Ceny paliw...
-
@drzonca napisał w Ceny paliw...:
Dzisiaj ceny 95 na prywatnych stacjach w Rzeszowie to okolice 3,74 za litr
U mnie w miejscowości na prywatnej 4,15zł za 95.
-
W Warszawie 3,49zł za litr 95 na stacji Auchan przy Modlińskiej, mijam codziennie, jeszcze się nie odważyłem że względu na korki przed stacją, pół wiaduktu zablokowane 🤣🤣🤣
-
@Gooral napisał w Ceny paliw...:
Ja tydzień temu na Świecku tankowałem rope po ok. 4,35 zł. Dodam, że jest to stacja na autostradzie więc cene uważam za bardzo dobrą.
Jakie ceny są u mnie obecnie nie wiem, bo od tygodnia siedzę w kwarantannie xDU mnie ceny coraz lepsze. W sobotę tankowałem po 1,18€ co kiedyś byłoby niemożliwe. Normalne ceny tutaj to 1,30 - 1,65 (na autostradzie).
-
Wtorek 31 marca 2020 r. - Puławy, stacja Tesco - 3,99...
-
W zeszłym tygodniu Makro Cash & Carry w Warszawie Pb95 - 2,99 zł, a ON - 3,38 zł
-
U mnie na stacji 95 kosztuje 4,05 . Wcześniej było 4.15.
-
Jadąc wieczorem z pracy zalałem za 3,99. Wokół domu ceny 4,13-4,17.
-
Wczoraj i dziś na Orlenie, małej stacji w Kazimierzu Dolnym - zawsze drogiej, bo jedynej w okolicy - noPb 95 za 3,97 zł, LPG za 1,88 zł.
-
3,83 PB 95 dziś tankowałem w Żelechowie na Orlen. U mnie w miejscowości PB95 4.05.
-
@Jaco napisał w Ceny paliw...:
3,83 PB 95 dziś tankowałem w Żelechowie na Orlen. U mnie w miejscowości PB95 4.05.
nic tylko kupić jakiś stary samochód z dużym bakiem i traktować jak kontener na gorsze czasy.
-
@esen napisał w Ceny paliw...:
nic tylko kupić jakiś stary samochód z dużym bakiem i traktować jak kontener na gorsze czasy.
Ja myślę nad kupnem mauzera (pojemnik 1000l.) i zalania go sobie ropą. Tylko, że jak na razie nie zanosi się aby ceny miały rosnąć, więc nie wiem na ile ta inwestycja ma sens.
-
@Gooral napisał w Ceny paliw...:
Ja myślę nad kupnem mauzera (pojemnik 1000l.) i zalania go sobie ropą. Tylko, że jak na razie nie zanosi się aby ceny miały rosnąć, więc nie wiem na ile ta inwestycja ma sens.
Oceniając po ruchu drogowym w Hesji ceny zaczną rosnąć wkrótce. Jeszcze tydzień temu ulice i autostrady były pustawe. Wczoraj i przedwczoraj mam wrażenie wszystko wróciło do "prawie" stanu sprzed lockdownu.
Rząd otworzył sklepy i ludzie zaczęli jeździć.
Jak jeżdżą to popyt się będzie zwiększał to ceny przynajmniej się ustabilizują na razie.
-
@esen napisał w Ceny paliw...:
Zły pomysł. Odkąd benzyna ma w sobie biokomponenty, a nowoczesne silniki są coraz bardziej czułe na jakość paliwa, nie ma sensu robienie zapasów, które postoją dłużej niż kilka miesięcy.
Miałem bak paliwa na 200 l od jakiejś ciężarówki, zamontowany przechylnie na pospawanym z rur stojaku. Zabierał miejsce w garażu, więc dałem znajomemu rolnikowi. :-)
-
Stacja Orlen w Żelechowie.
Od conajmniej 3 miesiecy caly czas ta sama cena za benzynę.U mnie na stacji benzynowej cena 4.45. W Krzywdzie 4.48 na Orlen.
A jak u Was ?
-
@Jaco jeśli nie jest jakaś naprawdę atrakcyjna cena to nigdy nie kupuję paliwa na tzw. stacjach premium (Orlen, Lotos, Shell, BP, Circle K), bo tam płacisz nie za paliwo, a za logo stacji! Za to zawsze kupuję na stacjach marketowych (głównie Auchan bo jest najtańszy, czasami Leclerc, Tesco lub Carrefour) lub u mnie w mieście na automatycznej Mewie (dawne MOMO).
Co do cen to w ostatni weekend na Mewie Pb95 to 3,99 zł/l, a z kartą rabatową którą tam posiadam 3,94 zł/l.P.S. Zgadnijcie jaką obecnie marżę ma Orlen na każdym litrze ON i Pb95. Uznam wszystkie wyniki z błędem +/- 3 gr/l. ;)
-
@BPX33 napisał w Ceny paliw...:
P.S. Zgadnijcie jaką obecnie marżę ma Orlen na każdym litrze ON i Pb95. Uznam wszystkie wyniki z błędem +/- 3 gr/l. ;)
7gr.
Jak pracowałem jeszcze na Neste to mieliśmy 2,3 grosze marży. Czasem nawet 0 bo nasze ceny to była najniższa cena z okolicy -1gr czy jakoś tak.
-
-
-
@pacior napisał w Ceny paliw...:
@BPX33 ostatnio wahania LPG na stacjach Orlenu dochodzą do 20 groszy z dnia na dzień.. więc zakładam że taka marża za PB to 47 groszy 😔
Dość blisko. Biorąc pod uwagę średnie ceny paliw w Polsce (Pb95 kosztuje obecnie 4,39 zł/l, a ON 4,29 zł/l) to marże wynoszą odpowiednio ok. 40 gr/l i 30 gr/l. Czyste zdzierstwo... No, ale tak to jest jak mamy monopol orlenowski (Lotos został wchłonięty przez Orlen).