Ceny paliw...
-
@BPX33 napisał w Ceny paliw...:
@drzonca widziałeś (osobiście) już gdzieś stację na której brakuje paliwa? Bo ja nie.
Chyba nie do końca zrozumiałeś... Tu nie chodzi tylko o ewentualne braki, ale przede wszystkim o sposób traktowania ludzi, zwykłych ludzi, klientów. Propaganda - powrót do czasów słusznie minionych.
-
@BPX33 może też się okazać, że problem zniknie po najbliższym weekendzie, a cała akcja z brakiem paliwa jest nakręcona mniejszymi dostawami na stacje paliw i ma na celu ograniczyć liczbę ludzi na marszu w Warszawie. To co prawda teoria spiskowa, ale mnie już nic w tym kraju nie zdziwi.
Jeśli jednak sytuacja będzie się utrzymywać to będzie ciekawie i w sumie będzie oznaczało to mniej więcej tyle, że te klauny zrobili sztuczną "promke" nie mając większych zapasów. To w sumie też w ich stylu, oni myślą tylko 'tu i teraz', konsekwencji nigdy nie przewidują.
Najciekawiej to i tak będzie po wyborach jak ceny wrócą na swój właściwy poziom... -
Pojechałem dziś rano zatankować auto (musiałem bo już wskazówka była poniżej 1/4). No i taką sytuacje zastałem...i niby awaria ale jednak już na pistolecie jest info o braku paliwa (na szczęście tylko chwilowym!). No i sam nie wiem czy to awaria czy jednak brak... chyba muszę dosłuchać w TVP info co mówią żeby wiedzieć co myśleć.
Traktowanie ludzi jak debili to ta władza ma opanowane do perfekcji. Bareja by tego sam nie wymyślił. Z drugiej strony to ci ludzie chcą być tak traktowani...
Wracając do tematu jak widać lub też nie, ON tankowałem za 5,94
-
Dziwy, dziwy się dzieją u mnie. Zbudowana stacja prywatna, która była Lotosem przez kilka lat, potem MOLem przez kilka miesięcy, dziś okazała się być Circle-K. O co chodzi? Nie wiem.
1 X, niedziela: paliwa "D miles" i "95 miles" po 5,99 zł, zaś LPG po 2,84 zł.
Zatankowałem gaziutu do tico. Nadal mieszczę się w kosztach poniżej 20 zł na 100 km, nawet w jeździe czysto miejskiej. -
@leo napisał w Ceny paliw...:
Dziwy, dziwy się dzieją u mnie. Zbudowana stacja prywatna, która była Lotosem przez kilka lat, potem MOLem przez kilka miesięcy, dziś okazała się być Circle-K. O co chodzi? Nie wiem.
Przecież to bardzo proste. Franczyza. Właściciel "szuka" po prostu lepszej oferty. ;)
U mnie dziś takie ceny:
Zatankowane klasycznie pod korek do Suzka i 20 litrów do kanistra. Cena dla mnie po rabacie: 5,81 zł/l :)
-
@Jaco u mnie na Orlenie i Lotosie brak jakichkolwiek paliw poza LPG. Na Mewie oba paliwa (ON i Pb95) są. Na bp też. W miejscowości obok (Milanówek) na Orlenie również brakuje wszystkich paliw, a na stacji obok (Wasbruk) są wszystkie.
Jak widać braki paliw występują dziwnym zbiegiem okoliczności tylko na stacjach "państwowych"...
-
No, Panowie, jeszcze tydzień wyborczej kiełbasy.
Ciekawe, jakie ceny będą po 15-stym...Zbierając do kupy:
9 dni temu:
@drzonca widziałeś (osobiście) już gdzieś stację na której brakuje paliwa? Bo ja nie.
Widziałem takowe tylko po wybuchu wojny jak ludzie dostali pierdolca, a od tamtej pory nic...1 dzień temu:
@Jaco u mnie na Orlenie i Lotosie brak jakichkolwiek paliw poza LPG. Na Mewie oba paliwa (ON i Pb95) są. Na bp też. W miejscowości obok (Milanówek) na Orlenie również brakuje wszystkich paliw, a na stacji obok (Wasbruk) są wszystkie.
Jak widać braki paliw występują dziwnym zbiegiem okoliczności tylko na stacjach "państwowych"...
Czyli jednak kol. Drzonca MIAŁ RACJĘ... A nie wierzyłeś mu.
(Ja zresztą też, pisząc o traktowaniu ludzi i swoistej propagandzie.)9 dni temu:
@Gooral no to dostaliśmy odpowiedź. Ludzie znowu dostają pierdolca... Strach się bać co będzie na 2-3 dni przed wyborami. Wszędzie sucho?
Ja tam nie wiem, czy to "pierdolec". Ludzie po prostu chcą skorzystać z chwili, trudno się dziwić. Za to dziwić się należy Orlenowi, który nie potrafi przewidzieć następstw swoich pomysłów, nie jest na takie następstwa przygotowany i który myśli tylko o "dziś". To nie nastraja optymistycznie.
7 dni temu:
Zatankowane klasycznie pod korek do Suzka i 20 litrów do kanistra. Cena dla mnie po rabacie: 5,81 zł/l :)
... coś wspominałeś o "pierdolcu"... :-D
Jedno jest pewne: w drugiej połowie miesiąca nadejdzie zdziwienie. Będzie ciekawie.