtedy zawsze podłączam pod ładowarkę samochodową, żeby navi przypadkiem nie powiedziała "pa, pa" w środku obcego miasta. Gadam też nie za dużo, bo ok. 0,5-1 godzinę dziennie... staram się ograniczać gadki przez telefon, nie chcąc smażyć mózgu. ;-)
U mnie to niestety nie zadziała, mieszkam w wielkim mieście od trochę ponad roku, oczywiście znam trasy dojazdu do najbardziej "potrzebnych/używanych" miejsc ale navi chodzi często. Rozmowy niestety mam firmowe więc też ich nie unieknę 😉
-
Kupiłem mamie budżetowy xiaomi i ostrzegałem, że bateria max. 2-3 dni. Po tygodniu podjechałem bo jakaś paczka przyszła a na telefonie...., jeszcze 26%. Minimum używania i taki wynik. Bateria 3Ah.
-
-
Gdybym korzystał wyłącznie do dzwonienia, pisania smsów i przeglądania stron www to wynik mojego telefonu byłby w przedziale 8-10 dni
-
To co jeszcze z nim robisz?
-
@bpx33 napisał w Szukam telefonu dla siebie .:
Gdybym korzystał wyłącznie do dzwonienia, pisania smsów i przeglądania stron www to wynik mojego telefonu byłby w przedziale 8-10 dni
To jest nie możliwe bo ja tak mam i jak widzisz max 4 dni . Nawet na Noki E7 dłużej się nie da bez przeglądania neta bo to już na niej nie możliwe.
-
-
@bpx33 co to za telefon ?
-
Oukitel K10000
Taki:
-
... i ma taką bateryjkę:
:-)
Żartowałem. :-)
Ale tu potwierdzają sporą pojemność baterii: KLIK . Ciekawe, jak z trwałością. -
Oukitel K10000
Taki:Realną fotkę poproszę. :P
Bateria w moim telefonie ma pojemność 10000 mAh. Ile ma w Twoim? ;)
Jak to w LG bywa 2800
-
-
Baterii i telefonu. Jak długo użytkujesz?