Ceny paliw...
-
Wczoraj tankowałem benzynę Pb95 na stacji BP - 5.35zł/litr.
-
@Sharky ja na Orlenie za Pb95 5.15zł.
-
@Sharky ja tydzień temu na Shellu w Łodzi V Power Diesel'a lałem po 5,05. Co ciekawe na Orlenie pod Łodzią (dosłownie 3 km od tego Shella) cena za zwykłego diesel'a 5,15, ale tak jak już wcześniej pisałem na tych Orlenach pod Łodzią zawsze jadą z ceną na grubo.
-
U mnie dziś na Mewie (lokalna stacja):
Pb95 - 4,99 zł/litr
ON - 4,85 zł/litr -
@BPX33 napisał w Ceny paliw...:
U mnie dziś na Mewie (lokalna stacja):
Pb95 - 4,99 zł/litr
ON - 4,85 zł/litrCeny wróćcie!!! :( Niestety, ale nie zanosi się na żadne obniżki, a wręcz przeciwnie.
Dziś tankowałem Pb95 po 5,28 zł/litr, a to i tak chyba najtaniej w promieniu 100 km ode mnie.
I pomyśleć, że trochę ponad rok temu za to samo paliwo na stacji tej samej sieci (Auchan) tankowałem po 3,30 zł/litr... Eh! smuteczek.jpg -
W gwoli wyjaśnienia skąd takie ceny:
Hurt Orlenu z wczoraj (26.06.2021):
Pb95: 5,41 zł/litr
Pb98: 5,70 zł/litr
ON: 5,24 zł/litrDla porównania najniższe ceny z zeszłego roku...
Hurt Orlenu z 29.04.2020:
Pb95: 3,33 zł/litr
Pb98: 3,64 zł/litr
ON: 3,54 zł/litr -
Ceny wróćcie!!! :( Niestety, ale nie zanosi się na żadne obniżki, a wręcz przeciwnie.
Wakacje się zaczęły? ;-)
-
@leo napisał w Ceny paliw...:
Wakacje się zaczęły? ;-)
Raczej OPEC+ sztucznie wywindował ceny baryłki ropy... Jest najdrożej od 3 lat.
-
Nie zaczyna się nam dobrze ten lipiec... :(
Dzisiejszy hurt Orlenu:
Pb95: 5,41 -> 5,47 zł/litr
Pb98: 5,70 -> 5,76 zł/litr
ON: 5,24 -> 5,23 zł/litrSzykują się najdroższe wakacje od 9 lat.
-
M-A-S-A-K-R-A-!
Dzisiejszy hurt Orlenu:
Pb95: 5,47 -> 5,55 zł/litr
Pb98: 5,76 -> 5,81 zł/litr
ON: 5,23 -> 5,31 zł/litrW tym tempie do końca tygodnia Pb98 będzie na stacjach z 6 z przodu...
-
M-A-S-A-K-R-A-!
W tym tempie do końca tygodnia Pb98 będzie na stacjach z 6 z przodu...
Wczoraj znajomy z Łódzkiej grupy Saabowej tankował na Shellu po 6,89 zł/litr. Fakt, że leje V-Power Racing 100 oktanową ale jednak cena i tak przegięcie...
-
@Gooral napisał w Ceny paliw...:
Wczoraj znajomy z Łódzkiej grupy Saabowej tankował na Shellu po 6,89 zł/litr. Fakt, że leje V-Power Racing 100 oktanową ale jednak cena i tak przegięcie...
Jeśli dobrze pamiętam zależności cenowe na Shellach to V-Power Racing jest o ok. 90 groszy droższy od Pb95, więc już blisko będzie temu paliwu do 7 z przodu ;)
A tak BTW to ta cena, chyba z autostrady musi być, bo w miastach takich nie ma... :P -
Jeśli dobrze pamiętam zależności cenowe na Shellach to V-Power Racing jest o ok. 90 groszy droższy od Pb95, więc już blisko będzie temu paliwu do 7 z przodu ;)
Chciałeś chyba napisać 6 z przodu, chyba, że ja źle zrozumiałem ;)
A tak BTW to ta cena, chyba z autostrady musi być, bo w miastach takich nie ma... :P
No i tu Cie zaskoczę, to nie autostrada a stacja na pograniczu Łodzi i (jakże sławnego za sprawą Paczesia) Zgierza xddd
-
Chciałeś chyba napisać 6 z przodu, chyba, że ja źle zrozumiałem ;)
7 z przodu dla V-Power Racing ;)
No i tu Cie zaskoczę, to nie autostrada a stacja na pograniczu Łodzi i (jakże sławnego za sprawą Paczesia) Zgierza xddd
To po ile tam sprzedają Pb95? :O
-
Się pokasowało trochę, a tu cały czas negatywne zmiany. :(
Hurt Orlenu:
Pb95: 5,55 -> 5,62 zł/litr
Pb98: 5,81 -> 5,88 zł/litr
ON: 5,31 -> 5,31 zł/litrNo i ta sama stacja Auchan co wczoraj już ma nowe ceny :O
-
-
@pacior napisał w Ceny paliw...:
@BPX33 u mnie w okolicy za 98 5.99zł/L na większości stacji, i tak nie tankuje bo mam dziurę w baku 🤣
Ceny LPG w najbliższym czasie wystrzelą podobnie jak ceny Pb.
-
Ceny LPG w najbliższym czasie wystrzelą podobnie jak ceny Pb.
Trza się zatankować więc. Jutro napełniam oba zbiorniki. :-)
-
Ja dziś tankowałem po 5,65 w Żelechowie. U mnie w miejscowości PB95 po 5.75.