Ceny paliw...
-
@gooral no to u mnie wczoraj rano diesel 5,45 a wieczorem 5,73. Dziś rano zatankowałem po 5,88zł 😒 na stacji wprowadzono limit 50L, to akurat dobrze w tej sytuacji.. choć kierowcy dużych pojazdów mogą nie być zadowoleni.
-
Powariowali wszyscy z tą nagonką.
-
@jaco napisał w Ceny paliw...:
Powariowali wszyscy z tą nagonką.
Z drugiej strony też nie ma się co dziwić, wojnę mamy za rogiem i ciort wie co choremu władkowi do tego zakutego łba jeszcze wpadnie.
-
U mnie stacja przy wylocie na A2 (AVIA) we wtorek miała ceny 5,39 (ON), 5,34 (Pb95)i 5,62 (Pb98). Dziś już 6,20 (ON), 6,10 (Pb95) i 6,30 (Pb98).
Faktem jest, że w hurcie też wczoraj wystrzeliło w kosmos, ale tak duża podwyżka w tak krótkim czasie to już czyste zdzierstwo i żerowanie na ludziach...Ponoć Orlen ze wszystkimi "cwaniakami" będzie zrywał umowy: Orlen zrywa umowy ze stacjami manipulującymi cenami
W sumie to chyba nawet lepsze niż kontrole z UOKiK'u, bo bardziej zaboli.Ciekawi mnie kiedy ludzie się opamiętają, bo swoją paranoją sami nakręcają wzrost cen na stacjach?
-
hue hue, a ja nadal mam 3/4 baku 95 po 5.20. wczoraj w nocy jak wracałem to na 2 stacjach między miejscowościami tzn. zielonką i markami nie było 95..., Ale był gaz. Więc nawet jak zabraknie 95, będzie strzał z plaka i palenie na LPG :) a cffaniaki to najczęściej stacje prywatne, a jak ktoś pod szyldem dużych marek robi wala, to sam sobie winien.
-
Wylecieliśmy w kosmos!
Hurt Orlenu (18.02. vs dziś):
Pb95: 5,32 -> 5,73 zł/litr
Pb98: 5,63 -> 6,06 zł/litr
ON: 5,46 -> 5,94 zł/litr
ON+: 5,81 -> 6,30 zł/litr
LPG: 2,38 -> 2,50 zł/dm3W związku z tym, że rozstrzał cenowy na stacjach Orlenu jest zbyt duży to ciężko obliczyć aktualne, nawet przybliżone marże, ale możecie zrobić to sami porównując ceny powyżej z tym co widzicie na stacjach w swoim mieście. ;)
W ramach "ciekawostki" ceny hurtowe Orlenu z dnia dzisiejszego i stawką VAT 23%:
Pb95: 6,52 zł/litr
Pb98: 6,91 zł/litr
ON: 6,77 zł/litr
ON+: 7,17 zł/litr
LPG: 2,85 zł/dm3Fajne te ceny powyżej! Takie jewropejskie... XD
-
@bpx33 napisał w Ceny paliw...:
Fajne te ceny powyżej! Takie jewropejskie... XD
Mogą być i jewropejskie, jeśli tylko byśmy zarabiali w ojro...
Na moim terenie też panika. Byłem dziś w Puławach - kolejki jak cholera na dwóch stacjach, musiałem uważać mijając stojące na ulicy samochody, że nawet na ceny nie spojrzałem. Na trzeciej stacji posucha, tylko LPG zostało i było "jedynie" 8 samochodów... to zatankowałem 26 l gazu po 2,59.
A w Dęblinie na prywatnej stacji kolejek dużych nie ma. Za to na pylonie ceny: noPb 95 za... 6,99, ON kilka groszy taniej... Nie nazwę tego, jak powinienem, bo szanuję czytelników. -
Na mojej stacji tylko gaz został. PB jak i ON brak. Ale jeździłem do siostrzeńca w Signum wymieniać tylne amory to po drodze mam 3 stacje z paliwem. Jedna Orlenu gdzie PB 95 kosztowała 5.75 a ON 6..20. Na sąsiedniej już 95 kosztowała 5.89 a ON 6.30. Na kolejnej ON nie ma a 95 po 5.99. Oczywiście dotankowalem Opla w Orlenie po 5.75 za 140zl.
Ludzie nasłuchała się w TV i w necie bzdur że nic nie będzie i glupieja. -
U mnie w piątek nigdzie nie było 95. Dopiero po 23 widziałem cysternę na Lotosie, wracając z roboty.
-
Wczoraj znów jechałem i tak. Na mojej stacji nie ma paliwa tylko gaz. Mijając stację Orlemu już cena wzrosła z 5,75 na 5,95 za PB ON 6,20. A na kolejnej stacji znów nic nie ma. Na tych prywatnych myślę że nie maja już dostaw .
-
Paliwa wykupili ale jakoś na ulicach mniejszego ruchu nie widzę, chyba teraz powinno korzystać się z aut w ostateczności 🤔🤔
Ja dziś podróżuje Kolejami Mazowieckimi 🙂 -
@pacior napisał w Ceny paliw...:
Paliwa wykupili ale jakoś na ulicach mniejszego ruchu nie widzę, chyba teraz powinno korzystać się z aut w ostateczności 🤔🤔
Ja dziś podróżuje Kolejami Mazowieckimi 🙂No i kolejek pod stacjami też nie widzę. Nie czekają na dostawy bo chyba jednak Orlen wypowiedział umowy i nie maja co sprzedawać oprócz alkoholu.
-
-
@bpx33 jak obecna sytuacja? U mnie w okolicy diesel wszędzie po 6,50 🥴 jutro biorę się za naprawę Ignisa - gaz już ponad 3zł
6,50? Tak tanio?! :O
Napisz gdzie dokładnie to podjadę z pojemnikiem na szambo (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi, a niewtajemniczeni niech uzupełnią brakującą wiedzę w internetach :D) na przyczepce, zatankuję na zapas 1000 literków i będę sprzedawał za tydzień na dzielni z zyskiem 1 ziko na litrze! :PNo to tak. Najpierw cofam słowa sprzed tygodnia o "wylocie w kosmos". Teraz to już opuściliśmy układ słoneczny... :C
Hurt Orlenu (25.02. vs dziś):
Pb95: 5,73 -> 6,29 zł/litr (+ 56 gr/l)
Pb98: 6,06 -> 6,63 zł/litr (+ 57 gr/l)
ON: 5,94 -> 6,88 zł/litr (+ 94 gr/l)
ON+: 6,30 -> 7,23 zł/litr (+ 93 gr/l)
LPG: 2,50 -> 2,84 zł/dm3 (+ 34 gr/dm3)W temacie marż sytuacja jak tydzień temu, czyli możecie porównać sobie ze swoimi stacjami i policzyć. :)
I na koniec "przerażająca ciekawostka", czyli ceny hurtowe Orlenu z dnia dzisiejszego i właściwą w Polsce stawką VAT, czyli 23%:
Pb95: 7,16 zł/litr
Pb98: 7,55 zł/litr
ON: 7,83 zł/litr
ON+: 8,23 zł/litr
LPG: 3,23 zł/dm3Nie mam zamiaru nikogo straszyć czy coś w tym stylu, ale przygotujmy się na ciężkie czasu przy dystrybutorach (a w dalszej perspektywie wszędzie indziej), bo to jeszcze nie koniec podwyżek. :(
-
@bpx33 napisał w Ceny paliw...:
@bpx33 jak obecna sytuacja? U mnie w okolicy diesel wszędzie po 6,50 🥴 jutro biorę się za naprawę Ignisa - gaz już ponad 3zł
6,50? Tak tanio?! :O
Napisz gdzie dokładnie to podjadę z pojemnikiem na szambo (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi, a niewtajemniczeni niech uzupełnią brakującą wiedzę w internetach :D) na przyczepce, zatankuję na zapas 1000 literków i będę sprzedawał za tydzień na dzielni z zyskiem 1 ziko na litrze! :PBad news: to nie było szambo a zbiornik na paliwo, taki jak mają rolnicy na gospodarsatwach aby nie jeździć na stacje kombajnami etc.
-
A tutaj dzisiejsze ceny z 3 stacji najbliżej mojego domu:
-
@gooral napisał w Ceny paliw...:
Bad news: to nie było szambo a zbiornik na paliwo, taki jak mają rolnicy na gospodarsatwach aby nie jeździć na stacje kombajnami etc.
Whateva! Tak czy siak nie nadawał się on w ogóle do przewozu paliwa. ;)
-
Przedwczoraj jeszcze lałem lpg po 2,70pln.
Ale to co się teraz zaczęło wyprawiać.
Przecież mówili że mają zapasy na pół roku a już dowalają do pieca. -
@bpx33 koło mnie na Lotosie
Diesel 6,72
Pb95 6,36
LPG 2,98Już nawet moja karta rabatowa na Orlen na 12gr na litr nic nie daje xd
Trzeba dobrze sobie rower przygotować na wiosne, bo auto to będzie ruszane rzadko coś tak czuję xd Dobrze, że dalej pracuję zdalnie -
Lipa. Chciałem odstawić peżo do mechanika, a auto na dojazdy byłoby benzynowe. Pozostaje dreptu dreptu na autobus :p